Connect with us

EVENIMENT

Peste un milion de vizitatori români şi străini au fost prezenţi la Târgul de Crăciun Bucureşti 2019

Publicat

vizitatori un milion targul de craciun

Peste un milion de vizitatori români şi străini au fost prezenţi la cea de-a 13-a ediţie a celui mai mare eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă din ţară – Târgul de Crăciun Bucureşti, organizat de Primăria Capitalei prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, între 28 noiembrie – 26 decembrie 2019, în Piaţa Constituţiei.

Artiştii îndrăgiţi şi trupele consacrate, muzica pentru toate gusturile, oferta diversificată şi de calitate a produselor expuse în cele 133 de căsuţe din lemn, decorate festiv, patinoarul, Casa Moşului şi caruselul pentru copiii, bradul înalt de 30 de metri, mâncarea gătită şi dulciurile de casă din diferite zone ale ţării, i-au adus pe oaspeţii târgului mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă, potrivit unui comunicat al Creart – Bucureşti transmis vineri AGERPRES.

Cele 29 de zile de târg au pus, din nou, Capitala României, pe harta turistică a lumii, printre oaspeţii Târgului de Crăciun Bucureşti 2019 înregistrându-se un număr ridicat de vizitatori străini, nu doar din Europa, dar şi din Asia şi Orientul Mijlociu, precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, copiii s-au bucurat din plin de atracţiile pregătite special pentru ei, la care intrarea a fost gratuită: patinoarul de 600 mp, caruselul şi Casa lui Moş Crăciun – unde au fost organizate ateliere de creaţie în care cei mici au realizat globuri şi coroniţe de sărbători. Prezenţa Moşului însuşi, în mijlocul lor, precum şi a elfilor, la Târgul de Crăciun Bucureşti 2019, a amplificat interesul şi bucuria celor mici, care i-au împărtăşit gândurile şi dorinţele lor de Crăciun.

Spectacolele de magie, artiştii îndrăgiţi, corurile de copii, spectacolele de teatru şi acrobaţii au fost tot atâtea motive de bucurie pentru cei mici, dar şi pentru cei mari

Printre artiştii care au încântat publicul numeros, prezent în Piaţa Constituţiei în ciuda zilelor friguroase de la debutul Târgului de Crăciun Bucureşti sau a ploii mărunte din alte zile, s-au numărat: Loredana, Horia Brenciu & HB Orchestra, Ştefan Bănică, Viţa de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Band, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate regiunile ţării, Ştefan Hruşcă, Narcisa Suciu, Grigore Leşe, Fuego, Irina Loghin şi mulţi alţii, evidenţiază comunicatul Creart.

„Silent Night” – concertul extraordinar de Crăciun susţinut în Seara de Ajun la Târgul de Crăciun Bucureşti, a fost unul dintre punctele de vârf ale scenei din Piaţa Constituţiei. În faţa unui public extraordinar, au creat o seară magică Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio – dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” şi soliştii Loredana, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Aurelian Temişan şi Ionuţ Ungureanu.

Campania umanitară a Târgului de Crăciun Bucureşti – „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!” şi-a atins scopul şi anul acesta, cu sprijinul unui număr impresionant de vizitatori care au oferit cărţi şi jucării pentru copiii nevoiaşi, al trupei VUNK, cea care s-a implicat activ şi voluntar în promovarea campaniei, precum şi al Asociaţiei Sfântul Arhidiacon Ştefan Ghencea – partenerul Creart în cadrul acestei campanii, care a distribuit cadourile copiilor din programele pe care le derulează: „Prevenirea abandonului şcolar” şi cel al „Cantinei Sociale Ghencea”. 70 kg de pluş, 10 saci de cărţi şi 12 saci de jucării au mers anul acesta către copii defavorizaţi, în urma campaniei umanitare derulată anual la Târgul de Crăciun Bucureşti, mai precizează comunicatul menţionat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile. Pompierii din Aiud intervin cu o autospecială

Publicat

incendiu de vegetație într un sat de lângă blaj. pompierii intervin

Un incendiu de vegetație uscată a fost semnalat vineri, în jurul orei 11:50, în comuna Livezile. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile, Valea Răchișului.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate olimpiade în Alba 2024 – școli și clase cu predare în maghiară sau germană. Elevii premiați la etapa județeană

Publicat

rezultate olimpiade în alba 2024 – școli și clase cu

Rezultate olimpiade pentru minorități în Alba 2024: Peste 90 de elevi din Alba au participat la etapele județene ale olimpiadelor organizate pentru minorități. Cei care au luat premiu I s-au calificat la etapele naționale. 

Un elev din Alba a obținut și premiul III la o etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru școli/secții cu predare în limba maghiară. Este calificat la etapa internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat rezultatele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din Alba, la competiții naționale și internaționale

Publicat

video: rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din

Mai multe sportive din Alba au participat în această lună la competiții montane. Este vorba despre competiții de schi, la care sportivele au reușit să obțină puncte, și locuri bune în clasament. 

Fiind un sport care necesită costuri destul de ridicate, sportivele au fost sprijinite financiar de către părinți, dar și de către Primăria Alba Iulia.

”În perioada 11-15 martie am participat cu Maria Beleiu la campionatul național al României de ski alpin și la cupa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe