Connect with us

EVENIMENT

Plantele pe care este bine să le ai în casă toamna. Atrag banii și norocul

Publicat

plantele pe care este bine să le ai în casă

Plantele în ghiveci au numeroase beneficii și nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Pe lângă faptul că înfrumusețează atmosfera și însuflețesc orice spațiu, florile în ghiveci purifică aerul din casă, dar sunt și încărcate de simboluri. Ce plante aduc noroc și bani în casă și cum să le îngrijești.

Plante care atrag banii și norocul toamna

Florile în ghiveci nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Acestea nu au doar rolul de a înfrumuseța spațiul și de a filtra aerul, ci pot atrage energii pozitive în diverse domenii ale vieții. Există plante care aduc noroc pe plan amoros, prosperitate pe plan financiar și succes la locul de muncă, iar unele dintre ele sunt și foarte frumoase și ușor de îngrijit, așa că merită să le oferiți un loc în casă sau la…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce face un primar când justiția nu-i dă voie să candideze? Devine consilierul personal al noului primar

Publicat

puterea fost primar buzau
sursa foto: puterea.ro

Justiția a blocat definitiv candidatura unui fost primar PSD. Cu acumulare de mai multe probleme penale, automat s-a făcut incompatibil cu postura de primar. A găsit, însă, o nouă metodă de a fi tot el la butoane.

Adrian Perțea, fostul primar al localității Brăiești, județul Buzău, a fost condamnat la 2 ani și două luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost implicat într-un dosar „mită la permise”.

Pe tradiționalele felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă din presa online, Adrian Perțea, a fost și el afișat pe acestea în calitatea de consilier al primarului.

Adrian Perțea a fost condamnat la 2 ani și două luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani, iar instanța a decis și interzicerea drepturilor civile (inclusiv cel de a fi ales) pe o perioadă de 2 ani. Astfel că Perțea nu a mai putut candida la alegerile din 2020. Pe parcursul termenului de supraveghere, Perțea a prestat o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile la Primăria comunei Brăești.

Citește articolul complet în ziarul Puterea

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea în decembrie. Pot apărea și temperaturi neobişnuit de ridicate, de 20 de grade

Publicat

viscol ger frig ninsoare e1543910649146.jpg

În decembrie pot apărea temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun meteorologii. Se va întâmpla dacă în zona României pătrund mase de aer tropical ce produc creşteri spectaculoase ale temperaturilor.

Potrivit caracterizării climatice a lunii decembrie, întocmită de ANM, luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.

O influenţă deosebită asupra României încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni.

Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 ºC, faţă de ultima lună de toamnă.

Cum va fi vremea în decembrie. Pot apărea și temperaturi neobişnuit de ridicate, de 20 de grade: cele mai mari valori

Din datele înregistrate în perioada 1961-2021 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie se constată că în luna decembrie, valori pozitive ale temperaturii se înregistreză pe suprafețe extinse din sudul și vestul țării precum și din Dobrogea astfel: cele mai mari valori, de peste 2 ºC, sunt specifice litoralului și Depresiunii Oraviţa, iar cele cuprinse între 0 și 2 ºC caracterizează Dobrogea, cea mai mare parte a Câmpiei Române, Lunca Dunării şi dealurile și câmpiile din vestul țării.

Valori negative, cuprinse în intervalul -4 … 0 ºC, se regăsesc în Moldova, Transilvania, Maramureș și în Dealurile Subcarpatice. Temperatura medie scade la circa -6 … -4 ºC în cea mai mare parte a zonei montane și în depresiunile intramontane.

În zonele montane înalte, mediile de temperatură a aerului ating valori de -8 … -6 ºC, cu extindere mare în Carpații Orientali, dar și în cei Meridionali, iar la altitudinile cele mai mari, aceasta coboară sub -8 ºC.

Advecțiile de aer rece continental polar sau arctic determină ca adesea nopţile să fie deosebit de geroase. De altfel, temperaturile minime absolute ale acestei luni au coborât frecvent sub -20 ºC, de exemplu în anii: 2002, 1998, 1996, 1948, 1927,1902 etc. În topul anilor cu cele mai reci luni decembrie se află: 1962, 1963, 1977, 1991, 1998, 2001, 2002 etc.

Cum va fi vremea în decembrie. Pot apărea și temperaturi neobişnuit de ridicate, de 20 de grade: minima absolută

Temperatura minimă absolută a lunii decembrie, din România, este -34,5 ºC, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998.

La Bucureşti, minima absolută este de -26,4 ºC, înregistrată în 22 decembrie 1927, la Bucureşti-Filaret.

La staţiile meteorologice Bucureşti-Băneasa şi Bucureşti Afumaţi, temperatura minimă absolută a acestei luni este -25,6 ºC, respectiv -21,5 ºC, ambele înregistrate în 26 decembrie 2002.

Inclusiv în luna decembrie, dar mai rar, se produc advecții de aer tropical în zona României, ce determină creșteri semnificative ale valorilor termice. În astfel de condiţii sinoptice se pot înregistra temperaturi maxime ridicate, neobişnuite pentru această lună, peste 15-20 ºC, aşa cum s-a întâmplat în anii 1989, 1985, 1960, 1957, 1903 etc. În topul anilor cu cele mai calde luni decembrie se regăsesc: 1979, 1982, 2015, 2019, 2020 etc.

Temperatura maximă absolută a lunii decembrie în România este 23,4 ºC şi a fost înregistrată la Câmpina, în data de 5 decembrie 1985.

La Bucureşti, maxima absolută este de 20,8 ºC, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, în data de 3 decembrie 1903. La Bucureşti-Băneasa şi BucureştiAfumaţi, temperatura maximă absolută a acestei luni este 18,4 ºC (9 decembrie 1960 şi 18 decembrie 1989), respectiv 18,8 ºC (9 decembrie 1960).

Regimul precipitaţiilor este caracterizat de cantități medii lunare mai ridicate în partea vestică a țării, ca urmare a advecțiilor de aer umed dinspre Marea Mediterană și mai scăzute, în medie cu 10 – 20 mm, în cea estică.

Din datele înregistrate în perioada 1961-2021 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie se constată că în luna decembrie, cele mai mici valori, sub 30 mm, caracterizează cea mai mare parte a Podișului Moldovei, Podișul Târnavelor, precum și Depresiunea Brașovului și parțial Delta Dunării. În estul și sudul Câmpiei Române, în sudul Moldovei, în Dobrogea și pe areale extinse din Podișul Transilvaniei precipitaţiile ating 30 – 40 mm, iar pe măsură ce înaintăm spre vest, cantitățile de precipitaţii cresc în medie la 40 – 50 mm în vestul și centrul Câmpiei Române și în Câmpia de Vest. Valori ale cantității de precipitaţii medie multianuală de peste 50 mm se regăsesc în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali unde, pe areale restrânse, acestea pot depăși chiar 75 mm.

Cum va fi vremea în decembrie. Pot apărea și temperaturi neobişnuit de ridicate, de 20 de grade: cantitatea maximă absolută de precipitaţii

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din luna decembrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 349,5 mm, la Stâna de Vale, în anul 2021.

La Bucureşti, maxima absolută lunară de precipitaţii este de 184,6 mm, înregistrată la Bucureşti-Filaret, în anul 1969 (tabelul 2). La staţiile meteorologice Bucureşti-Afumaţi şi Bucureşti-Băneasa, maxima absolută a cantităţii lunare de precipitaţii din decembrie, s-a înregistrat tot în anul 1969 şi are valoarea de 179,2 mm şi respectiv, 171,2 mm. În topul anilor cu cele mai ploioase luni decembrie se află: 1969, 1981, 2010, 2014, 2021 etc., iar în topul anilor cu cele mai secetoase luni decembrie se regăsesc: 1972, 1975, 2013, 2015, 2016 etc.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii căzută în 24 de ore, din decembrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 137,6 mm, la Stâna de Vale, în data de 24 decembrie 1995.

La Bucureşti, cantitatea maximă absolută de precipitaţii căzută în 24 de ore este de 58,6 mm, înregistrată în 3 decembrie 1911, la Bucureşti-Filaret. La stațiile meteorologice București-Afumați și București-Băneasa, maxima absolută a cantităţii lunare de precipitaţii căzută în 24 de ore, din decembrie, este 39,7 mm (4 decembrie 2010), respectiv 39,5 mm (7 decembrie 1990). Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Fântâna i-a devenit mormânt, în Neamț

Publicat

f

O femeie de 61 de ani şi-a pierdut viaţa joi după ce a căzut într-o fântână adâncă de 27 de metri, în Neamț.

Pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Săbăoani pentru scoaterea unei femei dintr-o fântână.

Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au scos din fântâna adâncă de 27 de metri o femeie în vârstă de 61 de ani, fără semne vitale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vestea rea în zi de sărbătoare pentru România. Aderarea țării noastre la Schengen nu mai este pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 8 decembrie

Publicat

vestea rea în zi de sărbătoare pentru românia. aderarea țării

Veste nu tocmai bună primită astăzi de România. Se pare că aderarea țării noastre la Spaţiul Schengen nu mai figurează pe primul loc al ordinii de zi de la Consiliul JAI stabilit pentru 8 decembrie, iar decizia a fost luată în cursul zilei de astăzi, în Comitetul Reprezentanților Permanenți (Coreper). Astfel că la data de 7 decembrie urmează să fie anunțată ordinea de zi.

Aderarea României la Schengen, scoasă de pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Ulterior s-a aflat că decizia nu a fost amânată din lipsă de timp, ci pentru că Austria și Olanda se opun. Potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului UE, ministrii de Interne ar fi urmat să discute, pe 8 decembrie, „aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România, scopul fiind să adopte decizii în acest…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe