Connect with us

EVENIMENT

Poliţia de Frontieră: 13.000 de refugiaţi ucraineni au intrat joi în România. Aproape 470.000 de la începutul crizei

Publicat

refugiati ucraina1.jpg

Poliţia de Frontieră informează că, joi, prin punctele de frontieră, au intrat în România 59.642 de persoane, dintre care 13.000 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 14,9% faţă de ziua precedentă).

Conform unui comunicat al IGPF, joi, în interval de 24 de ore, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.448 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.094 cetăţeni ucraineni (scădere cu 20,6%).

De la declanşarea acestei crize, până joi, ora 24,00, au intrat în România 469.284 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O privire comparativă asupra costului vieții în România și Italia (P)

Publicat

o privire comparativă asupra costului vieții în românia și italia

Când luați în considerare o mutare într-o țară nouă sau planificați o ședere prelungită în străinătate, unul dintre factorii critici de evaluat este costul vieții. În acest articol, analizăm și facem o comparație între România și Italia, două țări europene frumoase care oferă stiluri de viață și experiențe unice.

România, situată în Europa de Est, este cunoscută pentru istoria sa bogată, peisajele uluitoare și accesibilitatea. Bucureștiul, capitala, este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC. Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj. MODEL

Publicat

guvernul vrea să plafoneze adaosurile la produsele de bază și

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC: Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj, pentru care au păstrat același preț. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat în transparență decizională un proiect de Ordin al Președintelui ANPC, pentru o mai bună informare a consumatorilor.

Proiectul de act normativ stabileşte obligația operatorilor economici de a informa consumatorii complet, corect și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. INCENDIU pornit de la o oală uitată pe foc, la Cluj. Un bărbat de 85 de ani a murit

Publicat

1715801810 pompieri incendiu bun bun.jpg

Un incendiu a izbucnit, miercuri, pe str. Dionisie Roman din Cluj-Napoca. Cauza ar fi o oală uitată pe foc. Un bărbat de 85 de ani a murit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un incendiu care a pornit de la o oală uitată pe foc în bucătăria unui apartament situat pe strada Dionisie Roman.

VIDEO. INCENDIU pornit de la o oală uitată pe foc, la Cluj. Un bărbat de 85 de ani a murit

Imediat ce au pătruns în apartament,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: 17 agenți de poliție penitenciară debutanți au depus jurământul la Penitenciarul Aiud

Publicat

foto: 17 agenți de poliție penitenciară debutanți au depus jurământul

Polițiștii de penitenciare debutanți, încadrați la Penitenciarul Aiud, au depus miercuri jurământul de credință.                           

”Penitenciarul Aiud a organizat de-a lungul timpului concursuri din sursă externă pentru ocuparea posturilor vacante la nivelul instituției, concursuri în urma cărora colectivul unității s-a îmbogățit cu oameni tineri, pregătiți să învețe și să facă față provocărilor din sistemul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe