EVENIMENT
Piața de cafea out of home din România, evaluată la 600 de milioane de euro
Conform unui studiu realizat de Hospitality Culture Institute, piaţa de cafea out of home din România reprezintă o industrie evaluată la 600 de milioane de euro, din care aproximativ o treime este generată în Bucureşti. În capitală, preţul mediu al unei cafele ajunge la 10,5 lei.
Conform unui comunicat remis AGERPRES, studiul „Consumul de cafea out-of-home în România” analizează comportamentul de consum de cafea în 10 centre urbane din România: Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Oradea, Cluj, Iaşi, Constanţa, Craiova, Galaţi.
Potrivit datelor Hospitality Culture Institute, 9 din 10 respondenţi consumă cafea acasă, iar 5 din 10 respondenţi beau mai multe cafele pe zi. În rândul acestora, media de consum se ridică la 2,7 ceşti de cafea pe zi.
În Bucureşti, preţul mediu plătit pentru o ceaşcă de cafea se ridică la 10,5 lei. În celelalte oraşe analizate, preţul mediu este de 9,4 lei.
Studiul mai semnalează că doar 49% dintre respondenţii din Bucureşti cunosc termenul „cafea de specialitate”, în celelalte oraşe analizate media fiind de 47%.
„România este încă departe de consumul mediu al cafelei la nivel european, dar lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă.
Marii jucători din zona de sitting şi to go au ‘normalizat’ din ce în ce mai mult consumul de cafea în afara casei, iar cafenelele de specialitate reprezintă adevărate puncte de coagulare a comunităţilor, deşi rămân în continuare o nişă atunci când le raportăm la economia întregii industrii.
Piața de cafea out of home din România, evaluată la 600 de milioane de euro. 47% dintre bucureşteni şi-au achiziţionat ultima cafea dintr-o cafenea
Semne bune vin şi dinspre zona de investiţii, marile fonduri internaţionale manifestându-şi din ce în ce mai mult interesul pentru această zonă.
În traducere liberă, asta înseamnă că ne putem aştepta ca efervescenţa să continue în această piaţă şi în anii următori, atât în ceea ce priveşte cafeaua de masă, cât şi cafeaua de specialitate”, a declarat Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.
Potrivit studiului, 47% dintre bucureşteni şi-au achiziţionat ultima cafea dintr-o cafenea.
Pe locurile doi şi trei în top se află benzinăriile şi automatele de cafea, ambele cu 20% dintre răspunsuri.
În cadrul celorlalte oraşe analizate, 36% dintre respondenţi şi-au achiziţionat cafeaua dintr-o cafenea, 25% dintre respondenţi au cumpărat-o din benzinărie, iar 21% dintr-un automat de cafea.
Studiul a fost realizat de Exact Business Solutions, la comanda Hospitality Culture Institute.
Piața de cafea out of home din România, evaluată la 600 de milioane de euro. Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute
Datele cantitative au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eşantion de peste 800 de respondenţi.
Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri.
Misiunea Institutului este de a identifica tendinţe cu impact economic, social, politic şi cultural şi de a împărţăşi know-how şi soluţii aplicate.
Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute sunt Romanian Hospitality Awards, F&B Business Accelerator, National Food Service Research, Urbea Food Fest şi Intimate Roundtable Conversations. Agerpres
EVENIMENT
FOTO. Proiectul de renovare a sediului AJPIS Cluj, aproape de finalizare. Ministrul Muncii: Un loc mai primitor pentru clujeni
Proiectul ce prevede renovarea energetică a sediului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Cluj este aproape de finalizare. Până în prezent, peste 95% din lucrări au fost realizate.
Cu această ocazie, a avut loc o conferință de presă la care a participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, reprezenanți ai autorităților naționale și județene și lideri ai Partidului Social Democrat.
Investiție…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ministrul Muncii: Pensionarii își vor primi RECALCULĂRILE și sumele RESTANTE până în decembrie
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că toți pensionarii ar urma să își primească recalculările și diferențele restante până în decembrie.
Prezentă într-o conferință de presă la Cluj, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a dat asigurări că toate deciziile de recalculare a pensiilor, inclusiv cele pentru dosarele complexe, vor ajunge la beneficiari până la finalul anului.
Recalculările și restanțele vor fi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți
O fetiță de 13 ani a dispărut de acasă duminică, 17 noiembrie.
Copila este căutată de familie, iar cei care au văzut-o sunt rugați să sune de urgență la poliție.
Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți
Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată duminică despre faptul că DARIA-ALEXANDRA COCOI, în vârstă de 13 de ani, a plecat voluntar din Cluj-Napoca, în jurul orei 16.30, iar până în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Astăzi, 18 noiembrie 2024, doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a efectuat o vizită oficială în județul Cluj, unde a avut întâlniri cu instituțiile din subordinea Ministerului pe care în conduce, inclusiv cu reprezentanți ai Casei Județene de Pensii.
În cadrul vizitei, ministrul a mulțumit în mod special echipelor implicate pentru eforturile lor continue depuse în cadrul procesului de recalculare a pensiilor: „Datorită…
Citește mai mult pe Cluj24.ro