Connect with us

EVENIMENT

Platforma OLX interzice anunțurile de vânzare a medicamentelor rusești Arbidol și Arbivir

Publicat

Platforma OLX a decis să blocheaze și să elimine în mod proactiv aceste anunțuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol și Arbivir, apelând la o combinație de inteligență artificială și moderare umană.

OLX a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021 au au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente. În comparație cu luna aprilie, când au fost înregistrate cu 95% mai puține căutări. De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol.

Situația a escaladat radical în luna octombrie 2021, când s-a înregistrat o creștere a căutărilor de aproape 40 de ori mai mare față de luna anterioară. În paralel, în această toamnă a existat și un număr foarte mare de îmbolnăviri de COVID-19 în țara noastră.

În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunțuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze imediat acest conținut. În mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

Conform unei postări pe contul de social media, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România informează că  medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră. Conform prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

Astfel de anunțuri vor fi eliminate imediat de pe site

OLX precizează că este strict interzisă comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de rețetă pe platformă, iar astfel de anunțuri sunt eliminate imediat de pe site.

“Au fost 99 de listări de la utilizatori care au încercat să vândă medicamentele Arbidol și Arbivir pe platforma online, în ultima lună, și au fost eliminate imediat. În astfel de situații, OLX acționeaza pe doua planuri: prevenție – prin comunicarea corespunzatoare a diverselor situații întâlnite pe platformă și reacție – prin blocarea anunțurilor de vânzare de produse ilegale, în acest caz, medicamente neautorizate. Echipele noastre de moderare, antifraudă și asistență pentru clienți lucrează non-stop pentru a ne asigura că românii rămân în siguranță”, a declarat Theodor Filoș, OLX Business Manager.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

CUTREMUR de 4,2 grade pe scara Richter, în România

Publicat

Un cutremur puternic s-a produs marți la ora 18,20 în județul Vrancea. INFP a anunțat inițial că magnitudinea seismului a fost 4,2.

Seismul s-a produs în județul Vrancea, la adâncimea de 124km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 95km NE de Ploiesti, 102km S de Bacau, 107km V de Galati, 108km NV de Braila, 144km N de Bucuresti, 170km NE de Pitesti, 181km S de Iasi, 199km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

Citește mai departe

EVENIMENT

1.146 de paturi ATI ocupate în ţară cu bolnavi de COVID-19

Publicat

pat spital 400x240 1 400x240

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, marţi, sunt ocupate 1.146 de paturi la terapie intensivă cu pacienţi bolnavi de COVID-19.

Marţi, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.630 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti, sunt avizate de DSP 378 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incident înfiorător în Neamț. Copil strivit de un buștean

Publicat

neamt

Incident înfiorător marți în localitatea Piatra Șoimului din județul Neamț. Un buștean a căzut peste un copil.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, constatând că, în timp ce un copil de 12 ani, din Piatra Șoimului, se juca în proximitatea unor bușteni, unul dintre aceștia s-a răsturnat, accidentându-l.

neamt

neamt

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea acestuia și imediat au început manevrele de resuscitare.
Din fericire, copilul a răspuns acestor manevre, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamț.

Politiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru stabilirea, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact devastator între un autoturism şi un TIR. O persoană şi-a pierdut viaţa în Vâlcea

Publicat

valcea

Polițiștii Serviciului rutier din Vâlcea intervin la un accident în comuna Milcoiu, Drumul Național 7, la limita cu județul Argeș.

Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un TIR.

valcea

Șoferul autoturismului este decedat, acesta era singur în mașină.

Șoferul TIR-ului nu este rănit.

Momentan se circulă alternativ.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe