Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia germană a dejucat un plan de răpire a ministrului sănătăţii

Publicat

Arhivă foto

Poliţia din Germania a arestat patru cetăţeni germani bănuiţi de planificarea răpirii ministrului sănătăţii, Karl Lauterbach, informează Reuters. Suspecţii intenţionau de asemenea să distrugă instalaţii energetice pentru a provoca o pană de curent la scară naţională.

Procuratura din Koblenz a confirmat joi, printr-un purtător de cuvânt, o ştire a radioteleviziunii ARD. „Principalii doi suspecţi au convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al sănătăţii”, a declarat reprezentantul parchetului.

Gruparea, care folosea canalul de chat Vereinte Patrioten (Patrioţii Uniţi – n. red.), „intenţiona să provoace condiţii apropiate de ale unu război civil şi în cele din urmă să răstoarne sistemul democratic din Germania”, arătase procuratura într-un comunicat anterior.

Conform acestuia, autorităţile au percheziţionat miercuri 20 de proprietăţi în mai multe landuri germane şi au confiscat arme, inclusiv puşti, muniţie şi un automat Kalaşnikov, precum şi numerar în euro şi alte valute, lingouri de aur şi monede de argint.

Procuratura afirmă că grupul intenţiona să răpească şi alte personalităţi cunoscute, însă nu a precizat identitatea acestora. Anchetatorii au solicitat unei instanţe să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi. În dosar mai există un suspect, care deocamdată nu a fost găsit. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline

Publicat

ludivine dedonder

Armata belgiană va crea circa 750 de locuri temporare în cazărmi pentru a-i caza pe solicitanţii de azil şi a uşura presiunea asupra sistemului de primire saturat, au anunţat miercuri Ministerul Apărării şi secretariatul de stat pentru azil şi migraţie, relatează AFP.

Aceste adăposturi vor fi instalate „în hangare, cu instalaţii sanitare mobile dacă vor fi necesare”, iar mesele vor fi asigurate şi ele provizoriu de Ministerul Apărării, precizează un comunicat al ministerului de resort.

„Un sat de containere” în care se vor afla 750 de locuri este prevăzut „într-o a doua fază”. „Este foarte important să poată fi construit cât mai rapid posibil pentru ca primirea temporară de urgenţă în hangarele Ministerului Apărării să fie cât mai scurtă posibilă”, a adăugat sursa citată.

Capacităţile de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt în prezent de 31.000 de locuri, cu o rată de ocupare de 95%, ceea ce înseamnă că de fapt centrele sunt pline, potrivit unui purtător de cuvânt al Fedasil, agenţia pentru primirea solicitanţilor de azil.

Şi nu este pentru prima dată în această criză când guvernul cheamă Ministerul Apărării în ajutor.

 

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline: Armata „pune deja la dispoziţie aproape 6.000 de locuri de primire, circa 20% din capacitatea de primire totală a ţării noastre”, a reamintit ministrul apărării, Ludivine Dedonder

Într-o fază ulterioară, Regia clădirilor – gestionarul imobiliar al statului federal – va fi însărcinată să găsească infrastructuri pentru a aduce o „soluţie structurală” pentru primirea familiilor şi înlocuirea satului de containere, a mai spus ea.

Guvernul face de asemenea eforturi de a elibera locuri în reţeaua de primire accelerând plecarea persoanelor care lucrează şi „se pot descurca singure”, a declarat noul secretar de stat pentru azil şi migraţie, Nicole de Moor.

Ea a observat, de asemenea, că „peste 50% dintre cererile de azil depuse în Belgia corespund unor cereri deja depuse în alte ţări ale UE”.

Centrele de primire a solicitanţilor de azil în Belgia sunt arhipline: Presiunea devine enormă

„Presiunea azilului devine enormă în ţara noastră dacă solicitanţii de azil nu se întorc în prima ţară de intrare în UE – însărcinată cu procesarea dosarului lor, potrivit regulilor europene” – a declarat ea, anunţând crearea unui „centru specializat” pentru aplicarea acestor returnări.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poloistul bucureştean Mihnea Gheorghe revine la CSM Oradea

Publicat

mihnea gheorghe polo csm oradea 06072022.jpg

Şi echipa de polo a CSM Oradea se întăreşte în această perioadă. Conducerea clubului bihorean a anunţat o nouă revenire în lotul echipei pregătite acum de Ciprian Cîmpianu. Este vorba despre bucureştenul Mihnea Gheorghe, de la Steaua, care a mai jucat la Oradea în perioada 2015-2017.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Veste bună pentru iubitorii de natură și drumeții. 16 noi TRASEE turistice montane au fost OMOLOGATE în județul Cluj

Publicat

treseu omologat.jpg

Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea a 16 noi trasee turistice din zonele Băișoara – Muntele Mare și Munții Gilăului. Acetea sunt două dintre cele mai frecventate destinații din județ.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a emis certificatele de omologare, în baza documentației elaborate de Consiliul Județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

16 noi trasee turistice montane în Cluj

Traseele, unele istorice, iar altele noi, au fost optimizate de angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo Cluj, alături de reprezentanți ai ONG-urilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Baschetbalistul american Garlon Green se desparte de CSM CSU Oradea

Publicat

garlon green all star game 060722.jpg

Pe lângă transferurile de la secţiile de handbal şi polo, conducerea clubului CSM Oradea anunţă în această perioadă şi despărţiri la echipa de baschet. Oficialii CSM-ului i-au mulţumit americanului Garlon Green şi au transmis pe site-ul clubului că nu mai continuă colaborarea cu acesta.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe