Connect with us

ACTUALITATE

Pod nou peste râul Mureș, la Teleac. Podul existent pe DJ 107, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi demolat

Publicat

pod mures dj 107 teleac scaled e1669972282262 1000x600.jpg

Un nou pod peste râul Mureș va fi construit la Teleac, în comuna Ciugud, în locul podului existent de pe DJ 107, care va fi demolat. Investiția se va ridica la peste 29 de milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 29 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire pod pe drumul judetean DJ 107, km 4+585, localitatea Teleac”, titular Consiliul Judetean Alba.

Valoarea investiției este estimată la circa 29.500.000 de lei (cu TVA inclus).

Potrivit memoriului tehnic, proiectul prevede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Aproape un sfert dintre posturile de judecător de la Tribunalul Alba au rămas vacante anul trecut. Bilanțul pe anul 2022

Publicat

tribunal judecatorie parchet alba iulia e1594310734116.jpg

Aproape un sfert dintre posturile de judecător de la Tribunalul Alba au rămas vacante anul trecut în urma pensionării unor magistraţi sau a promovării la Curtea de Apel Alba Iulia, o parte dintre acestea fiind ocupate temporar, prin delegare de la instanţele arondate a unor judecători cu grad de tribunal.

Potrivit reprezentanților instituției, schema posturilor de judecător la Tribunalul Alba a fost de 30, în timp ce media posturilor de judecător efectiv ocupate pe parcursul anului a fost de 22,8, se precizează în raportul de bilanț pe anul 2022. La finalul anului 2022…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect pentru asfaltarea a 5,8 km de drumuri din comuna Avram Iancu. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

modernizare drumuri avram iancu 1000x600.jpg

Peste 5,8 kilometri de străzi și drumuri din comuna Avram Iancu vor fi modernizate și asfaltate. Primăria a solicitat APM Alba, la sfârșitul lunii ianuarie, emiterea acordului  de mediu.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 30 ianuarie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Avram Iancu – Pe urmele lui Avram Iancu”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează asfaltarea a 5,81 km de drumuri din comună.

Este vorba despre următoarele străzi/drumuri:

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Drumul comunal DC 6, ce asigură legătura între Cut și Daia Română, va fi asfaltat. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

dc 6 cut2 scaled e1675161219943 1000x600.jpg

Un drum comunal ce asigură legătura localității Cut cu Daia Română, în lungime de peste 3,4 kilometri, urmează să fie asfaltat printr-o investiție de peste 4,5 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare Drum Comunal DC 6”, propus a fi amplasat în localitatea Cut, titular comuna Cut.

Potrivit memoriului de prezentare, drumul comunal DC 6 asigură accesul locuitorilor spre principala cale de acces rutier ce tranzitează comuna – drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Campanie națională de CONTROL în unităţile de producere a energiei electrice. Vizate și firme din Cluj

Publicat

stalp e1588232142178.jpg

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, va desfășura Campania de control privind verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere a energiei electrice, COD CAEN 3511. Sunt vizate și firme cu acest obiect de activitate din Cluj.

Campania de control este coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae BRATU și se va desfășura în perioada 1 – 28 februarie 2023, în toate județele în care există de întreprinderi mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt, care efectuează activităţi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe