Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia din Londra spune că funeraliile reginei reprezintă cel mai mare test de securitate

Publicat

sursa foto londra funeralii regina captura video the royal family

Poliţiștii din Londra spun că funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor fi cea mai mare operaţiune de securitate la care vor lua parte. Asta după ce miniştri, preşedinţi şi membri ai familiei regale se vor reuni luni, 19 septembrie 2022, pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei, informează Reuters.

Se preconizează ca funeraliile reginei să atragă sute de mii de oameni pe străzile Londrei, un ecou al altor evenimente importante din istoria Marii Britanii, inclusiv ceremonia de încoronarea a suveranei, din 1953, înmormântarea fostul prim-ministru Winston Churchill, în 1965 şi moartea prinţesei Diana, în 1997.

Stuart Cundy, comisar adjunct în cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra, a spus că unitatea sa va desfăşura cel mai mare număr de ofiţeri pe străzile oraşului şi va participa la cea mai mare operaţiune de protecţie pentru lideri mondiali şi monarhi.

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele francez Emmanuel Macron se numără printre oaspeţii de rang înalt din străinătate care şi-au confirmat participarea.

Potrivit lui Cundy, masiva operaţiune de poliţie va depăşi în amploare alte evenimente pentru care a fost nevoie de largi desfăşurări ale forţelor de ordine în Londra, cum ar fi Jocurile Olimpice din 2012 şi festivităţile prilejuite de Jubileul de Platină al reginei.

Poliţia din Londra spune că funeraliile reginei reprezintă cel mai mare test de securitate. Ce a declarat comisarul adjunct în cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra

”Vă pot confirma că este cel mai mare eveniment de operaţiuni poliţieneşti la care a luat parte vreodată Met Police”, le-a declarat Cundy reporterilor. ”Gama de ofiţeri, angajaţi din poliţie şi toţi cei care sprijină operaţiunea este cu adevărat imensă”.

Operaţiunea de poliţie va fi supervizată de Mark Rowley, care se află în prima lui săptămână în funcţia de şef al poliţiei londoneze după ce anterior a fost şeful naţional pentru contra-terorism.

Cundy a spus că forţele de ordine se pregătesc pentru diferite scenarii, de la ameninţări teroriste la proteste şi incidente cauzate de aglomeraţie. Forţe suplimentare de ordine sunt mobilizate în Londra de pe tot teritoriul Marii Britanii.

Poliţia din Londra spune că funeraliile reginei reprezintă cel mai mare test de securitate. Înjunghierea a doi ofiţeri de poliţie în centrul Londrei vineri a fost o reamintire a potenţialelor ameninţări

Înjunghierea a doi ofiţeri de poliţie în centrul Londrei vineri a fost o reamintire a potenţialelor ameninţări cu care se confruntă forţele de ordine.

Cundy a spus că ofiţerii, care primesc îngrijiri medicale în spital, ”prezintă răni semnificative prin înjunghiere” după ce au fost agresaţi de un bărbat, iar un cuţit a fost recuperat de la faţa locului.

”Un incident ca acesta ne facem să fim mereu foarte conştienţi când vine vorba despre evenimente majore”, a spus el.

Nu a fost oferit motivul atacului, dar Cundy a precizat că nu are legătură cu terorismul şi nu este legat de înmormântarea reginei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Trei lucrări tipărite la Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud, prezentate la salonul de carte de la Alba Iulia

Publicat

carti 1000x600.jpg

Trei cărți tipărite de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud au fost prezentate la salonul de carte organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Este vorba despre trei dintre lucrările tipărite, în anul 2022, de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, în programul dedicat Anului școlilor istorice la Aiud.

Prima lucrare:

„Paul Scrobotă, Colegiul Bethlen Gábor 1622-2022, 400 de ani de istorie, cercetări arheologice ale clădirilor componente aflate în incinta instituției aiudene”, Editura Napoca Star, 2022.

Volumul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni. 20.000 de clujeni la deschiderea Târgului de Crăciun, doar 13.000 de bucureşteni

Publicat

targ craciun.jpg

Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni ca număr de persoane participante la deschiderea târgurilor de crăciun din cele două oraşe, deşi Bucureştiul este de 4-5 ori mai mare decât Clujul ca populaţie.

targ craciun 5

În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

targ craciun 3

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizate. Acord de mediu, solicitat la APM. Valoarea investiției

Publicat

comuna metes.jpg

Peste 8 kilometri de drumuri aflate în comuna Meteș vor fi modernizate printr-o investiție de peste 14 milioane de lei, finanțată prin programul „Anghel Saligny”. Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier urmărește îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate și circulație în zonele rezidențiale. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 29 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare drumuri în comuna Meteș”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează modernizarea mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Peste 75.000 de oameni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul Clujului

Publicat

unire la cluj 2.jpg

Peste 75.000 de oameni, clujeni și turiști, au participat la evenimentele organizate cu ocazia Marii Uniri la Cluj-Napoca, portrivit reprezentanților municipalității.

Multe evenimente au avut loc la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Naționale a României. Acestea au început dimineața, cu o depunere de coroane de flori la monumentul domnitorului Mihai Viteazul.

Peste 75.000 de oameni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul Clujului

Totuși, marile atracții pentru public au începiut în miezul zilei cu Parada militară din centrul orașului, la finalul căreia a avut loc și un foc de artificii de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe