ACTUALITATE
Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune

Prețul petrolului a rămas stabil vineri, aproape de minimul atins de la începutul războiului din Ucraina, din cauza temerilor legate de o recesiune globală, scrie Reuters.
Bursele au ignorat aceste îngrijorări, câștigând înainte de anunțarea datelor privind locurile de muncă din SUA, care vor oferi un alt indiciu despre sănătatea celei mai mari economii mondiale.
Contractele futures de referință pentru țițeiul Brent au crescut cu puțin, la 94,23 dolari pe baril, iar cele pentru țițeiul american au fost și ele cu puțin mai sus, la 88,70 dolari pe baril, după ce ambele au închis ședința precedentă la cele mai scăzute niveluri din februarie.
Pierderile s-au datorat în parte datelor de miercuri, care arată o creștere a stocurilor americane săptămâna trecută.
Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune: Ce spune un director de investiții pentru Asia
„Este o combinație între datele privind stocurile și un pic de îngrijorare cu privire la cerere. Pentru că piața este îngrijorată de creștere mai mult decât de inflație – chiar dacă inflația este încă o problemă majoră – prețul petrolului a scăzut”, a declarat Prashant Bhayani, director de investiții pentru Asia la BNP Paribas Wealth Management.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,74%, ajutat de câștigurile înregistrate de TSMC, o companie de mare greutate a indicelui, care a crescut cu 1,8%, recuperând terenul pierdut la începutul săptămânii din cauza vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.
Indicele japonez Nikkei a câștigat 0,43%.
Petrolul rămâne în zona prețului minim din cauza temerilor legate de recesiune: Ce este așteptat să arate datele privin ocuparea forței de muncă din SUA
Datele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care vor fi publicate mai târziu în cursul zilei, sunt așteptate să arate că numărul de salariați din sectorul non-agricol a crescut cu 250.000 luna trecută, după ce în iunie a crescut cu 372.000.
Pe piețele valutare, indicele dolarului , care măsoară dolarul în raport cu șase valute, era la 105,86, după ce a scăzut cu 0,6% în cursul nopții.
Lira sterlină a scăzut la 1,2142 dolari, după ce a luat-o razna peste noapte, când Banca Angliei a majorat ratele și a avertizat că o recesiune lungă se apropie de Marea Britanie.
Aurul la vedere a fost stabil la 1.790 dolari pe uncie.
(sursa: Mediafax)
ACTUALITATE
Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro