Connect with us

EVENIMENT

Ploi în fiecare zi. Săptămână bogată în precipitații, în mare parte din țară. Prognoza meteo pentru 1 – 7 august

Publicat

vara nori soare vremea sursa pixabay

Prima săptămână din ultima lună de vară vine cu ploi, în aproape fiecare zi, în zone din Muntenia, Moldova și Dobrogea, astfel că vom scăpa pentru un timp de căldura excesivă de care am avut parte în luna iulie.

Chiar și așa, temperaturile ridicate revin spre sfârșitul săptămânii, iar în Banat și Oltenia maximele vor fi de 35-36 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01 august – 07 august 2022: Temperaturi minime:

– Dimineața zilei de LUNI vine cu temperaturi plăcute prin Transilvania, Maramureș, zonele deluroase ale Olteniei, Munteniei, Moldovei, prin Banat și Crișana, unde vorbim de temperaturi de 14 – 16 grade, cu 11 – 12 grade prin zonele montane (7 – 9 grade pe creste). În Oltenia, Muntenia și Moldova maximele ajung la 18 – 20, izolat 21 de grade.

Aceleași valori și distribuție pe regiuni o vom avea și pentru temperaturile minime de MARȚI, MIERCURI, în timp ce JOI, mai ales prin Oltenia, minimele pot urca și spre valori de 22, 23 de grade.

Minimele de VINERI rămân la valori de 15 – 17 grade prin Transilvania, Maramureș, nordul Munteniei, în timp ce la munte vor fi minime de 9 – 11 grade. În restul țării temperaturile vor crește ușor, astfel că vorbim de valori de la 19 spre 21, 22 de grade.

WEEKENDUL va aduce nopți din ce în ce mai calde, cu temperaturi care vor ajunge, mai ales duminică, și la valori de 25 – 26 de grade prin Oltenia, Muntenia, în timp ce în restul țării vor fi temperaturi de 22 – 24 de grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01 august – 07 august 2022: Temperaturi maxime:

– Ziua de LUNI aduce temperaturi maxime caracteristice mai degrabă unei zile de primăvară prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, regiuni unde vor fi doar 22 – 24 de grade. În Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia vor fi maxime spre 27 – 29, izolat 30 de grade. La munte vom avea temperaturi de 15 – 17, 18 grade.

Pe parcursul zilei de MARȚI se încălzește la nivelul întregii țări, avem 26 – 27 de grade prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, în timp ce prin restul țării vor fi maxime de la 28, 29 de grade până la 30, 32 de grade prin Banat, Oltenia. Situația de miercuri se păstrează și pe parcursul zilei de JOI, pentru ca VINERI să vorbim de o creștere a temperaturilor cu un grad, două, astfel că plecăm de la maxime de 28 – 29 de grade prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, cu 24 – 25 de grade la munte (18 – 19 grade pe creste), în timp în restul țării vor fi valori de la 30 – 32, 33 de grade.

WEEKENDUL vine cu un nou val de caniculă, vineri resimțit mai ales pe Banat, Oltenia (35 – 36 de grade), în timp ce prin restul țării vor fi valori de la 29 spre 31, 32 de grade. Și sâmbătă canicula se resimte tot prin Oltenia și Banat (35 – 37 de grade), în timp ce restul țării are parte de temperaturi maxime de la 30 spre 32, 33 de grade. La munte vor fi valori de 25 – 27 de grade, cu 15 – 16 grade pe creste.

Încheiem săptămâna cu temperaturi spre 33 – 35, 36 de grade prin Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei, Banat, respectiv 28 – 30, 31 de grade în restul țării. La munte vor fi 23 – 24 de grade, cu 14 – 15 grade pe creste.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01 august – 07 august 2022: Precipitații:

– Luni vorbim de ploi prin bună parte din țară, cu excepția Olteniei, SV Munteniei, Banatului și Crișanei. Cantități mai importante de precipitații sunt așteptate prin zonele montane, Muntenia, nordul și estul extrem al Moldovei și nordul Dobrogei, zone unde cantitățile se pot apropia de 15 – 20 de l/mp. Vor fi ploi însoțite și de descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină.

Marți ploile vor prefera zonele montane, Moldova, Muntenia, Dobrogea dar vor fi cantități nesemnificative.

Ploile vor fi prezente și pe parcursul zilei de miercuri, tot prin Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, zonele montane dar, în continuare, vor fi ploi foarte slabe cantitativ.

Ploi slabe așteptăm și joi, la munte, prin Dobrogea,  din nou sudul Moldovei iar vineri, pe lângă regiunile mai sus menționate apare și Muntenia. Aceeași distribuție a ploilor o avem și sâmbătă pentru să încheiem săptămâna cu ploi slabe prin aproape toată țara.

Va fi o săptămână în care ploile vor aduce cantități de 15 – 20, chiar 30 de l/mp prin Muntenia, Dobrogea, nordul Moldovei, mare parte din Transilvania și zonele montane. Din păcate, Oltenia, SV Munteniei, Banat vor rămâne deficitare la precipitații.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01 august – 07 august 2022:

Prima săptămână din august ne aduce un scenariu meteo nesperat de bun, dacă ne uităm la cât de greu de suportat a fost iulie, atât din punct de vedere termic cât și prin lipsa de precipitații.

Astfel, în prima parte a săptămânii vom avea parte de un regim de presiune scăzută, asociat unui talveg depresionar care, odată cu ziua de miercuri va fi împins mult la est de țara noastră, locul său urmând să fie luat de dorsala anticiclonului Azoric.

tot în prima parte a săptămânii, în zona țării noastre vor acționa și o serie de fronturi atmosferice (luni un front cald pe zona Moldovei, un front rece în bazinul Mării Negre, dar și linii de convergență  (luni o astfel de linie de convergență va fi poziționată în interiorul arcului carpatic).

Și din punct de vedere al circulației maselor de aer veștile pentru prima săptămână din august sunt bune: până miercuri vorbim de un regim termic normal sau chiar sub abateri negative (până spre –3, –4 grade sub normalul perioadei) la nivelul întregii țări. Începând cu ziua de joi avem parte de o advecție de aer cald, care va aduce o încălzire la nivelul întregii țări, astfel că weekendul aduce valori termice și cu 3 –4 grade peste normalul climatologic.

Sursa: prognozemeteo.ro

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului

Publicat

masina.jpg

Ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului. Sunt câteva lucrui pe care le puteți face pentru a scăpa de astfel de neplăcere.

În situația în care ați primit un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că nou proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 40.000 de lei. Au fost testați, pentru alcool sau droguri la volan, 60 de șoferi.

În cadrul activităților desfășurate în 22 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 352 de persoane și au fost verificate 194 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În total,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Publicat

strada kogalniceanu primaria cluj.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că odată cu instalarea primăverii, clujenii, dar mai ales cei care au criticat proiectele municipalității, pot să vadă dimensiunea „verde” a acestora.

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Emil Boc a precizat că recepția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe