Connect with us

EVENIMENT

Peste 100 de copii au murit în incendii de locuinţă în ultimii 8 ani

Publicat

incendiu
sursa foto: Arhiva

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atrage atenţia că, în ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, majoritatea fiind lipsiţi de supraveghere din partea adulţilor la momentul producerii incendiilor.

„Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, informează un comunicat al IGSU transmis, marţi, AGERPRES.

Pompierii precizează că 75% dintre copiii decedaţi au fost lipsiţi de supravegherea adulţilor la momentul producerii incendiilor, iar acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

Exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul celor mici.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti – Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş.

Analiza prezentată s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020, iar studiul a urmărit incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice arată că cele mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert dintre incidentele soldate cu pierderi de vieţi.

Necesitatea utilizării diferitelor instalaţii sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum şi supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situaţii la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor.

„Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel naţional şi cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuinţe (FOC – Flăcările Omoară Copii şi proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, curăţarea coşurilor de fum şi suprasolicitarea instalaţiei electrice)”, arată sursa citată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Deputatul Florin Roman, atac la PSD: Acolo unde sunt comuniştii, că nu sunt socialişti, e sărăcie

Publicat

deputatul florin roman, atac la psd: acolo unde sunt comuniştii,

Deputatul Florin Roman, atac la PSD: ”Acolo unde sunt comuniştii, că nu sunt socialişti, e sărăcie” le-a spus el liberalilor prezenți la lansarea candidaturii la funcția de primar al Blajului a lui Gheorghe Valentin Rotar. 

Deputatul PNL Alba Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat joi, la Blaj, că preşedintele României „nu poate fi decât de dreapta” şi că ţara „nu poate fi lăsată în mâna stângii populiste”.

Prezent…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro nu poate depăși maximul atins în urmă cu un an

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

Relativul calm din Orientul Mijlociu, unde Israelul a întârziat răspunsul armat după ce a fost atacată de Iran, a redus într-o anumită măsură aversiunea față de risc.

Astfel, leul și-a consolidat titlul de „cea mai stabilă monedă” de la marginea zonei euro iar cursul monedei unice a egalat cursul stabilit marți de 4,9763 lei, față de 4,9754 lei, în ședința de miercuri.

Tranzacțiile se realizau între 4,975 și 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comisia Europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată. Cum ar putea fi ajutate persoanele să îşi găsească un loc de muncă

Publicat

comisia europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată. cum

Comisia Europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată şi să ajute persoanele să îşi găsească un loc de muncă. Comisia a lansat joi o cerere de propuneri în valoare de 23 de milioane de euro pentru a ajuta statele membre ale UE să dezvolte noi modalităţi de combatere a şomajului de lungă durată şi să sprijine revenirea persoanelor pe piaţa forţei de muncă.

Aceasta a fost anunţată în recentul plan de acţiune pentru remedierea deficitului de forţă de muncă şi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

proiect pentru modernizarea unor străzi din sâncel. acord de mediu,

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Primăria comunei Sâncel vrea să asfalteze opt străzi din satele Sâncel și Iclod. Investiția este estimată la peste 5,8 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 18 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare străzi în localitatea Sâncel”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează, printre altele, modernizarea unor străzi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe