Connect with us

ACTUALITATE

Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război

Publicat

Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război, dar oficialii ucraineni sunt „convinși” că vor mai fi descoperite și altele.

Ministrul ucrainean de interne a declarat că „una dintre cele mai mari poveri” pentru poliția din Ucraina sunt crimele de război, mai ales că anchetatorii lucrează frecvent sub focul focului.

Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război comise de soldații ruși și se așteaptă să descopere alte mii pe măsură ce orașele și satele sunt eliberate, potrivit Sky News.

Strângerea de probe pentru a urmări în justiție forțele rusești a devenit una dintre cele mai mari sarcini pentru poliția ucraineană, dar sprijinul internațional ajută eforturile, spun autoritățile.

„În fiecare zi înregistrăm moartea multor civili. Acestea sunt crimele comise și săvârșite de ei [de ruși n.r.] în teritoriile ocupate”, a declarat ministrul ucrainean de interne pentru Sky News.

Referindu-se la crimele de război descoperite atunci când forțele rusești s-au retras din orașele Bucea și Hostomel de lângă Kiev, Denys Monastyrskiy a declarat că se pregătește pentru mai multe orori pe măsură ce războiul continuă.

Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război: Oficialii ucraineni, convinși că vor mai fi și alte crime

„Sunt convins că ne așteaptă și mai multe crime în Mariupol, Volnovakha și Severodonetsk, acele orașe care se află în prezent sub ocupație și care vor fi eliberate mai târziu. Investigăm, de asemenea, acele crime comise de conducerea politică a Federației Ruse, care a dirijat trupele și le-a permis să comită crime de război, cum ar fi violul, uciderea copiilor și uciderea civililor în general. Ei i-au lăsat pe comandanții lor să o facă”, a adăugat el.

Echipe formate din polițiști, ofițeri ai serviciilor de securitate și procurori, colectează probe de la locurile loviturilor aeriene și din zonele eliberate.

Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război: Americanii au donat o unitate mobilă de colectare a ADN-ului

Recent, americanii au donat o unitate mobilă de colectare a ADN-ului pentru a-i ajuta pe anchetatori să proceseze ADN-ul din cadavrele găsite la fața locului.

Experți din Franța, Lituania și Slovacia se află, de asemenea, în Ucraina pentru a oferi sprijin. În total, peste 40 de țări au oferit asistență, iar 20 de milioane de dolari au fost promiși pentru a ajuta la finanțarea biroului procurorului general ucrainean.

Rusia nu este membră a Curții Penale Internaționale, iar Ucraina nu a ratificat încă statutul de membru, astfel că Olanda ia în considerare înființarea unui tribunal internațional special. Probele adunate vor ajuta la potențiale urmăriri penale în anii următori.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Iachint

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic iachint

Publicitate

Sfântul Mucenic Iachint era postelnic al în palatul imperial de la Roma în timpul împăratului Traian (98-117). Împratul dăduse pentru prima oară ordinul ca toţi supuşii imperiului să aducă jertfă idolilor iar cei care refuză să fi forţaţi prin ameninţări şi tortură să aducă jertfă sau să moară. Pe când Iachint avea numai 20 de ani împăratul a poruncit celebrarea necuraţilor zei prileji pentru ca toţi cetăţenii să aducă jertfă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Călin Georgescu, trimis în judecată pentru promovarea cultului unor persoane responsabile de crime de război

Publicat

călin georgescu, trimis în judecată pentru promovarea cultului unor persoane

Publicitate

Călin Georgescu a fost trimis în judecată miercuri, fiind acuzat de promovarea cultului unor figuri istorice responsabile de crime de război. Potrivit procurorilor, acesta ar fi adus elogii unor personaje precum Ion Antonescu, considerat responsabil pentru Holocaustul împotriva evreilor din România, și Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mișcării Legionare, cunoscut pentru instigarea și comiterea unor asasinate politice.

Acest dosar a fost deschis de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (365)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (365)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

 Revista „Țara de Sus” este editată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Botoșsni Numărul dublu 3-4 (75-76) din 2024 are o ținută impozantă prin cele peste 90 de pagini color în care semnează unul sau mai multe articole de o ținută literar-științifică incontestabilă:  Mariana Ichim-Hodan,  Daliana Bejan, Iustina…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe