Connect with us

EVENIMENT

Pierderi masive de păduri tropicale în 2022: O suprafață echivalentă cu cea a Elveției a fost distrusă

Publicat

padure
Arhivă foto

Potrivit unui nou studiu, omenirea a suferit pierderi de păduri tropicale virgine în anul 2022, cu o suprafață echivalentă cu cea a Elveției. Această informație este furnizată de DPA.

Aproximativ 4,1 milioane de hectare acoperite de păduri primare au dispărut de pe Terra anul trecut, fiind parţial distruse de incendii de vegetaţie, dar, în principal, de activităţile umane asociate cu defrişările.

Calculul realizat de World Resources Institute (WRI) din Washington, care a fost publicat marţi, estimează că păduri care au o suprafaţă echivalentă cu cea ocupată de 11 terenuri de fotbal sunt distruse în fiecare minut.

Regiunile tropicale au pierdut cu 10% mai mult din pădurile lor primare în 2022 în raport cu anul 2021, au descoperit reprezentanţii WRI, care consideră că ritmul acestor distrugeri este „necruţător”.

Pădurea primară – o pădure naturală neatinsă de oameni – are o importanţă vitală în conservarea biodiversităţii şi în stocarea dioxidului de carbon.

Pierderi masive de păduri tropicale în 2022. Suprafaţa de păduri tropicale distruse în 2022 a emis 2,7 gigatone de CO2

Pădurile tropicale din Brazilia şi din Republica Democrată Congo au continuat să fie cele mai afectate, precizează acelaşi raport. Defrişările s-au accentuat dramatic în două ţări africane, Ghana şi Angola, precum şi într-o ţară sud-americană, Bolivia.

În schimb, anumite ţări, inclusiv Indonezia şi Malaezia, au reuşit să îşi menţină distrugerile de păduri tropicale la un nivel relativ scăzut în 2022.

Cu ajutorul platformei Global Forest Watch, numeroase organizaţii care luptă pentru conservarea naturii, coordonate de WRI, au putut să monitorizeze schimbările produse la nivelul suprafeţelor ocupate de păduri începând din 2014, folosind tehnologii satelitare şi alte metode. WRI întocmeşte un raport anual în colaborare cu o bază de date administrată de Universitatea Maryland din Statele Unite.

Suprafaţa de păduri tropicale distruse în 2022 a emis 2,7 gigatone de CO2, au calculat autorii studiului.

Această cantitate este echivalentă cu emisiile anuale generate de arderea carburanţilor fosili în India. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat

marȚi: calea crucii – procesiune pe străzile din blaj, organizată

Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nume care se sărbătoresc de FLORII. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 28 aprilie. 1,8 milioane de români au nume de flori

Publicat

nume care se sărbătoresc de florii. cui îi poți spune

Nume care se sărbătoresc de Florii. Persoanele care poartă nume de flori sunt sărbătorite anul acesta în 28 aprilie. Sunt circa 1,8 milioane de români aniversați de Florii.

Aproximativ 61o.ooo sunt bărbaţi, iar peste 1,7 milioane sunt femei, potrivit datelor de la Evidența Populației.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Cei mai mulți dintre românii care îşi sărbătoresc onomastica de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe