Connect with us

ACTUALITATE

Peste un milion de euro pentru proiecte pescăreşti şi de protejare a mediului din nordul Dobrogei

Publicat

pescuit

Tulcenii din nordul Dobrogei vor putea accesa, începând de luna viitoare, peste 600.000 de euro pentru revitalizarea zonei pescăreşti Dunărea Veche-braţul Măcin şi aproape 450.000 de euro pentru protejarea mediului din aceeaşi zonă.

Sumele pot fi accesate prin intermediul Grupului de acţiune locală în domeniul pescuitului (FLAG-Fisheries Local Action Group – n.r.) Dunărea Veche-braţul Măcin care, în 2018, a oferit o finanţare totală de circa 600.000 de euro pentru proiectele care au vizat consolidarea sectorului pescăresc din nordul Dobrogei.

„În urma finanţărilor deschise anul trecut s-au semnat proiecte în valoare de aproape 600.000 de euro. Sunt proiecte care îşi propun înfiinţarea de structuri turistice, avem un restaurant cu specific pescăresc la Turcoaia, la Iacobdeal va fi un proiect inovativ cu un car gen restaurant care va fi amenajat cu produse pescăreşti, peştele urmând să fie din zona noastră”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul FLAG, Ana-Maria Cazacu.

Proiectele care vor putea fi depuse în perioada 15 iulie-13 septembrie trebuie să aibă în vedere consolidarea zonei pescăreşti de pe Dunărea Veche, iar finanţarea totală oferită de FLAG este de 614.551,8 euro.

„Avem o zonă pescărească care, din păcate, nu este foarte promovată. Avem în proximitate cel mai mare competitor al nostru, Delta Dunării, nu ne putem compara. Dar trebuie să ne transformăm dintr-o zonă de tranzit într-o zonă turistică cu identitate proprie”, a mai spus Cazacu.

În aceeaşi perioadă, FLAG le oferă comunităţilor din zonă posibilitatea de a accesa 449.989,5 euro, dacă depun proiecte de protejare a mediului şi de valorificare a patrimoniului natural şi cultural.

FLAG Dunărea Veche-braţul Măcin funcţionează începând din anul 2017, se adresează populaţiei din comunele Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Cerna, Horia, Hamcearca, Turcoaia, Carcaliu şi Smârdan, precum şi celei a oraşului Măcin şi, în baza unei Strategii de dezvoltare, a obţinut o finanţare totală de 1,98 milioane de euro. Din această sumă atrasă prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), 1,6 milioane de euro reprezintă bugetul alocat pentru implementarea măsurilor prevăzute în Strategia de dezvoltare locală a comunităţilor vizate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: „Fiecare om contează”! Sute de botoșăneni au participat la „Marșul pentru viață” de anul acesta

Publicat

video: „fiecare om contează”! sute de botoșăneni au participat la

Publicitate

Sute de botoșăneni au luat parte duminică, 30 martie, începând cu ora 14:00, la un eveniment emoționant prin mesajul transmis și prin participarea deosebită. A cincisprezecea ediție a „Marșului pentru Viață”, care se desfășoară în sute de localități din România și Republica Moldova, a avut și  anul acesta o deviză care îndeamnă la conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe