Connect with us

ACTUALITATE

Peste o sută de tone de roşii, vândute de beneficiarii Programului de tomate din Caraș-Severin

Publicat

rosii

Cei 29 de agricultori din Caraş-Severin, care s-au înscris în primul ciclu de producţie al Programului de sprijin pentru tomate, au valorificat, până acum, peste o sută de tone de roşii.

„Doar în perioada 15 mai – 15 iulie, cei 29 de beneficiari ai programului au comercializat peste 110 tone de tomate, în medie, circa 3,7 tone pe exploataţie şi vânzările continuă. Pieţele din Reşiţa sunt pline în aceste zile de agricultori care vin să îşi comercializeze produsele, dar în special roşiile româneşti. Roşiile vechi, româneşti, întrunesc calităţi gustative deosebite, însă sunt pentru consum imediat. În schimb, hibrizii care provin din staţiuni de cercetare sunt căutaţi pe piaţă de cei care doresc să le depoziteze pentru un timp mai îndelungat sau să le transporte pe distanţe mai mari. Există la ora actuală o paletă foarte largă de soiuri şi hibrizi de tomate, nu numai româneşti, ci şi străine, care satisfac cerinţele pieţei. Mă refer aici la gust, aromă, textură, dar şi la timpul în care ele rezistă la transport ori depozitare”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, consilierul Liviu Munteanu, din partea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.

Acesta susţine că tomatele au diferite destinaţii, adică, unele dintre ele merg către consumul propriu, iar altele, pentru industria hotelieră şi alimentaţia publică.

Cel mai mare succes printre cumpărători îl au, însă, roşiile româneşti care sunt prezente în pieţele reşiţene. Producători de la Fîrliug, Forotic, dar şi din alte localităţi din judeţul Caraş-Severin vin în municipiul Reşiţa pentru a le oferi gospodinelor cele mai bune tomate produse de ei, dar şi alte legume de sezon, precum ardei, vinete sau dovlecei.

„Roşiile noastre româneşti sunt cele mai căutate şi au cea mai mare trecere. Eu folosesc numai seminţe româneşti de ani de zile, de când le produc. Pe noi, producătorii locali, ne-a ajutat foarte mult şi Programul de sprijin pentru tomate, prin prisma banilor de care beneficiem, cei 3.000 euro, dar şi reclama făcută. Oamenii au aflat că vindem roşii româneşti şi vin în număr tot mai mare să le cumpere”, a precizat unul dintre producători.

Următorul ciclu al Programului „Ajutor de minimis pentru tomate în spaţii protejate” va fi în lunile noiembrie – decembrie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Start pentru Rabla pentru sobe 2025: Când începe, cine se poate înscrie și ce sume se acordă

Publicat

start pentru rabla pentru sobe 2025: când începe, cine se

Publicitate

Luni, 31 martie, ora 10.00, va debuta Programul Rabla pentru sobe, a anunțat astăzi Ministerul Mediului. Primăriile pot depune cereri până în 11 aprilie. Rabla pentru sobe se adresează exclusiv locuitorilor din cele 27 de judeţe situate în zona montană a României, relatează alba24.ro.

Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficientă din punct de vedere energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei. Pentru fiecare localitate este…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comuna Roma investește în infrastructură: Modernizarea a peste 3 kilometri de drumuri scoasă la licitație

Publicat

comuna roma investește în infrastructură: modernizarea a peste 3 kilometri

Publicitate

Administrația locală din comuna Roma, județul Botoșani, face un pas important în direcția modernizării infrastructurii rutiere. Autoritățile au scos la licitație execuția lucrărilor aferente proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de bază în comuna Roma”, iar anunțul a fost publicat pe platforma națională de achiziții publice SEAP.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea străzilor din comună pe o lungime totală de 3.353 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul Darabani, finanțare prin programul „Școli sigure și sănătoase”. Se reabilitează Școala Bajura și un nou corp la Liceul „Dimitrie Cantemir”

Publicat

orașul darabani, finanțare prin programul „Școli sigure și sănătoase”. se

Publicitate

Vești bune pentru elevii și cadrele didactice din orașul Darabani. Două noi investiții în infrastructura educațională vor fi realizate cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Orașul Darabani a fost inclus oficial, săptămâna aceasta, pe lista obiectivelor finanțate prin acest program, care are ca scop reabilitarea,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Din 1 aprilie: La Bucecea colectarea gunoiului se va face din poartă în poartă. Punctele fixe de colectare vor fi desființate. Ce reguli trebuie respectate

Publicat

din 1 aprilie: la bucecea colectarea gunoiului se va face

Publicitate

Primăria orașului Bucecea a anunțat introducerea unui nou sistem de colectare a deșeurilor menajere, care va fi implementat începând cu data de 1 aprilie 2025. Colectarea se va face direct din poartă în poartă, începând cu ora 7:00 dimineața, fiecare stradă având alocată o zi clar stabilită în graficul oficial de colectare.

Măsura are drept scop îmbunătățirea gestionării deșeurilor, creșterea gradului de curățenie în oraș și reducerea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe