EVENIMENT
Peste 90.000 infecţii respiratorii acute, înregistrate în perioada 30 ianuarie – 5 februarie

Un număr de 99.564 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii au fost raportate în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, a informat, joi, 9 februarie 2023, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Potrivit sursei citate, numărul de cazuri este „staţionar”.
„Variaţia în minus faţă de media calculată de 117.523 cazuri din aceleaşi săptămâni din 5 sezoane prepandemice (2015-2019) a fost de 15,3%. Numărul de cazuri înregistrat în aceeaşi săptămână a ultimului sezon epidemic (2019-2020) a fost de 171.081”, a precizat INSP.
În perioada 30 ianuarie – 5 februarie, au fost raportate 2.788 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 3.405 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.
„Se menţine o răspândire geografică extinsă, dar cu o intensitate medie a activităţii gripale, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în municipiul Bucureşti (657) şi în judeţele Cluj (261), Timiş (240), Iaşi (186) şi Buzău (111)”, afirmă INSP.
Peste 90.000 infecţii respiratorii acute, înregistrate în perioada 30 ianuarie – 5 februarie. În aceeași perioadă au fost raportate 239 cazuri de gripă
În acelaşi interval au fost raportate 239 cazuri de gripă confirmate de laborator (37 cu virus AH1, 10 cu virus AH3, 178 cu virus gripal A nesubtipat şi 14 cu virus gripal B).
Conform INSP, 50 decese sunt confirmate cu virus gripal, dintre care: 32 cu virus gripal tip A H1 (din care 1 cu coinfecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS), 9 cu virus gripal tip A H3 (din care 2 cu coinfecţie cu SARS-CoV-2), 9 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care 3 cu coinfecţie cu SARS-CoV-2).
Până la data de 5 februarie, au fost vaccinate antigripal 1.465.719 persoane din grupele la risc, cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii. Agerpres
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro