Connect with us

ACTUALITATE

Plajele neamenajate din Deltă vor fi marcate, în acest an, de autorităţile din Tulcea

Publicat

plaja
sursa foto: doi.gov

Plajele neamenajate sau sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) vor fi marcate în cursul anului, iar activitatea de salubrizare a acestora va fi realizată de Administraţia RBDD şi autorităţile locale, conform unor reglementări legislative care urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

„Din punct de vedere administrativ, este foarte important să ai şi o lege organică care stabileşte statutul plajei. Acest statut nu era reglementat. Legea 82 modificată cimentează foarte bine managementul plajei şi o denumeşte. Până acum, aveam plaja sălbatică, dar acum avem plaja neamenajată care e o plajă turistică, dar în sensul strict al unei plaje neamenajate care nu înseamnă activitate economică, nu înseamnă salvamar, ca o plajă din Mamaia sau din Constanţa”, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Deltei, Mălin Muşetescu.

El a mai spus că plajele neamenajate din perimetrul Administraţiei RBDD vor fi marcate anul acesta.

„Cele patru plaje din Sulina, Sfântu Gheorghe, Gura Portiţei şi Vadu-Corbu sunt plaje neamenajate în care turiştii au acces reglementat. Ele sunt administrate de RBDD, iar în ceea ce priveşte managementul gunoaielor, sunt administrate în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale. Din punct de vedere legal, Administraţia RBDD nu poate angaja salvamari, iar totul rămâne la latitudinea administraţiei locale, dacă are buget. Din ce am înţeles însă, nu are cum justifica angajarea unui salvamar, pentru că nu administrează plaja şi suntem într-un cerc vicios”, a afirmat guvernatorul Deltei.

Astfel, angajarea unui salvamar pentru plajele neamenajate din RBDD ar putea deveni atributul unor societăţi comerciale, însă, la Sulina, în acest sezon estival, firmele care în anii trecuţi au funcţionat pe plajă îşi vor desfăşura activitatea ilegal, din punctul de vedere al Administraţiei RBDD.

„Societăţile din Sulina nu pot funcţiona legal, cât timp sunt în conflict juridic cu Primăria”, a precizat Mălin Muşetescu.

Ca o noutate pentru turiştii care anul acesta vor alege băile de soare pe plajele neamenajate din judeţul Tulcea, Administraţia RBDD va pune în funcţiune un automat pentru eliberat permise la Vadu, potrivit lui Muşetescu.

„Turiştii pot veni la plajă, dar nu vor avea şezlonguri, muzică vor avea la căşti, nu pot face foc, nu pot pune corturi, dar, în primul rând, plajele sunt pentru băi de soare, relaxare în mare şi pentru a fi cu nişte oameni cu care te simţi bine”, a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Plajele de la Corbu şi Vadu, din judeţul Constanţa, alături de cele de la Gura Portiţei, Sfântu Gheorghe şi Sulina, din judeţul Tulcea, fac parte din RBDD şi constituie puncte de atracţie pentru turişti. Plajele din judeţul Tulcea sunt mai ferite de agresiunea turiştilor, având în vedere faptul că accesul până la acestea se face pe apă, însă pe plajele din judeţul Constanţa, de multe ori, turiştii au încălcat regulile de protecţie a naturii şi au organizat concursuri auto. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Incident revoltător în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”: Bărbat amendat pentru scandal și gesturi obscene

Publicat

incident revoltător în curtea catedralei „sfinții apostoli petru și pavel”:

Publicitate

Polițiștii locali din Botoșani au intervenit duminică, 29 iunie 2025, în jurul orei 12:55, după un apel telefonic care semnala un incident grav în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani.

Sesizarea indica faptul că un bărbat făcea scandal și își satisfăcuse nevoile fiziologice în incinta lăcașului de cult, provocând indignarea trecătorilor și a personalului religios.

La fața locului, echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale din Dorohoi. 450 de tone de cereale, salvate de pompieri

Publicat

pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale

Publicitate

Incendiul izbucnit la stația de condiționare a unui depozit de cereale din municipiul Dorohoi a provocat pagube semnificative, în ciuda intervenției rapide a pompierilor.

Flăcările au distrus bunurile aflate în interiorul stației, aproximativ 250 de metri liniari de bandă transportoare și materialele combustibile din structura acoperișului pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

De asemenea, au fost degradate în urma incendiului alți 100 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect: Rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. Care sunt noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane

Publicat

proiect: rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. care sunt

Publicitate

Rovinieta, tariful pentru utilizarea drumurilor naționale de către autovehicule, va crește începând cu 1 septembrie. Pentru autoturisme, taxa va fi de 3,5 euro pe zi și 50 de euro pe an, conform unui proiect de lege , publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor care stabilește noi măsuri fiscal-bugetare, relatează alba24.ro.

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu puternic la un depozit de cereale din Dorohoi: Intervenție contracronometru a pompierilor

Publicat

incendiu puternic la un depozit de cereale din dorohoi: intervenție

Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani intervin în aceste momente  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din municipiul Dorohoi.

Flăcările au cuprins o magazie legată prin benzi transportoare de cauciuc de stația de condiționare a cerealelor, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, autospeciala de salvare și lucru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe