EVENIMENT
Platformă de informare pentru cetățenii ucraineni, lansată de Guvernul României

Guvernul României a lansat joi o platformă de informare pentru cetățenii ucraineni din România. De asemenea, în ședința Executivului a fost prezentat în primă lectură un plan național de protecție a refugiaților.
„De astăzi este funcțională platforma guvernamentală de informare pentru cetățenii ucraineni beneficiari de protecție temporară, respectiv protectieucraina.gov.ro. Aici, cetățenii ucraineni pot afla toate informațiile necesare despre felul cum pot avea acces la servicii, la drepturi , cum pot intra în România și orice fel de altă întrebare din domeniul juridic”, a declarat Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.
Platformă de informare pentru cetățenii ucraineni, lansată de Guvernul României. A fost prezentat și planul național de protecție a refugiaților
Aceasta a anunțat că a fost prezentat în primă lectură în ședința de Guvern de joi planul național de protecție a refugiaților.
„Scopul acestui plan de măsuri se focusează pe ideea de a-i sprijini pe ucraineni să devină independenți, adică să își poată găsi un loc de muncă, o locuință, să își poată înscrie copiii la școală și să poată învăța cât mai repede limba română, astfel încât să se integreze în societatea noastră”, a mai spus Turza.
Conform acesteia, România a oferit asistență pentru peste un milion de refugiați care au intrat în România.
„Aproape 90.000 au ales să rămână aici, dintre care 40.000 sunt copii. Resursele lor încep să se epuizeze, iar statisticile ne arată că avem de a face preponderent cu o categorie vulnerabilă de femei și copii, respectiv 51% dintre persoanele care au ales să rămână în România sunt femei, iar 27% sunt copii”, a mai spus consilierul.
Planul de măsuri prezentat în ședința de Guvern se adaugă răspunsului de urgență, primit de refugiați la frontieră.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Mihai Lazăr, motociclistul din Alba lovit de fulger, a decedat. Mesaje din partea comunității moto și a prietenilor

Tânărul motociclist din Pianu, lovit de fulger acum o lună, a decedat joi. Incidentul s-a produs în data de 21 aprilie. Mihai Lazăr, un tânăr de 26 de ani, din localitatea Pianu de Jos, a fost lovit de un fulger în timp ce se afla lângă motocicletă. Motorul nu era în funcțiune, întrucât ar fi rămas fără alimentarea cu combustibil.
Inițial a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat la spital.
”Vă anunțăm cu tristețe ca trupul neînsuflețit al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Zeci de copii de grădiniță din zona Sebeș au participat la concursul „Mugurii Crucii Roșii”, organizat de Crucea Roșie

Zeci de copii de grădiniță din zona Sebeșului au participat, joi, la concursul de educație pentru sănătate și prim ajutor „Mugurii Crucii Roșii”, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba.
Competiția destinată preșcolarilor s-a desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Sebeș, structură a Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Sebeș.
Echipajele, formate din câte 3 copii preșcolari, au trebuit să își demonstreze pregătirea în cadrul unor probe…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Comuna Florești se alătură campaniei „Hai, na!”. Patru puncte de colectare a hainelor

Floreștiul se alătură campaniei „Hai, na!”, o inițiativă dedicată colectării și reutilizării hainelor, menită să reducă risipa. Locuitorii comunei sunt încurajați să doneze hainele pe care nu le mai poartă, dar care pot fi încă de folos altora.
Campania „Hai, na!” ajunge și în Florești. Locuitorii sunt invitați să doneze haine într-un mod responsabil și sustenabil, contribuind la reducerea risipei și sprijinirea celor aflați în nevoie.
„Ne-am…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Amenajări peisagistice, la Sebeș. Lucrări realizate de Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului

Pe parcursul lunii mai, Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a desfășurat lucrări de amenajare a noi spații/zone verzi care să prezinte atât un rol funcțional, cât și estetic la nivelul municipiului.
Este vorba despre parcuri, scuaruri, grădini, aliniamente stradale, amenajări sub forma de rocării/alpinării, ronduri, rabate sau fâșii.
Prin lucrările de amenajare peisagistică se contribuie în mod direct la:
- îmbunătățirea calității aerului la…
Citește mai mult pe Alba24.ro