Connect with us

ACTUALITATE

Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune

Publicat

petrol

Prețul petrolului a rămas stabil vineri, aproape de minimul atins de la începutul războiului din Ucraina, din cauza temerilor legate de o recesiune globală, scrie Reuters.

Bursele au ignorat aceste îngrijorări, câștigând înainte de anunțarea datelor privind locurile de muncă din SUA, care vor oferi un alt indiciu despre sănătatea celei mai mari economii mondiale.

Contractele futures de referință pentru țițeiul Brent au crescut cu puțin, la 94,23 dolari pe baril, iar cele pentru țițeiul american au fost și ele cu puțin mai sus, la 88,70 dolari pe baril, după ce ambele au închis ședința precedentă la cele mai scăzute niveluri din februarie.

Pierderile s-au datorat în parte datelor de miercuri, care arată o creștere a stocurilor americane săptămâna trecută.

Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune: Ce spune un director de investiții pentru Asia

„Este o combinație între datele privind stocurile și un pic de îngrijorare cu privire la cerere. Pentru că piața este îngrijorată de creștere mai mult decât de inflație – chiar dacă inflația este încă o problemă majoră – prețul petrolului a scăzut”, a declarat Prashant Bhayani, director de investiții pentru Asia la BNP Paribas Wealth Management.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,74%, ajutat de câștigurile înregistrate de TSMC, o companie de mare greutate a indicelui, care a crescut cu 1,8%, recuperând terenul pierdut la începutul săptămânii din cauza vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Indicele japonez Nikkei a câștigat 0,43%.

Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune: Ce este așteptat să arate datele privin ocuparea forței de muncă din SUA

Datele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care vor fi publicate mai târziu în cursul zilei, sunt așteptate să arate că numărul de salariați din sectorul non-agricol a crescut cu 250.000 luna trecută, după ce în iunie a crescut cu 372.000.

Pe piețele valutare, indicele dolarului , care măsoară dolarul în raport cu șase valute, era la 105,86, după ce a scăzut cu 0,6% în cursul nopții.

Lira sterlină a scăzut la 1,2142 dolari, după ce a luat-o razna peste noapte, când Banca Angliei a majorat ratele și a avertizat că o recesiune lungă se apropie de Marea Britanie.

Aurul la vedere a fost stabil la 1.790 dolari pe uncie.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Statele Unite au testat o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific

Publicat

sua steag america sursa foto pixabay
Arhivă foto

Armata Statelor Unite a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală, în largul coastelor Californiei, în cadrul acţiunilor de a demonstra „capacitatea de reacţie a forţelor nucleare” şi eficienţa sistemelor de disuasiune.

Racheta balistică de tip Minuteman III echipată cu vehicul de reintrare în atmosferă, nearmată, a fost lansată de la Baza spaţială Vandenberg, situată în statul California. „Testul are rolul de a demonstra capacitatea de reacţie a forţelor nucleare şi de a furniza încredere în capacitatea letală şi în eficienţa sistemelor nucleare de disuasiune nucleară”, anunţă Comandamentul Global al Forţelor Aeriene din SUA (AFSTRAT-AIR).

Vehiculul de reintrare în atmosferă a parcurs aproximativ 6.750 de kilometri, până în zona Atolului Kwajalein din Insulele Marshall.

„Acest test se înscrie în activităţile de rutină şi periodice menite să demonstreze că sistemul de disuasiune nucleară al SUA este sigur, fiabil şi eficient, pentru a împiedica ameninţările secolului 21 şi a le oferi garanţii aliaţilor. Teste de acest fel au avut loc de peste 300 de ori anterior, nefiind rezultatul actualelor evenimente mondiale”, precizează AFSTRAT-AIR.

Statele Unite au testat o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific: Ce a declarat comandantul american

„Să nu fiţi induşi în eroare – triada noastră nucleară este elementul central al securităţii noastre naţionale şi al securităţii aliaţilor noştri din întreaga lume. Acest test programat este demonstrativ pentru modul în care funcţionează sistemele noastre balistice intercontinentale şi ilustrează capacitatea noastră de reacţie şi fiabilitatea sistemelor de armament (…)”, a declarat comandantul american Chris Cruise.

Statele Unite au anulat recent testarea unei rachete intercontinentale din cauza tensiunilor în relaţia cu statul chinez ca urmare a vizitei efectuate în Taiwan de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington. De asemenea, Statele Unite au anulat un test balistic în martie, pe fondul tensiunilor cu Rusia din cauza invaziei în Ucraina, conform site-ului Axios.com.

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

20 de blocuri din Alba Iulia vor fi reabilitate termic și modernizate. Sisteme inteligente de umbrire și stații de încărcare

Publicat

bulevardul transilvaniei alba iulia.jpg

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru modernizarea, reabilitarea și creșterea eficienței energetice a mai multor blocuri din municipiu. Este vorba despre 6 blocuri aflate pe Bulevardul Transilvaniei, 8 blocuri aflate în zona Dedeman și alte 6 blocuri aflate în cartierul Ampoi II. 

Potrivit temei de proiectare, pe lângă reabilitarea termică, clădirile ar urma să beneficieze de sisteme de management energetic integrat, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consumul propriu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

162 de cazuri de COVID la Cluj. Crește numărul spitalizărilor. 35 de COPII sunt internați cu această BOALĂ

Publicat

1660664680 test covid pixabay.jpg

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 3.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, cu 50% mai multe decât în ziua anterioară. În județul Cluj, în 24 de ore au fost diagnosticate 162 de cazuri noi.

La Cluj au fost raprtat mai puține cazuri noi de Covid-19 decât cu o zi înainte, însă nu a la fel stau lucrurile cu bolnavii care au nevoie de spitalizare.

Astfel, marți la amiază, în spitalele din Cluj erau internați 201 pacienți, dintre care 35 de copii, față de 194 de pacenți, dintre care 30 de copii câți erau luni.

La ATI primesc îngrijiri 15 pacienți, la fel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, testată pozitiv pentru COVID-19

Publicat

jill biden sursas foto facebook
Arhivă foto

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a declarat marți directorul de comunicare, Elizabeth Alexander, potrivit Reuters.

Prima doamnă a avut primele simptome asemănătoare răcelii luni seara. Anterior, ea făcuse un test care a ieșit negativ.

Marți, Jill Biden a fost testată din nou negativ la un test rapid cu antigen, dar un test PCR a ieșit pozitiv, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Președintele Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 marți, a precizat Casa Albă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe