Connect with us

ACTUALITATE

Petiție în care i se cere DEMISIA primarului Emil Boc, lansată în spațiu virtual de o clujeancă

Publicat

steag 1 e1646848268761.jpg

O clujeancă a lansat o petiție în care solicită demisia de onoare a primarului Emil Boc, pentru arborarea steagului Ucrainei în locul drapelului național.

emil boc

„Va rugam sa semnați petiția de mai jos prin care îi cerem demisia de onoare primarului Emil Boc.

Citește și: FOTO. Steagul Ucrainei, alături de steagul UE în centrul Clujului. E LEGAL?

Domnul primar Boc a luat hotărârea de a arbora steagul Ucrainei în centrul Clujului, în locul tricolorului. Domnul primar Emil Boc a declarat în presa „Decizia îmi aparține și mi-o asum în exclusivitate, ca reprezentant al clujenilor, din toate punctele de vedere”.

Nu ştim dacă tot dânsul a decis să lumineze în culorile Ucrainei podul de la intrare în Mănăștur și Cubul din fața Sălii Polivalente BT Arena.

Citește și: Controverse privind arborarea STEAGULUI Ucrainei la Cluj. Ce spune LEGEA. Care e AMENDA

Domnul Boc dorim să ne spună public de unde a avut finanţarea să arboreze acele steaguri şi care e hotărârea Consiliului Local care a stat la baza acestei acţiuni, din moment ce consilierii se dezic de ce a hotărât domnul Boc, pentru că s-a încălcat legea. Mai dorim să ştim cine a aprobat bugetul şi de unde a avut banii pentru electricitate şi cum a primit acceptul pentru locaţie, pentru a afișa în culorile Ucrainei podul de la intrare în Mănăștur și Cubul din fața Sălii Polivalente BT Arena. Dacă s-a făcut o infracţiune rugăm autorităţile competente să se autosesizeze din oficiu”, scrie în petiție.

Citește și: Emil Boc, despre înlocuirea drapelului României cu cel al Ucrainei: E o chestiune care n-are timp să se încurce în detalii

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Invitaţie la viol: Gravă neglijență a Poliției Bihor în cazul obsedatului din Hotar care a abuzat trei copilași fără apărare

Publicat

05 coliba lucaci.jpg

BIHOREANUL a făcut o descoperire halucinantă în cazul celor trei copii folosiţi ca obiecte sexuale de Petru Lucaci, un depravat din Hotar, aflat şi în prezent în libertate. Lucaci fusese reclamat la 112 cu 8 luni înainte ca abuzurile să-i fie date în vileag, fiind acuzat că a vrut să forţeze una dintre victime să facă sex cu un bărbat, dar poliţiştii au abandonat cercetările pe motiv că… n-au găsit vreun minor „aflat într-o situaţie vulnerabilă”.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Istoria plimbată a Clujului. Statuia regelui Matia Corvin. Cum a fost vândută de un escroc. Era să fie demolată (RO-EN)

Publicat

foto matia corvin.jpg

Ansamblul statuar al regelui Matia Corvin este printre cele mai cunoscute monumente din Cluj-Napoca. Statuia are deja 120 de ani de existenţă, perioadă în care a trecut prin multe lucruri şi peripeţii. Dincolo de multele lucruri ştiute sau mai puţin ştiute despre ea, istoricul clujean Vladimir Alexandru Bogosavlievici trece în revistă şi câteva aspecte inedite. De exemplu, cum a fost vândută statuia şi cum era să fie dărâmată. Dar şi multe alte curiozităţi.

Statuia regelui Matia. Cum a câştigat proiectul existent

„Suntem în faţa unui important obiectiv al oraşului nostru, ansamblul ecvestru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline

Publicat

ludivine dedonder

Armata belgiană va crea circa 750 de locuri temporare în cazărmi pentru a-i caza pe solicitanţii de azil şi a uşura presiunea asupra sistemului de primire saturat, au anunţat miercuri Ministerul Apărării şi secretariatul de stat pentru azil şi migraţie, relatează AFP.

Aceste adăposturi vor fi instalate „în hangare, cu instalaţii sanitare mobile dacă vor fi necesare”, iar mesele vor fi asigurate şi ele provizoriu de Ministerul Apărării, precizează un comunicat al ministerului de resort.

„Un sat de containere” în care se vor afla 750 de locuri este prevăzut „într-o a doua fază”. „Este foarte important să poată fi construit cât mai rapid posibil pentru ca primirea temporară de urgenţă în hangarele Ministerului Apărării să fie cât mai scurtă posibilă”, a adăugat sursa citată.

Capacităţile de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt în prezent de 31.000 de locuri, cu o rată de ocupare de 95%, ceea ce înseamnă că de fapt centrele sunt pline, potrivit unui purtător de cuvânt al Fedasil, agenţia pentru primirea solicitanţilor de azil.

Şi nu este pentru prima dată în această criză când guvernul cheamă Ministerul Apărării în ajutor.

 

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline: Armata „pune deja la dispoziţie aproape 6.000 de locuri de primire, circa 20% din capacitatea de primire totală a ţării noastre”, a reamintit ministrul apărării, Ludivine Dedonder

Într-o fază ulterioară, Regia clădirilor – gestionarul imobiliar al statului federal – va fi însărcinată să găsească infrastructuri pentru a aduce o „soluţie structurală” pentru primirea familiilor şi înlocuirea satului de containere, a mai spus ea.

Guvernul face de asemenea eforturi de a elibera locuri în reţeaua de primire accelerând plecarea persoanelor care lucrează şi „se pot descurca singure”, a declarat noul secretar de stat pentru azil şi migraţie, Nicole de Moor.

Ea a observat, de asemenea, că „peste 50% dintre cererile de azil depuse în Belgia corespund unor cereri deja depuse în alte ţări ale UE”.

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline: Presiunea devine enormă

„Presiunea azilului devine enormă în ţara noastră dacă solicitanţii de azil nu se întorc în prima ţară de intrare în UE – însărcinată cu procesarea dosarului lor, potrivit regulilor europene” – a declarat ea, anunţând crearea unui „centru specializat” pentru aplicarea acestor returnări.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poloistul bucureştean Mihnea Gheorghe revine la CSM Oradea

Publicat

mihnea gheorghe polo csm oradea 06072022.jpg

Şi echipa de polo a CSM Oradea se întăreşte în această perioadă. Conducerea clubului bihorean a anunţat o nouă revenire în lotul echipei pregătite acum de Ciprian Cîmpianu. Este vorba despre bucureştenul Mihnea Gheorghe, de la Steaua, care a mai jucat la Oradea în perioada 2015-2017.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe