EVENIMENT
Peste o tonă de droguri au fost confiscate în anul 2022

Peste o tonă de droguri au fost confiscate în anul 2022, a declarat comisarul şef de poliţie Dan Octavian din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
„Din punct de vedere al combaterii traficului de droguri, acţiunile investigative desfăşurate de poliţişti împreună cu procurorii DIICOT au avut ca rezultat confiscarea a peste o tonă de droguri şi aproximativ jumătate de milion de comprimate.
Peste 1.000 de persoane au fost arestate preventiv, iar aproximativ 90 de culturi ilegale de droguri au fost descoperite şi desfiinţate”, a spus Dan Octavian, luni, într-o conferinţă de presă despre activităţile derulate în 2022.
El a precizat că peste 3.200 de persoane au fost depistate la volan sub influenţa substanţelor psihoactive.
Potrivit comisarului şef de poliţie, în ceea ce priveşte combaterea traficului de droguri, în 2022 au fost înregistrate 8.451 de sesizări de natură penală, fiind desfăşurate activităţi în 25.814 de ordonanţe de delegare emise de procurorii DIICOT atât pentru combaterea fenomenului, cât şi pentru destructurarea grupurilor de criminalitate organizată.
Octavian Dan a spus că au fost efectuate 846 de acţiuni operative, au fost destructurate 58 de grupuri infracţionale organizate şi au fost trimise în judecată 2.323 de persoane pentru săvârşirea a 3.636 de infracţiuni, ca urmare a rechizitoriilor emise şi a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de procurorii DIICOT.
Peste o tonă de droguri au fost confiscate în 2022. Structurile de cercetare şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat peste 7.000 de activităţi
Dan Octavian a punctat că structurile de cercetare şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat peste 7.000 de activităţi pentru 460.000 de beneficiari, în scopul prevenirii consumului şi traficului de droguri şi alte substanţe interzise.
El a menţionat că structurile pentru siguranţă şcolară au desfăşurat peste 3.200 de activităţi, în scopul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului licit de droguri sau alte substanţe interzise pentru peste 112.000 de beneficiari, dintre care aproximativ 100.000 de elevi şi 12.000 de cadre didactice.
La rândul său, comisarul şef de poliţie Iuliana Teodorescu din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) a menţionat că în 2022 specialiştii antidrog au desfăşurat 20.000 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, grupurile ţintă fiind copiii şi tinerii înscrişi într-o formă de învăţământ, cadrele didactice, părinţii sau tutorii legali, populaţia generală şi persoanele aflate în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.
Ea a precizat că activităţile de prevenire a consumului de droguri s-au realizat, în mod unitar, la nivel naţional, în cadrul a nouă proiecte şi patru campanii naţionale, la care s-au mai adăugat 60 de proiecte locale derulate de structurile teritoriale ale agenţiei.
Peste o tonă de droguri au fost confiscate în 2022. 3.080 de beneficiari unici, înregistrați în anul 2022
Iulia Teodorescu a punctat că, în vederea prevenirii consumului de substanţe psihoactive, specialiştii structurilor ANA au participat la peste 130 de evenimente.
Potrivit acesteia, anul trecut ANA a continuat asigurarea furnizării de servicii de asistenţă integrată pentru persoanele consumatoare de droguri, prin reţeaua teritorială formată din 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, prin cele trei programe de asistenţă integrată a adicţiilor din municipiul Bucureşti şi prin programul de asistenţă mobilă pentru persoanele aflate în stare privativă de libertate la nivelul centrelor de reţinere şi arestare preventivă din Bucureşti.
Iulia Teodorescu a adăugat că, la nivel naţional, au fost înregistraţi 3.080 de beneficiari unici, cărora li s-au acordat 32.000 de servicii specializate medico-psiho-sociale. Agerpres
EVENIMENT
Polițiștii din Alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, folosit pe drumurile din județ

Polițiștii rutieri din Alba acționează luni, 31 martie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județ.
Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.
Proprietarii…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Un tânăr din Teiuș, între cei mai buni măcelari din lume, la competiția World Butchers Challenge de la Paris

Un tânăr măcelar din Teiuș a debutat duminică, 30 martie, la competiția World Butchers Challenge de la Paris. Paul Cordea a intrat în competiție în secțiunea World Champion Butchers Apprentice alături de alți 13 măcelari din 7 țări: Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Noua Zeelandă.
Paul Cordea a pregătit, în doar două ore și jumătate, 40 de preparate din vită, porc, miel și pui pentru a impresiona juriul de la World Butchers’…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Echipa de studenți a UTCN intră în luptă în concursul de simulare a cutremurelor din SUA. Macheta prezentată, una specială

Echipa de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) intră, luni, în competiția Seismic Design Competition 2025, una dintre cele mai prestigioase competiții de inginerie seismică din lume, găzduită în acest an de Universitatea Berkeley din California (SUA).
”Anul acesta, provocarea este proiectarea unei clădiri rezistente la cutremure pentru un sit din Kobe, Japonia, o zonă cu risc seismic ridicat. Integrarea unui gol central în structură a adus un plus de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Lista primăriilor eligibile din zonele montane din Alba și din țară

Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Primăriile de comune din zonele montane din țară se vor putea înscrie de luni, 31 martie, în programul „Rabla pentru sobe”, ce permite schimbarea aparatelor destinate încălzirii locuințelor cu bani de la stat. Din județul Alba sunt eligibile pentru înscrierea în program 40 de comune.
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță deschiderea sesiunii de înscriere în cadrul Programului privind acordarea de sprijin…
Citește mai mult pe Alba24.ro