Connect with us

EVENIMENT

Plouă cu scrisori-capcană în Spania! A treia scrisoare, găsită la o bază aeriană

Publicat

untitled

Forțele de securitate spaniole au găsit un al treilea dispozitiv exploziv suspect ascuns într-un plic trimis prin poștă la baza Forțelor Aeriene situată în Torrejon de Ardoz, în afara Madridului, a anunțat joi Ministerul Apărării.

După ce au scanat plicul cu raze X, ofițerii de securitate ai forțelor aeriene au stabilit că acesta conținea „un mecanism”, se arată în comunicatul ministerului. Poliția încă analiza coletul joi dimineață, scrie Reuters.

Două scrisori-capcană au fost găsite miercuri, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid și unui producător de arme, Instalaza din Zaragoza, în nord-estul Spaniei, a anunțat poliția.

Prima scrisoare-capcană a explodat, provocând rănirea ușoară a unui oficial al ambasadei ucrainene.

După primul incident, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să consolideze „urgent” securitatea și a cerut Spaniei să investigheze atacul, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean.

Ambasadorul Serhii Pohoreltsev a declarat pentru site-ul de știri ucrainean European Pravda că pachetul suspect care îi era adresat a fost înmânat comandantului ambasadei, un membru al personalului ucrainean.

Înalta Curte din Spania a deschis o anchetă privind atacul ca fiind un posibil caz de terorism. Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Zeci de mii de permise pentru beneficiari ai protecției temporare, emise de polițiștii din București, în anul 2022

Publicat

imigrari e1658384873644.jpg
Arhivă foto

Zeci de mii de permise pentru beneficiari ai protecției temporare au fost emise de polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, în anul 2022.  Aproximativ 500 de persoane au fost incluse în programele de integrare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări, peste 1000 de cereri de azil au fost depuse în anul 2022 la sediul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil – București.

La nivelul centrului au fost soluționate în etapa administrativă 1.367 de dosare (cereri de azil, reunificări sau alte tipuri de proceduri), iar în 526 de cazuri a fost acordată o formă de protecție din partea statului român.

495 de persoane au fost incluse în programele de integrare.

În anul 2022, polițiștii de imigrări, au gestionat procesele de înregistrare și soluționare a cererilor depuse de străini pentru acordarea protecției din partea statului român și au derulat programe de integrare în societatea românească pentru beneficiarii unei forme de protecție.

Competența teritorială a centrului se întinde pe raza a nouă județe, respectiv Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Ilfov, Prahova și Vâlcea.

A fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și respectat principiul nereturnării, iar toate persoanele care au primit protecție internațională, precum și solicitanții de azil au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie.

Zeci de mii de permise pentru beneficiari ai protecției temporare, emise de polițiștii din București, în anul 2022. De unde provin persoanele care au solicitat acordarea unei forme de protecție din partea statului român

Conform sursei citate, un moment important în activitatea structurii l-a constituit adoptarea Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului din 4 martie 2022 de constatare a existenței unui aflux masiv de persoane strămutate din Ucraina în înțelesul articolului 5 din Directiva 2001/55/CE și având drept efect introducerea unei protecții temporare.

Pentru punerea în aplicare a Deciziei, a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 367 din 18 martie 2022 privind stabilirea unor condiţii de asigurare a protecţiei temporare, la nivelul Centrului București fiind emise anul trecut 31.679 de permise de protecție temporară.

Referitor la țara de origine, străinii care au solicitat acordarea unei forme de protecție din partea statului român, provin din state precum Siria, Somalia și Afganistan.

De asemenea, pe linia reunificării familiei au fost soluţionate 236 de cereri.

„Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, procesarea cererilor de azil în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, creșterea capacității actorilor relevanți în susținerea procesului de integrare socială a străinilor, precum și implementarea mecanismului de asigurare a solidarității între statele membre, în cazul unor afluxuri de persoane aflate în nevoia de protecție, rămân acțiunile noastre prioritare”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu izbucnit la un liceu din Alexandria! Intervenție de urgență a pompierilor

Publicat

incendiu alexandria 1

Pompierii din Alexandria sunt în alertă, vineri după-amiază. Un ape la numărul unic 112 a anunțat un incendiu izbucnit la Liceul Rulmentul.

Potrivit ISU Teleorman, incendiul a izbucnit la nivelul cabinetului medical din incinta liceului Rulmentul, din Alexandria.

Se intervine cu mașini de stingere, o descarcerare, un ATPVM și un echipaj SAJ Teleorman.

UPDATE: Evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un cuptor cu microunde, lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

incendiu alexandria 2

În urma incendiului s-au degradat, din cauza fumului, pereții cabinetului.

incendiu alexandria 3

”Nu au fost victime și nici nu s-a impus evacuarea clădirii”, au transmis reprezentanții ISU Teleorman.

Citește mai departe

EVENIMENT

Orașul din România care nu mai vrea să consume curent de la stat. Economia va fi uriașă

Publicat

orașul din românia care nu mai vrea să consume curent

În anul 2023, curentul electric a devenit un lux. Cu toate acestea, nu ne putem lipsi de el. Tocmai din acest motiv, autoritățile dintr-un oraș din România s-au gândit să construiască un parc fotovoltatic. Acesta ar urma să asigure aproape tot necesarul de energie electrică pentru consumul public al localității.

Într-un oraș din România se va construi un parc fotovoltaic de 3,4 hectare

Parc fotovoltaic pe un teren de 3,4 hectare. Asta are în plan municipalitatea din Blaj, care a lansat deja o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”.

Valoarea proiectului se ridică la peste 4,7 milioane de lei și include mai mult de 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza specială pentru Capitală: La ce vreme să se aștepte bucureștenii

Publicat

ninsori.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

În Capitală, până duminică seară, 5 februarie 2023, se anunță ninsori noaptea, reprize de ploaie și vânt slab. Duminică, vremea devine extrem de rece, potrivit Administrației Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.

Prognoza specială pentru București a fost emisă pentru intervalul vineri ora 10.00 – duminică ora 18.00.

Temporar cerul va avea înnorări și din seara zilei de vineri (3 februarie) trecător vor fi precipitații slabe, ninsori noaptea, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) și sub formă de ploaie.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări duminică, când vor fi viteze în general de 40…45 km/h.

Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 8…9 grade vineri, până în jurul valorii de 1 grad duminică, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe