Connect with us

EVENIMENT

Peste 93.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore. 9.484 sunt ucraineni

Publicat

frontiera
Arhivă foto

Sâmbătă, conform informațiilor furnizate duminică de către Poliția de Frontieră, 93.560 de persoane au trecut granița României, dintre care 9.484 erau cetățeni ucraineni.

Astfel, potrivit sursei citate, numărul ucrainenilor care au trecut graniţa în ţara noastră de la începerea războiului din Ucraina (10 februarie 2022) se ridică în total la 6.614.357 de persoane.

„În data de 11.11.2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) peste 190.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 50.500 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 93.560 persoane, dintre care 9.484 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 11.11.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.614.357 cetăţeni ucraineni”, transmite sursa citată.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au constatat în ziua precedentă 53 de fapte ilegale (29 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate ridicându-se la peste 14.200 lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 479.000 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, totodată, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale, mai informează Poliţia de Frontieră. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Orientarea, un nou sport care prinde în școlile din Cluj-Napoca. Sute de elevi, într-un proiect susținut de CE

Publicat

ori 4.jpeg

Peste 600 de elevi din 8 școli din Cluj-Napoca au participat, între aprilie și iunie 2025, la activități de orientare desfășurate în curțile școlilor sau în proximitatea acestora, organizate de Clubul Sportiv Watch Out, pe hărți de orientare realizate special pentru aceste activități.

Acestea au avut loc în cadrul proiectului „COMPASS 2 – Orientarea în școli”, inițiat de Federația Română de Orientare (FRO) și cofinanțat de Comisia Europeană prin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Problemele de vedere pot indica demență cu până la 12 ani înainte de diagnostic. Studiu

Publicat

prima săptămână din octombrie, dedicată prevenției gripei. de ce este

Problemele de vedere pot fi printre primele semne ale declinului cognitiv. Pierderea sensibilității vizuale poate prezice demența cu 12 ani înainte ca aceasta să fie diagnosticată, arată un nou studiu.

Acesta a fost realizat pe un eșantion de 8.623 de persoane sănătoase din Norfolk, Anglia, potrivit Mediafax, care citează Science Alert.

Până la sfârșitul studiului, 537 de participanți au dezvoltat demență, iar cercetătorii au putut vedea ce factori ar fi putut preceda acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Drapelului Național: Simbolul care ne unește, dincolo de diferențe

Publicat

ziua drapelului național: simbolul care ne unește, dincolo de diferențe

Ziua Drapelului Național este sărbătorită în fiecare an, pe 26 iunie. Este un prilej de a onora unul dintre cele mai importante simboluri ale identității naționale: tricolorul românesc. Instituită prin Legea nr. 96/1998, această zi amintește de momentul din 1848, când guvernul revoluționar a decretat drapelul tricolor ca simbol oficial al națiunii, cu deviza „Dreptate și Frăție”.

Drapelul României este tricolor: roşu vermillon, galben crom şi albastru cobalt, plasate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a izbucnit incendiul de pe Vârful Vlădeasa. Stația meteo, cabana și o anexă au fost mistuite de flăcări

Publicat

meteo.jpg

Incendiul de la Vlădeasa, în care au ars stația meteo, cabana, dar și o anexă, a pornit de la niște scântei provenite din coșul pentru evacuarea fumului sobei.

Acesta era amplasat în cabană, iar scânteile au fost purtate de vântul care bătea cu putere, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Cum a izbucnit incendiul de pe Vârful Vlădeasa

„Conform primelor cercetări, incendiul a izbucnit inițial în anexa stației meteo, de la scânteile purtate de vânt. Acestea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe