Connect with us

EVENIMENT

Ploi și ninsori în săptămâna 07–13 decembrie. La munte, strat de zăpadă consistent. Prognoza meteo

Publicat

vremea

Începem săptămâna cu vreme în răcire, cu ninsori pe arii extinse pentru ca, mai ales de joi încolo, să vorbim de o încălzire evidentă și de ploi abundente.

Luni, 07 decembrie:

– Începem săptămâna cu o vreme rece prin Moldova acolo unde maximele zilei vor fi negative de la –2 spre –3, –4 grade, valori pe care le vom regăsi și prin zonele montane, iar pe creste și prin Orientali vorbim chiar de –5, –6 grade. Prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei vorbim de maxime de  1- 3 grade, în timp ce în sudul extrem al Olteniei, Munteniei, dar și prin Dobrogea se ating 4 – 6 grade. Cel mai cald va fi azi tot prin Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, regiuni unde mercurul din termometre ajunge la 7 – 9, 10 grade.

Avem parte de precipitații prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea (10 – 20 l/mp), dar și prin Crișana, Moldova, sudul Transilvaniei și zonele montane (3 – 5, 7 l/mp).

Marți, 08 decembrie:

– Noaptea vine cu minime negative prin Moldova, zonele montane (-3 spre –5, –6 grade), în timp ce prin restul țării ne oprim la 0 – 2, 3 grade. Mai cald va fi prin Crișana și Dobrogea, zone unde se ating și 5 –7, 8 grade.

Distribuția maximelor zilei nu se schimbă foarte mult față ziua precedentă. Rămânem cu maxime negative prin Moldova, zonele montane (-2 spre –4 grade), 0 – 2,3 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, iar prin centrul Transilvaniei se ating 4- 5 grade. Ce mai cald va fi în Dobrogea, Banat și Crișana, în aceste regiuni maximele urcă la 7 – 9, 10 grade.

Avem parte în continuare de precipitații, în cea mai mare parte a țării, cantități mai importante urmând să vină tot pe Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogei, unde se pot acumula 10 – 20, 30 de l/mp.

Miercuri, 09 decembrie:

– Noapte vine cu minime negative tot prin Moldova și zonele montane (-2 spre –4, –5 grade), 0 – 2 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș, iar prin Banat și Crișana se ating 3 – 5 grade.

Maximele cresc prin Transilvania (7 – 9 grade), Banat, Crișana, Maramureș, sudul și estul extrem al Dobrogei (8 – 10, 11 grade), în timp ce prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și nordul Dobrogei ne oprim la 0 – 2, 3 grade. Moldova și zonele montane rămân cu temperaturi maxime negative, de la –1 spre –3, –4 grade.

Avem în continuare parte de precipitații, în bună parte din țară, dar, mai importante cantitativ prin Oltenia, nordul Moldovei, Banat, Crișana (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 10 decembrie:

– Minimele nopții ajun, prin estul, sud-estul Munteniei, prin Dobrogea și sudul Moldovei la valori de 8 – 10, 11 grade, cu mult peste ce ar trebui să avem la această dată. În nordul Moldovei și zonele montane avem temperaturi negative (-0 spre –2, –3 grade), pentru ca în restul țării să vorbim de valori minime de la 4 spre 6, 7 grade.

Și temperaturile maxime sunt marcate de un trend de creștere, vorbim de valori de la 7 – 9, 10 grade în bună parte din țară, iar prin estul Munteniei, sudul și estul Moldovei, Dobrogea se vor atinge chiar 12 –14 grade.

Vorbim în continuare de precipitații importante la nivelul întregii țări, iar prin Muntenia, zonele montane, Moldova și Dobrogea se pot strânge 20 – 30, 40 l/mp.

Vineri, 11 decembrie:

– Continuă să se încălzească inclusiv pe parcursul nopții, mai vorbim de minime negative doar pe crestele montane (-2 spre –4 grade), în timp ce în restul zonelor montane, prin NV Moldove, Transilvania, Maramureș se ating 1 – 3 grade. Prin Banat, Crișana și Oltenia minime ajung la 4 – 6 grade, iar prin Muntenia, Moldova, Dobrogea ajungem la minime de 8 – 10, 11 grade.

Cele mai scăzute maxime le vom avea prin zonele montane și prin Dealurile Moldovei (0 –2 grade), iar prin nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana acestea urcă spre 5 – 7  grade. În Oltenia, Muntenia, restul Moldovei și Dobrogea avem parte de o zi foarte caldă, cu 8 – 10, 11 grade.

O nouă zi cu precipitații prin Muntenia, Transilvania, Maramureș, Dobrogea și Moldova, regiuni unde se acumulează cantități importante, 15 – 20, 25 l/mp.

Sâmbătă, 12 decembrie:

– O nouă noapte cu temperaturi pozitive, de la 2 spre 4, 5 grade în bună parte din țară, Valori mai scăzute vom avea prin Transilvania (0 – 1 grad) iar prin zonele montane vorbim de minime negative (-2 spre –4 grade, cu –5, –7 grade pe creste). Minime mai mari, de 7 – 9 grade, vom avea pe sudul extrem al Munteniei și prin Dobrogea.

Vorbim în continuare de maxime mult peste ce ar fi normal ținând cont de data din calendar, cu valori de 7 – 9 grade în bună parte din țară, iar prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge iar 10 – 12 grade. În zonele montane vom avea temperaturi maxime de la 0 spre 2 grade.

Continuă precipitațiile în cea mai mare parte a țării, în continuare cu acumulări de peste 15 – 20 l/mp prin Muntenia, Moldova, Dobrogea, Meridionali și Orientali.

Duminică, 13 decembrie:

– Încheiem săptămâna în aceeași notă ca și restul zilelor din această săptămână, cu temperaturi maxime peste normalul perioadei, 7 – 9 grade în  mare parte din țară, iar prin Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea chiar 10 – 12 grade. Dar și cu precipitații multe, grosul lor, din punct de vedere cantitativ, urmând să fie, azi, pe Moldova și Dobrogea.

Vorbim de o săptămână extrem de bogată în precipitații, cantități care vor ajunge, prin Muntenia, Moldova, Dobrogea chiar la 60 – 80, 90 l/mp. Și în restul țării se vor acumula 25 – 40 l/mp, cu excepția Crișanei, Maramureșului, NV Transilvaniei unde nu se strâng mai mult de 10 – 15 l/mp.

Din aceste cantități totale vorbim și de zăpadă, mai ales pentru episodul de la acest început de săptămână, care va aduce  15 – 20 mm de zăpadă prin Oltenia, 5 – 7 mm prin vestul Munteniei, respectiv 40 – 60 mm prin zonele montane.

Stratul de zăpadă devine consistent în zonele montane, acolo unde, până la finalul săptămânii, putem vorbi de grosimi de la 15 – 20, chiar 30 de cm. De menționat că, odată cu ninsorile așteptate pe parcursul nopții de luni și zilei de marți, vom avea, cel puțin până joi, un strat efemer de zăpadă și prin Oltenia, 7 – 10 cm), vestul Munteniei (1 – 3 cm) dar și prin Moldova (2 – 4, 5 cm).

ursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe