Connect with us

EVENIMENT

Ploile și grindina din ultimele 2 săptămâni au făcut ravagii în Botoșani: Peste 4.500 hectare de culturi agricole au fost afectate

Publicatgrindina
arhiva foto

Peste 4.500 de hectare de culturi agricole au fost afectate de fenomenele hidro-meteorologice de la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, potrivit unui raport întocmit de Direcţia pentru Agricultură Judeţean Botoşani.

Potrivit documentului, ploile torenţiale şi grindina căzute în perioada 28 iulie- 2 august, au distrus în procente cuprinse între 10% şi 40% culturile de grâu, porumb, ovăz, floarea soarelui, soia, lucernă, in, mazăre, năut, hrişcă, sfeclă de zahăr, dar şi legume de câmp.

Cele mai afectate, culturile de porumb și floarea soarelui

Cele mai consistente pagube s-au produs la porumb, unde au fost afectate peste 1.700 de hectare, floarea soarelui, cu aproximativ 1.300 de hectare, dar şi soia, cu peste 1.000 de hectare.

Prefectul Dan Nechifor a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecută, că fenomenele hidro- meteorologie înregistrate în judeţul Botoşani în perioada 28 iulie- 5 august 2021 au produs, de asemenea, pagube de aproximativ 7,4 milioane de lei la infrastructură.

Pagube în peste 20 de localități

Vijeliile şi ploile torenţiale au generat pagube în 20 de unităţi administrativ- teritoriale, inclusiv în municipiul Botoşani şi oraşele Bucecea, Darabani şi Ştefăneşti.

Instituţia prefectului a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării de fonduri pentru susţinerea financiară a localităţilor afectate.

Cele mai mari pagube, de 1,64 milioane de lei, s-au produs în municipiul Botoşani. De asemenea, în comuna Mihai Eminescu, pagubele produse de intemperii se ridică la 1,35 milioane de lei.

Au fost afectate în special străzi din localităţile urbane şi drumuri comunale şi săteşti, dar şi podeţe în localităţile rurale. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Peste 11.000 de persoane au fost vaccinate în ultima zi în România

Publicat

Peste 11.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, au anunțat duminică reprezentanții CNCAV.

Astfel, din cele 11.013 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 9.555 au primit prima doză de vaccin, iar 1.458 pe cea de-a doua.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.467.346 de persoane cu prima doză, iar 5.327.522 au fost vaccinate cu schema completă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8 reacții adverse, iar din decembrie 2020 până acum numărul reacțiilor adverse raportate a ajuns la 17.152.

CNCAV precizează că 75 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 700.000 de noi doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc în țară

Publicat

CNCAV a anunțat că o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, sosește în țară.

Conform CNCAV, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe Aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroporturile din Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață
carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează: la Centrul Regional de Depozitare Brașov-17.550 doze, la centrul din Cluj-128.700 doze, la Craiova-152.100 doze, la Constanța-117.000 doze, la Iași-140.400 doze, iar la Centrul Regional de Depozitare Timiș-181.350 doze.

Până în acest moment, România a recepționat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat găsit spânzurat în podul unei case cuprinse de un incendiu, în județul Gorj

Publicat

Un bărbat a fost găsit spânzurat duminică seara în podul unei case din comuna Bălești, județul Gorj. A fost găsit în momentul în care pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins locuința.

Potrivit ISU Gorj, pompierii au fost solicitați să duminică seară să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în comuna Bălești, satul Tămășești.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la anexele construite în apropierea casei, cu pericol de extindere la casă. Incendiul a fost localizat.

„O persoană de sex masculin a fost găsită spânzurată în podul casei”, a transmis ISU Gorj. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie rănită după impactul dintre trei autoturisme, pe o stradă din Constanța

Publicat

Un accident rutier a avut loc duminică seara, pe strada Eliberării din municipiul Constanța. O șoferiță de 41 de ani a fost rănită după ce mașina în care se afla a intrat în coliziune cu alte două autoturisme.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Eliberării din municipiul Constanța.

La fața locului, conform primelor cercetări, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, unul dintre acestea fiind proiectat într-un alt vehicul, care circula pe strada Dezrobirii.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a uneia dintre conducătoarele auto, o femeie de 41 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe