Connect with us

ACTUALITATE

Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Un robot umanoid – „cel mai important produs”

Publicat

Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Elon Musk spune că un robot umanoid este „cel mai important produs” pe care compania îl dezvoltă în 2022.

„Cred că are potenţialul (robotului) este mai semnificativ decât afacerea cu vehicule în timp”, a spus Musk despre robot, care are numele de cod Optimus.

CEO Tesla a adăugat că firma nu intenţionează să introducă modelul Cybertruck în acest an. Penuria persistentă de cipuri împiedică lansarea de noi modele, însă nu va avea ca rezultat un număr mai mic de vehicule totale livrate, a spus el, potrivit Mediafax.

În timp ce robotul Tesla ar putea fi gata peste ani, Musk a declarat miercuri că acesta are potenţialul de a revoluţiona economia dacă poate îndeplini sarcini care acum pot fi efectuate doar de oameni.

Progresele în domeniul tehnologiei au permis companiilor să înlocuiască anumiţi lucrători cu roboţi, dar limitările actuale sunt de aşa natură încât multe sarcini trebuie să fie în continuare efectuate de oameni.

„[Optimus este] menit să fie prietenos şi să navigheze într-o lume de oameni şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare”, a declarat Musk într-o conferinţă din august.

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Internet gratis prin rețea WiFi în mai multe locații din municipiul Alba Iulia. Primăria a început procedura de achiziție

Publicat

alba iulia cetatea alba carolina e1554983183897.jpg

Primăria Alba Iulia va beneficia de un voucher de 15.000 de euro, alocat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele pentru promovarea conectivității la internet în comunitățile locale.

Banii vor fi folosiți pentru instalarea de echipamente pentru puncte de acces gratuit la internet prin WiFi în spații publice din municipiu.

Locațiile propuse sunt:

  • Palatul Principilor
  • Muzeul Principia
  • Centru Info Turistice
  • Piața Regina Maria
  • Parc Cetate
  • Sediu primărie
  • Direcția Programe
  • Direcția Venituri
  • Direcția Asistență Socială

Pentru realizarea rețelei de WiFi gratuit, primăria a demarat procedura de achiziție. Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Franţa: Elisabeth Borne va deveni prima femeie prim-ministru din ultimii 30 de ani

Publicat

elisabeth borne premier franta sursa foto facebook

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său prim-ministru, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, devenind astfel prima femeie care va deţine această funcţie din 1992, relatează Reuters şi AFP.

„Preşedintele Republicii a numit-o pe Elisabeth Borne prim-ministru şi a însărcinat-o cu formarea unui guvern”, a precizat preşedinţia într-un comunicat. Edith Cresson era singura femeie care a ocupat până acum acest post (1991-1992) în preşedinţia socialistului Francois Mitterrand.

Elisabeth Borne, în vârstă de 61 de ani, are experienţă în administraţie şi înainte de a se alătura guvernului lui Macron a lucrat pentru mai mulţi miniştri socialişti.

Cunoştinţele ei despre lucrul cu sindicatele franceze îl va ajuta pe preşedinte să-şi promoveze reformele, între care şi cel mai contestat angajament electoral: ridicarea vârstei de pensionare, comentează Reuters.

Macron, care a fost reales pentru un al doilea mandat în aprilie, a declarat că este în căutarea unui premier cu calificări ecologiste şi de politică socială. Existau mari aşteptări ca Elisabeth Borne să fie numită în funcţie, notează Reuters.

Premierul francez Jean Castex i-a înmânat anterior în cursul zilei demisia sa preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat biroul şefului executivului de la Paris.

Decizia lui Castex a deschis calea pentru îndelung aşteptata reorganizare a guvernului de către Macron, care după realegerea sa în fruntea statului francez a afirmat că noul executiv va trebui să fie mai ”concentrat”, cu mai puţini miniştri.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Boc anunță încă 18 autobuze electrice pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană

Publicat

elec 1.jpg

Primarul Emil Boc a anunțat luni că municipiul Cluj-Napoca a depus, în parteneriat cu Primăria Florești proiecte în valoare de peste 14 milioane euro pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice și 47 stații de reincărcare pentru vehicule electrice.
Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Care este scopul creșterii numărului de autobuze electrice

Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:
– Scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul Județean Alba: activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților COVID, sistată în perioada cu incidență redusă

Publicat

spital alba judetean 1000x600.jpg

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba anunță că se sistează activitatea centrului dedicat evaluării medicale a pacienților diagnosticați cu COVID care se tratează la domiciliu sub observația medicului de familie. Motivul este scăderea numărului de cazuri, la nivel național și pe teritoriul județului Alba, dar și adresabilitatea scăzută din ultimele luni.

Potrivit sursei citate, în continuare, la SJU Alba Iulia, în Unitatea de Primiri Urgențe, în secția de Boli Infecțioase (prin internare) și, în funcție de gravitate, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, sunt diagnosticați, evaluați, investigați, îngrijiți și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate