Connect with us

ACTUALITATE

Plantări în Timișoara. Primarul Nicolae Robu a sădit primul puiet (VIDEO)

Publicat

sursa foto: captură tion.ro

Primăria Timișoara a dat, vineri, startul unei campanii de plantări pe malul Begăi, de la Podul Michelangelo și până la Podul Mihai Viteazu, într-o zonă de unde, în ultima perioadă, au fost tăiate 50 de sălcii „depășite ca termen de vârstă”, după cum anunță site-ul tion.ro.

Potrivit sursei citate, cel care a dat startul a fost chiar primarul Nicolae Robu, care „a pus mâna pe lopată și a sădit primul puiet”, o salcie plângătoare.

„Din 6 în 6 metri vom avea sălcii, iar între ele vor fi magnolii. Evident, sălciile au nevoie de spațiu mai mare pentru că ele au o coroană de anvergură mai ridicată, iar magnoliile între ele se descurcă într-un spațiu mai restrâns. Vom avea 230 de sălcii și 115 magnolii”, a declarat Robu, potrivit sursei citate.

Primarul a precizat că sălciile sunt din specia salix babylonica aurea, iar magnoliile din speciile soulangeana, kobus și filiforma.

„Vom continua plantările, dar astăzi vrem să dăm un semnal foarte puternic în ceea ce privește orientarea noastră către copaci, copaci frumoși, dragostea noastră față de diverse tipuri de copac care dau farmec orașului nostru”, a precizat Robu.

Potrivit acestuia, municipalitatea „a achiziționat deja un număr mare de copaci cu flori roz, cu coroana roz, dar un roz mai pronunțat decât ce avem acum pe malurile Begăi”.

„Vom face încă un tunel, care sunt convins că va avea un succes și mai mare decât cel care la ora actuală se cheamă Tunelul Iubirii”, a mai spus Robu.

„Înainte de începerea plantației, toate sălciile care, din punct de vedere biologic, au fost depășite ca termen de vârstă au fost tăiate, fasonate și transportate la locul de depozitare, în jur de 50 de bucăți, care au fost cu scorburi, rupte în urma furtunii. S-au făcut tăieri destul de radicale prin ridicarea coronamentului, pentru ca să prelungim și la ce a mai rămas viața acestor arbori. În anii care urmează, o parte din aceste sălcii vor fi schimbate și va fi reîntinerit tot aliniamentul cu salcia gălbuie specifică canalului Bega”, a explicat, potrivit tion.ro, Andrei Drăgilă, șeful societății Horticultura, din subordinea municipalității, care se ocupă de spațiile verzi în Timișoara.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Comunicat de presă CSM Unirea Alba Iulia: Crosul Unirii 2022 de la Alba Iulia

Publicat

dsc00024 e1669556362454 1000x600.jpg

Ediția a 53-a a competiției, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia, a fost organizată, sâmbătă dimineața, de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia.

La start s-au prezentat sute de alergători din toată țara și de toate vârstele iar la final toți participanții au primit câte un tricou iar primii trei clasați, la fiecare categorie de vârstă au fost recompensați cu diplome și medalii oferite de reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa – cel care a dat startul competiției…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Turistă salvată de salvamontiștii clujeni la Tarnița. A căzut pe o pantă și a suferit mai multe traumatisme

Publicat

tarnita salvamont cluj 3.jpg

Salvamontiștii din Baza Beliș, împreuna cu voluntarul din zona Tarnița, au salvat o femeie de 39 de ani care a căzut pe traseul Piatra lui Lucaci, aproape de malul lacului Tarnița.

Operațiunea de salvare a fost una complexă, femeia fiind evacuată cu barca.

tarnita salvamont cluj (2)


Turistă salvată de salvamontiștii clujeni la Tarnița

Victima, o tânara de 39 de ani, a alunecat și a căzut câțiva metri pe pantă, sâmbătă, în zona Grotei Ciorii. În urma căderii, femeia a suferit câteva traumatisme la cap și membrele inferioare, potrivit reprezentanților Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Jocul Călușerilor din județul Alba”: Proiect de cercetare și conservare, câștigat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Publicat

jocul calusarilor.jpg

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a câștigat un nou proiect la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) prin care va cerceta și va conserva jocul călușerilor din județul Alba. Proiectul a fost anunțat câștigător recent, în cadrul apelului de proiecte lansat de AFCN, urmând să se desfășoare pe parcursul anului 2023.

Scopul proiectului este recuperarea, conservarea și transmiterea jocului călușeresc ca parte importantă a folclorului coregrafic din județul Alba prin constituirea unei arhive cu documente scrise și audio – vizuale, dar și prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nou record al cazurilor COVID, înregistrat în China, pentru a patra zi consecutiv

Publicat

Arhivă foto

Autoritățile chineze au raportat un nou record în ceea ce privește numărul cazurilor COVID. Astfel că a fost patra zi consecutivă când numărul persoanelor infectate crește.

Duminică, au fost înregistrate 39.791 de noi infecții cu COVID-19, dintre care 3.709 au fost simptomatice și 36.082 asimptomatice, a anunțat Comisia Națională de Sănătate. Sâmbătă au fost 35.183 de cazuri noi.

S-a înregistrat și un deces, ridicând numărul total la 5.233. Până sâmbătă, China continentală a confirmat 307.802 cazuri cu simptome.

Capitala și marile orașe ale Chinei continuă să lupte pentru a limita focarele, Chongqing și Guangzhou raportând cea mai mare parte a noilor infecții.

Nou record al cazurilor COVID, înregistrat în China, pentru a patra zi consecutiv. Cazurile din Beijing au crescut cu 66%

Cazurile din Beijing au crescut cu 66%, ajungând la 4.307 cazuri, față de 2.595 în ziua precedentă, potrivit datelor autorităților locale.

Chongqing, un oraș din sud-vestul țării cu 32 de milioane de locuitori, a raportat 8.861 de noi infecții cu COVID-19, în creștere cu aproape 15% față de cele înregistrate cu o zi înainte.

Guangzhou, un oraș din sud, cu aproape 19 milioane de locuitori, a anunțat o ușoară scădere a cazurilor locale.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe