Connect with us

ACTUALITATE

Peste jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani iau în calcul deschiderea propriei afaceri (studiu)

Publicat

Peste jumătate dintre tinerii români (53%) cu vârste între 18 şi 25 de ani iau în calcul deschiderea propriei afaceri, conform unui studiu Ipsos MORI.

Procentul din România este cel mai ridicat din cele şapte ţări sondate în cadrul studiului contractat de International Personal Finance, grup britanic care operează Provident Financial România.

Mai mult decât atât, şase din zece tineri români (61%) se consideră mai pregătiţi de antreprenoriat decât generaţiile anterioare şi conduc, din nou, grupul de ţări din studiu.

Deşi au toată deschiderea pentru a avea propria afacere, tot tinerii români sunt cei care susţin că actualul context socio-economic ridică mai multe bariere antreprenorilor decât în trecut, mai bine de două treimi dintre respondenţi (67%) fiind de această părere.

Studiul mai semnalează că peste jumătate dintre românii din Generaţia Z (55%) consideră că accesul greoi la finanţare le limitează oportunităţile de a fi mai implicaţi în dezvoltarea unui proiect antreprenorial, iar două treimi dintre cehi (63%) împărtăşesc aceeaşi opinie.

În ceea ce priveşte banii rămaşi după plata facturilor şi acoperirea cheltuielilor esenţiale, majoritatea tinerilor români ar economisi pentru vacanţe (43%) ori alte cheltuieli care ar putea apărea (40%). De asemenea, tinerii români ar consuma banii rămaşi şi pe cumpărarea de produse pentru casă (36%), haine sau accesorii (37%) ori pentru ieşiri în oraş (29%). Dacă tinerii români ar contracta un credit, aproape jumătate ar lua în calcul, drept cel mai important aspect, nivelul total al dobânzii (47%), urmat de numărul de rate (41%) şi de durata de timp necesară acoperirii împrumutului (32%).

Peste jumătate dintre cehi (58%) şi mexicani (53%) spun că dobânda totală este unul dintre cele mai importante trei lucruri de luat în calcul la contractarea unui împrumut. Un sfert dintre tinerii cehi (25%) şi aproape un sfert dintre lituanieni (23%) pun pe primul loc reputaţia furnizorului de credite, atunci când accesează o finanţare, în timp ce doar 11% dintre români iau în calcul acest aspect.

Raportul IPF de Bunăstare Financiară este un studiu comandat de IPF şi derulat de Ipsos MORI în şapte ţări (Cehia, Ungaria, Mexic, Polonia, România, Lituania şi Spania), pe un eşantion reprezentativ de 3.500 de adulţi cu vârste între 18 şi 25 de ani, câte 500 din fiecare piaţă. Un eşantion dintre adulţii de 18-25 de ani a fost intervievat, filtrat în funcţie de vârstă, raportat la gen, regiune geografică şi statut de muncă/studii. Datele studiului au fost ponderate la proporţiile reale ale populaţiei corespunzătoare audienţei, în fiecare ţară. Studiul a fost efectuat printr-o metodologie online între 29 martie şi 15 aprilie 2019.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Din 2006, Provident a investit în România peste 332 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 117 de milioane de euro. Cu mai mult de 2.300 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe