Connect with us

ACTUALITATE

Ploaia a făcut prăpăd în Neamț. Curţi inundate, copaci şi stâlpi doborâţi de furtună, acoperişuri smulse de vânt

Publicat

Arhivă foto

Şapte curţi din localitatea Stânca, comuna Pipirig, au fost inundate în urma ploii torenţiale care s-a abătut, miercuri după-amiază, asupra localităţii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că voluntarii SVSU Pipirig acţionează cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drum, dar şi pentru evacuarea apei din gospodării.

În oraşul Târgu Neamţ, un copac a căzut peste firele de energie electrică. Potrivit ISU Neamţ, se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, cu modul pentru descarcerare, pentru a degaja arborele.

De asemenea, a fost anunţat operatorul economic de furnizare a energiei electrice.

Şi în localitatea Filioara, din comuna Agapia, un copac a fost doborât de furtună.

În municipiul Piatra-Neamţ, pompierii acţionează pentru degajarea carosabilului de o tablă căzută de pe un acoperiş. De asemenea, o bucată de tablă de pe un alt acoperiş a căzut pe un autoturism.

Tot în Piatra-Neamţ, un copac a fost doborât de vântul puternic.

Între localităţile Dăneşti şi Dochia, trei stâlpi din lemn de telefonie au căzut din cauza furtunii.

Mai multe localităţi din judeţul Neamţ sunt vizate, miercuri seara, de un Cod Roşu de vreme cu vijelii şi averse torenţiale.

Iniţial a fost vizată zona de nord a judeţului, după care avertizarea a fost extinsă şi în zona centrală şi de sud.

Este vorba despre municipiul Piatra-Neamţ, oraşele Târgu Neamţ şi Roznov, şi comunele Piatra Şoimului, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Bodeşti, Pângăraţi, Girov, Gârcina, Alexandru cel Bun, Dochia, Dobreni, Vânatori-Neamţ, Pipirig, Răuceşti, Grumăzeşti, Petricani, Agapia, Timişeşti, Brusturi, Urecheni, Păstrăveni şi Drăgăneşti.

Sunt prognozate vijelii puternice, averse torenţiale care vor cumula peste 40 litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni medii şi descărcări electrice frecvente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a precizat că populaţia din localităţile vizate de Codul Roşu a fost atenţionată prin sistemul RO-ALERT.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un polițist și un jandarm din Cluj i-au RESTITUIT unui bătrân borseta uitată în tren. Avea în ea 20.000 de lei

Publicat

politisti e1675272580736.jpg

Un polițist și un jandarm din Cluj-Napoca i-au restituit unui bătrân din Alba borseta cu acte și 20.000 de lei uitată în tren.

„O doamnă de bună-credință care a călătorit cu trenul de la Mediaș la Cluj-Napoca anunța ieri echipajul mixt aflat pe peron, despre faptul că o persoană a uitat într-un vagon o borsetă.

Echipajul, format din agentul șef de poliție Șigăuan Daniel din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj Napoca și plutonierul adjutant Zegrean Paul, jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă a găsit borseta în locul indicat de doamnă. Pe lângă documente personale, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

1.111 elevi clujeni au luat parte la un eveniment inedit de promovare a lecturii la Școala „Ioan Bob”. Boc, printre „cititori”

Publicat

boc micul print.jpg

Un eveniment inedit a avut loc miercuri, de Ziua internațională a cititului. 1.111 elevi, alături de profesori, dar și reprezentanți ai mediului academic și socității civile, au participat la o lectură publică online.

Printre cei care au citit, online, s-au numărat și primarul Emil Boc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj, Marinela Marc (foto), sau rectorul UBB, Daniel David.

marinela marc micul print


1.111 elevi clujeni au luat parte la un eveniment inedit de promovare a lecturii, inițiat de profesorii Școlii „Ioan Bob”

Inițiatorii acestui proiect au fost profesorii de la Școala Gimnazială „Ioan Bob”. Toți cei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mijloacele de transport de la CTP Cluj au „înconjurat” Pământul de 422 de ori în 2022. Peste 17,7 milioane de km parcurși

Publicat

ctp 1 e1665473490858.jpg

Mijloacele de transport aparținând Companiei de Transport Cluj-Napoca, au realizat un rulaj total de 17.718.713 km în anul 2022, echivalând cu înconjorul Pamântului de 422,1 ori.

Numărul de călătorii a crescut în anul 2022 la 177 milioane, față de 155 milioane călătorii in anul 2021.

„Primăria Cluj-Napoca si CTP Cluj-Napoca continuă pe acelasi trend de dezvoltare și în anul 2023, investind în transportul public, pentru ca acesta sa devină cât mai atractiv pentru comunitatea clujeană. Proiectele acestui an calendaristic sunt:

– Licitație în desfășurare pentru achiziția unui număr de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarul din Alba care și-a petrecut o jumătate din viață în funcție. Iancu Popa conduce comuna Sântimbru de 33 de ani

Publicat

ioan iancu popa primar santimbru e1675275728773 1000x600.jpg

A preluat frâiele comunei Sântimbru la 1 februarie 1990 și nu le-a mai dat drumul. 

Unul dintre cei mai longevivi primar din România și cel mai longeviv din Alba, Ioan Iancu Popa, a împlinit miercuri 33 de ani în funcție. 

Când a preluat funcția, avea chiar vârsta de 33 de ani, ceea ce înseamnă că și-a petrecut o jumătate de viață ca primar al localității.

Colegii săi din PNL l-au sărbătorit miercuri. A fost vizitat de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și de prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Cele mai recente alegeri, organizate în 2020, au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate