Connect with us

EVENIMENT

Plante de canabis de 4 metri înălţime, cultivate pe malul Someșului. Patru persoane, reţinute de procurorii DIICOT

Publicat

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au înfiinţat două culturi de canabis pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, plantele ajunse la maturitate având 4 metri înălţime.

Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud şi BCCO Cluj au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 58 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

„În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înfiinţat, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, două culturi de plante de canabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 – 4 metri, în vederea obţinerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreună cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parţială a culturii de canabis, pe care au transportat-o la locuinţele acestora”, se arată într-un comunicat al DIICOT, transmis joi AGERPRES.

La locuinţele celor doi inculpaţi procurorii au găsit 181 de plante de canabis în diferite stadii de creştere, constituite în cinci culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde.

Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată şi aproximativ cinci kilograme de macerat de canabis.

În plus, au fost identificate un laborator indoor pentru creşterea plantelor de canabis, o instalaţie pentru distilarea maceratului de canabis şi obţinerea de ulei de canabis, manuale de utilizare a instalaţiilor, un uscător pentru plate de canabis, cutii de fertilizatori, răsadniţă, aparat de vidat şi lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi suma de 15.000 de lei.

În cauză s-a stabilit faptul că la săvârşirea faptelor a participat şi inculpatul G.I.S. împreună cu inculpatul M.R.M.

Joi, cei patru inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Exponatul lunii aprilie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, o bijuterie veche de 4.000 de ani

Publicat

exponatul lunii aprilie la muzeul municipal „ioan raica” sebeş, o

Exponatul lunii aprilie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este un ac cu capul discoidal, o bijuterie veche de 4.000 de ani. Acul a fost descoperit la Sebeş „Podul Pripocului”  într-o aşezare de epoca bronzului aparţinând fazei a II-a a culturii Wietenberg.

Piesa a fost descoperită în anul 1960 în urma cercetărilor întreprinse de muzeul sebeşean, în colaborare cu Institutul de Arheologie din Cluj.

Acul, confecţionat din bronz, are lungimea 19,6 cm şi diametrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Cât vor plăti locuitorii pentru case, apartamente sau terenuri, anul viitor

Publicat

taxe și impozite locale 2025 la aiud. cât vor plăti

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale datorate de persoane fizice și juridice pentru case, apartamente, terenuri, anul viitor.

Acestea sunt indexate (majorate) față de nivelul din 2024, cu 10,4%, adică rata inflației de anul trecut. Nu au fost aplicate majorări suplimentare, potrivit reprezentanților primăriei.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului/taxei pe clădiri, datorat/e pentru întregul an de către contribuabili,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Delgaz Grid: Cum fură românii curent electric și gaz. Improvizațiile fac victime. Prejudiciu de 2,7 milioane de lei

Publicat

becuri electricitate e1688107862461.jpg

Inspecția energetică, structură specializată din cadrul companiei Delgaz Grid, care operează și în județul Cluj, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 194 la rețeaua de energie electrică.

Cantitatea de energie sustrasă în cele 395 de cazuri descoperite anul acesta se ridică la circa 5,9 milioane kWh, cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Consum…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Publicat

21 aprilie: ziua prieteniei dintre românia și germania

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către Președintele României.

Acesta reprezintă până…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe