Connect with us

ACTUALITATE

Pilotul implicat în accidentul aviatic de la Tuzla, operat cu succes. Este a doua oară când scapă cu viaţă

Publicat

avion tuzla

Pilotul instructor de pe avionul şcoală DA 42, care a aterizat forţat în zona Aeroportului Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, intervenţie realizată în premieră la Clinica de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Constanţa, a declarat vineri managerul unităţii, Cătălin Grasa.

Reprezentantul SCJU Constanţa a spus, într-o conferinţă de presă, că după ce pilotul a fost adus la UPU, echipa de gardă a început, consecutiv cu tratamentul de stabilizare hemodinamică, şi investigaţiile de specialitate.

„Computerul tomograf ne-a pus în evidenţă prezenţa unui hematom periaortic cu hemopericard, fracturi costale pe stângă, hemotorax bilateral minim pe ambele părţi, pacientul prezentând contuzii faciale, fractură de piramidă nazală, de maxilar şi scapulă dreaptă. Prezenţa acelui hematom a ridicat suspiciunea de ruptură de aortă şi echipa de gardă, cu doctorul Marius Militaru, a putut interveni în scurt timp. La o oră şi jumătate după internare era în blocul operator şi a început intervenţia chirurgicală”, a declarat managerul Cătălin Grasa.

La rândul său, dr. Militaru a afirmat că dacă nu efectua intervenţia imediat, pilotul nu ar fi supravieţuit mai mult de câteva minute.

„Am primit un pacient politraumatizat, în accident de avion, cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am trimis direct în sala de operaţii unde l-am deschis prin toracotomie. Asta era leziunea care îi cauza moartea în doar câteva minute dacă nu interveneam iar 80 % din victimele accidentelor rutiere sau de avion mor la faţa locului, din această cauză. Am găsit o aortă cu vase complet ruptă dar am reuşit să îi pun o bucată de proteză şi după cum se ştie funcţionează iar pacientul este în reanimare, încă intubat, dar conştient. Mişcă mâinile şi picioare şi vom vedea evoluţia următoare. Să sperăm că va fi bine. Intervenţia a durat vreo trei ore. Ortopedul a fost în sală după ce am rezolvat problema acută. Ortopedic, are facturi minore care nu îi pun în pericol viaţa. Îl ţinem intubat în continuare şi sâmbătă dimineaţă îi vom face un CT de control. Evoluţia generală este bună”, a precizat Marius Militaru.

Administratorii Aeroportului Tuzla au transmis, printr-un comunicat de presă, regretul faţă de decesul pilotului Radu Serghei, în accidentul care a avut loc joi după-amiază şi că urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a pilotului instructor Gheorghe Dumitru, pilot cu peste 8.000 ore de zbor şi membru al echipei de peste 20 de ani.

„Evenimentul din 21 februarie este unul singular prin amploare şi gravitate în cadrul activităţii noastre, Regional Air Transort Tuzla marcând 58.644 de ore de zbor în perioadă 2008-2018, iar şcoala de zbor acumulând 16915 de ore în ultimii ani fără a înregistra vreun accident cu victime, până acum”, se arată în comunicatul Aeroportului Tuzla.

Potrivit digi24, nu ar fi pentru prima oară când instructorul de zbor Gheorghe Dumitru a fost implicat într-un accident aviatic. În anul 2005, avionul Antonov II în care pilotul se afla alături de un coleg a fost la un pas să se prăbuşească la mai puţin de un kilometru de aerodrom. Cei doi au reuşit să stabilizeze aeronava şi să aterizeze de urgenţă, pe câmp.

„După ce pilotul va ieşi din operaţie va fi investigat de autorităţi. Pilotul de la Tuzla a mai fentat moartea o dată”, a declarat Marin Alexandru, prim procuror Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, potrivit digi24.ro.

AGERPRES, digi24

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe