Connect with us

EVENIMENT

Poliţia Locală a Capitalei subliniază că articolele pirotehnice nu trebuie utilizate în apropierea locuinţelor; acestea nu pot fi vândute copiilor

Publicat

articole pirotehnice e1639922958403.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Poliția Locală a Capitalei subliniază că articolele pirotehnice nu pot fi comercializate către persoane cu vârsta sub 16 ani și nu ar trebui folosite în proximitatea locuințelor.

„Cu sezonul sărbătorilor în plină desfăşurare, dorim să vă amintim de regulile stricte privind utilizarea articolelor pirotehnice.

Siguranţa noastră şi a celor din jur este prioritatea noastră aşa că vă rugăm să respectaţi următoarele reguli: articolele pirotehnice nu trebuie folosite între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţii pentru evenimente autorizate şi perioadele de sărbători naţionale sau locale”, a transmis Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, miercuri, pe Facebook.

Totodată, se recomandă evitarea utilizării acestora în apropierea locuinţelor: mai puţin de 50 de metri faţă de case cu până la patru niveluri şi mai puţin de 100 de metri de cele cu peste patru niveluri.

De asemenea, trebuie respectată o distanţă de cel puţin 500 de metri faţă de instalaţii electrice, depozite de combustibili şi instalaţii de gaze. Este interzisă utilizarea în păduri şi zone cu risc de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre.

O altă zonă interzisă este cea din apropierea obiectivelor chimice, petrochimice şi a altor locuri cu risc de incendiu sau explozie.

„Comercializarea către persoanele sub vârsta legală de 16 ani este interzisă. (…)

Folosirea articolelor pirotehnice cu zgomot excesiv poate duce la amenzi şi tulburarea ordinii publice. Ne dorim sărbători pline de bucurie şi fericire, dar să le petrecem şi în siguranţă.

Respectaţi regulile şi aveţi grijă de voi şi de cei din jur”, a mai transmis sursa citată.

Operaţiunile neautorizate, comercializarea către publicul larg a anumitor categorii de articole pirotehnice, precum şi nerespectarea altor reguli constituie infracţiuni şi contravenţii, sancţionate conform legii, a precizat Poliţia Locală a Capitalei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Lucrări la Teiuș. Se modernizează un spațiu de joacă și se fac reparații pe o stradă din oraș

Publicat

foto: lucrări la teiuș. se modernizează un spațiu de joacă

La Teiuș continuă lucrările de modernizare în mai multe zone din oraș. Reprezentanții primăriei au dat detalii despre modernizarea unui spațiu de joacă și reparații pe o stradă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Drept la replică Sabin Sărmaș: Nu îți merge, Excelență. Bătrânii nu sunt oi și nici tinerii nu sunt miei

Publicat

sabinss e1716291219234 1000x600.jpg

Belarus pe Someș. Asta face Boc și gașca de trompete din jur, care mint cum respiră. Ne cred pe toți oi fără minte. 

De aceea, minte cu nerușinare, acoperind sub propagandă adevărul: nu a făcut în 20 de ani niciun azil de bătrâni după cum singur a spus într-un clip postat ieri.

Încearcă să ne învrăjbească, să ne întoarcă pe unii, împotriva altora.

Postarea mea de pe Facebook pe care propaganda lui Boc a tăiat-o continua așa:

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat 2024, sesiunea specială: subiectele la Română, prima probă de examen. Ce au avut de rezolvat elevii olimpici

Publicat

bacalaureat 2024, sesiunea specială: subiectele la română, prima probă de

Bacalaureat 2024, sesiunea specială. Elevii olimpici au susținut marți, 21 mai, prima probă de examen, cea de limba și literatura română. Primele rezultate vor fi comunicate în 31 mai.

  • absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Autostrada A10, între Teiuș și Alba Iulia. Un autoturism s-a răsturnat. Pericol de incendiu

Publicat

accident pe autostrada a10, între teiuș și alba iulia. un

Un accident rutier s-a produs marți după-amiaza, în jurul orei 14:30, pe Autostrada A10, între Teiuș și Alba Iulia. O mașină s-a răsturnat pe plafon.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe