Connect with us

ACTUALITATE

Peste o sută de tone de roşii, vândute de beneficiarii Programului de tomate din Caraș-Severin

Publicat

rosii

Cei 29 de agricultori din Caraş-Severin, care s-au înscris în primul ciclu de producţie al Programului de sprijin pentru tomate, au valorificat, până acum, peste o sută de tone de roşii.

„Doar în perioada 15 mai – 15 iulie, cei 29 de beneficiari ai programului au comercializat peste 110 tone de tomate, în medie, circa 3,7 tone pe exploataţie şi vânzările continuă. Pieţele din Reşiţa sunt pline în aceste zile de agricultori care vin să îşi comercializeze produsele, dar în special roşiile româneşti. Roşiile vechi, româneşti, întrunesc calităţi gustative deosebite, însă sunt pentru consum imediat. În schimb, hibrizii care provin din staţiuni de cercetare sunt căutaţi pe piaţă de cei care doresc să le depoziteze pentru un timp mai îndelungat sau să le transporte pe distanţe mai mari. Există la ora actuală o paletă foarte largă de soiuri şi hibrizi de tomate, nu numai româneşti, ci şi străine, care satisfac cerinţele pieţei. Mă refer aici la gust, aromă, textură, dar şi la timpul în care ele rezistă la transport ori depozitare”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, consilierul Liviu Munteanu, din partea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.

Acesta susţine că tomatele au diferite destinaţii, adică, unele dintre ele merg către consumul propriu, iar altele, pentru industria hotelieră şi alimentaţia publică.

Cel mai mare succes printre cumpărători îl au, însă, roşiile româneşti care sunt prezente în pieţele reşiţene. Producători de la Fîrliug, Forotic, dar şi din alte localităţi din judeţul Caraş-Severin vin în municipiul Reşiţa pentru a le oferi gospodinelor cele mai bune tomate produse de ei, dar şi alte legume de sezon, precum ardei, vinete sau dovlecei.

„Roşiile noastre româneşti sunt cele mai căutate şi au cea mai mare trecere. Eu folosesc numai seminţe româneşti de ani de zile, de când le produc. Pe noi, producătorii locali, ne-a ajutat foarte mult şi Programul de sprijin pentru tomate, prin prisma banilor de care beneficiem, cei 3.000 euro, dar şi reclama făcută. Oamenii au aflat că vindem roşii româneşti şi vin în număr tot mai mare să le cumpere”, a precizat unul dintre producători.

Următorul ciclu al Programului „Ajutor de minimis pentru tomate în spaţii protejate” va fi în lunile noiembrie – decembrie. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ryanair anunță PRIMELE ZBORURI spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Care e PROGRAMUL

Publicat

ryanair scaled e1664906267872.jpg

Aeroportul Internațional Cluj şi compania aeriană Ryanair anunță operarea zborurilor spre Dublin, capitala Irlandei, începând din sezonul de iarnă al anului 2022. Dublin devine, astfel, a doua destinaţie spre care va opera Ryanair de pe aeroportul clujean, după Londra Stansted.

„Zborurile spre Dublin vor fi operate începând din 1 noiembrie 2022, cu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă, conform programului următor, iar biletele sunt disponibile spre vânzare începând de astăzi, 4 octombrie 2022”, se arată într-un comunicat de presă.

Programul zborurilor este după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eveniment sportiv FRANCOFON la Cluj-Napoca

Publicat

whatsapp image 2022 10 03 at 23.28.31 e1664871908571.jpeg

Departamentul de Limbi Străine Specializate al Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, a organizat luni, 3 octombrie, de la ora 10 la ora 14, în Parcul Sportiv Universitar „Dr. Iuliu Hațieganu”, un eveniment sportiv francofon, intitulat Sport, santé et convivialité (Sport, sănătate și convivialitate).

whatsapp image 2022 10 03 at 23.42.14

„Proiectul Sport, santé et convivialité a fost declarat câștigător în cadrul concursului de proiecte
lansat de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie). Evenimentul a fost coordonat de Anamaria Lupan, asistent universitar doctor la Departamentul de Limbi Străine…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba care avea 200 de litri de vin în pivniță, pentru nunta fiului, s-a trezit cu poliția la ușă. Ce a urmat

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat din Alba a mers în instanță pentru a-și face dreptate după ce s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, din partea Direcției Regionale Vamale, pentru că avea în pivniță 200 de litri de vin. 

Motivul pentru care a fost amendat este acela că nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin. Vinul a fost descoperit după o percheziție a polițiștilor din Alba, din anul 2020. 

Însă, bărbatul a atacat în instanță amenda de la DRV din simplul motiv că inspectorii nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție, sau din mai mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marșul „Împreună pentru SIGURANȚA Femeilor”, organizat și la Cluj. „Ne-am SĂTURAT de vorbe goale, vrem servicii sociale!”

Publicat

violenta domestica.jpg

Rețeaua Violența Împotriva Femeilor (VIF) anunță organizarea, în data de 23 octombrie, a Marșului  „Împreună pentru Siguranța Femeilor” în București, Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, Giurgiu, Mizil și Valea Seacă (jud. Bacău). Manifestația are scopul de a atrage atenția asupra problemei violenței împotriva femeilor din România.

„Sub sloganul „Ne-am săturat de vorbe goale, vrem servicii sociale!”,  ONG-urile cer  autorităților finanțarea serviciilor de asistență socială pentru victimele violenței de gen și alocarea de fonduri publice pentru programe de educare, formare și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe