Connect with us

EVENIMENT

Pipote şi ficăţei de pui provenite din Polonia, retrase de la comercializare din magazinele Profi şi Penny

Publicat

ici41221ansvsa

Retailerii Profi şi Penny au iniţiat retragerea de la comercializare a unor cantităţi de pipote şi ficăţei de pui, origine Polonia, contaminate cu Salmonella enteritidis, potrivit anunţurilor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele au fost livrate în reţeaua acestor magazine de societatea Copanex SRL.

Astfel, din reţeaua Profi s-a iniţiat retragerea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia, Lot: 301021, data de producţie: 14.09.2021, iar data de expirare: 14.09.2022.

„Vă informăm că s-a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului menţionat mai sus, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis. Se recomandă persoanelor care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Profi. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în anunţ.

Produsele au ajuns în zeci de magazine din 21 de judeţe şi Bucureşti.

De asemenea, din reţeaua Penny s-a iniţiat retragerea tuturor loturilor de produse „Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia,
EAN: 7896589533311, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Produsele au fost livrate de aceeaşi societate – Copanex SRL.

Un alt anunţ de pe site-ul ANSVSA menţionează că din reţeaua Penny s-a decis retragerea unui lot de produse de „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g.”, origine Polonia, livrate tot de Polonia, din cauza contaminării cu Salmonella enteritidis.

Datele de indentificare sunt: Lot: 021121, data de producţie: 17.08.2021, data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731.

Persoanele care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pe de altă parte, compania Froneri anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de îngheţată comercializate prin reţeaua Auchan, ca urmare
a informării primite de la unul din furnizorii săi. Motivul retragerii este legat de prezenţa accidentala a oxidului de etilenă, peste limitele permise
de reglementările în vigoare, în compoziţia ingredientelor din compoziţia produselor. Loturile cu probleme sunt postate pe site-ul ANSVSA.

Persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la Serviciul Clienţi din magazinul Auchan de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor, prin prezentarea bonului fiscal, până la data de 02.01.2022.

Numai în ultimă lună, pe site-ul ANSVSA au fost postate 16 anunţuri referitoare la retragerea de la comercializare a unor produse alimentare din cauza contaminării cu bacterii precum Salmonella Enteritidis, sau Listeria monocytogenes, ori ca urmare a prezenţei oxidului de etilenă.AGERPRES

Sursa foto: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor/facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii

Publicat

taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi. 

Plenul Senatului a adoptat luni, ca for decizional, un proiect ce propune ca taxele de şcolarizare să fie comunicate candidaţilor din timp şi să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi.

„Această modificare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe