Connect with us

ACTUALITATE

Peste 90% din pacienţii cu COVID-19 trataţi cu un nou medicament israelian, externaţi în 5 zile

Publicat

Aproximativ 93% din cei 90 de pacienţi cu COVID trataţi în mai multe spitale din Grecia cu un nou medicament dezvoltat de o echipă de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv au fost externaţi în cinci zile sau mai puţin, scrie The Jerusalem Post.

Studiul de faza a 2-a a confirmat rezultatele fazei 1, care a fost efectuată în Israel iarna trecută şi a văzut 29 din 30 de pacienţi în stare moderată până la gravă recuperându-se în câteva zile.

„Scopul principal al acestui studiu a fost de a verifica dacă medicamentul este sigur”, a spus prof. Nadir Arber: „Până în prezent nu am înregistrat niciun efect secundar semnificativ la niciun pacient din ambele grupuri”.

Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienţi pacienţi relevanţi. Investigatorul principal a fost comisarul coronavirus al Greciei, prof. Sotiris Tsiodras.

Arber şi echipa sa, inclusiv dr. Shiran Shapira, au dezvoltat medicamentul pe baza unei molecule pe care profesorul o studiază de 25 de ani, numită CD24, care este prezentă în mod natural în organism.

„Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienţi cu COVID-19 nu au nevoie de terapie”, a spus Arber: „După o fereastră de cinci până la 12 zile, aproximativ 5% din pacienţi încep să se deterioreze”.

Principala cauză a deteriorării clinice este supraactivarea sistemului imunitar, cunoscută şi sub numele de furtună de citokine. În cazul pacienţilor cu COVID-19, sistemul începe să atace celulele sănătoase din plămâni.

„Aceasta este exact problema pe care o vizează medicamentele noastre”, a spus el.

CD24 este o mică proteină ancorată la membrana celulelor şi serveşte multe funcţii, inclusiv reglarea mecanismului responsabil pentru furtuna de citokine.

Arber a subliniat că tratamentul, EXO-CD24, nu afectează sistemul imunitar în ansamblu, ci vizează doar acest mecanism specific, ajutând la regăsirea echilibrului său corect.

„Acesta este un medicament de precizie”, a spus el: „Steroizii, de exemplu, opresc întregul sistem imunitar. Echilibrăm partea responsabilă pentru furtunile de citokine folosind mecanismul endogen al corpului, adică instrumente oferite chiar de organism”.

Arber a menţionat că un alt element important al acestui tratament este administrarea acestuia: „Angajăm exosomi, vezicule foarte mici, derivate din membrana celulelor, care sunt responsabile pentru schimbul de informaţii între ele. Reuşind să le livrăm exact acolo unde sunt necesare, evităm multe efecte secundare”.

Echipa este acum gata să lanseze ultima fază a studiului.

Oricât de promiţătoare pot fi rezultatele primelor faze ale unui tratament, nimeni nu poate fi sigur de nimic până când rezultatele nu sunt comparate cu cele ale pacienţilor care primesc un placebo, a spus el.

Aproximativ 155 de pacienţi cu coronavirus vor lua parte la studiu. Două treimi dintre ei vor primi medicamentul, iar o treime placebo.

Studiul va fi realizat în Israel şi ar putea fi realizat şi în alte locuri dacă numărul pacienţilor din ţară nu va fi suficient.

„Sperăm să o finalizăm până la sfârşitul anului”, a spus Arber. Dacă rezultatele sunt confirmate, el a promis că tratamentul poate fi pus la dispoziţie relativ rapid şi la un cost redus.

În plus, un succes ar putea deschide valul pentru a trata multe alte boli, a încheiat el.MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe