Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia locală va putea vizualiza în timp real camerele de supraveghere administrate de către primării din București

Publicat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat marţi, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, un dispecerat care permite vizualizarea în timp real a tuturor camerelor de supraveghere administrate de către autorităţile publice locale din Bucureşti.

„În premieră, începând de astăzi, 21 mai 2019, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti devine singura instituţie din Bucureşti cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice care va avea posibilitatea să vizualizeze în timp real toate camerele de supraveghere administrate de către autorităţile publice locale din capitală”, a precizat edilul general, conform unui comunicat transmis de PMB.

Gabriela Firea a menţionat că investiţia a fost realizată de către Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, valoarea proiectului fiind de 150.000 lei şi a constat în achiziţia de echipamente specifice (servere şi cinci monitoare), precum şi lucrările de interconectare fizică.

Totodată, pentru utilizarea unitară s-a dezvoltat şi o aplicaţie care înglobează toate sistemele de supraveghere video, având în vedere că există, la nivelul administraţiilor locale din Bucureşti, camere video care au caracteristici tehnice diferite.

„O altă aplicaţie dezvoltată este Harta Operativă Bucureşti Integrat – hartă ce conţine un sistem informatic de geomapare a incidentelor şi care a fost integrată cu Banca de Date Urbană existentă la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti. Astfel, atât poliţiştii locali, cât şi instituţiile implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă au acces rapid la informaţii utile, cum ar fi: avize de construcţie emise de P.M.B, zone protejate, monumente istorice, imobile încadrate în clasa de risc seismic, obiective de utilitate publică, avarii ale reţelelor edilitare etc.”, reiese din comunicat.

În cadrul aceleiaşi aplicaţii prin care se efectuează dispecerizarea evenimentelor, poliţiştii locali au posibilitatea să transmită din teren, prin intermediul telefoanelor mobile, toate tipurile de evenimente constatate (indicatoare căzute/deteriorate, acumulări de apă, canale fără capac etc.)

„După transmiterea informaţiei, aceasta este preluată automat de aplicaţie. Dispecerul o verifică, o validează, după care o transmite către instituţiile abilitate în maxim 30 secunde”, precizează PMB.

Având în vedere că 21 mai este Ziua poliţiei locale, Gabriela Firea le-a urat La mulţi ani „tuturor poliţiştilor locali care, zi şi noapte, veghează la bunul mers al oraşului” prin acţiuni de patrulare, pentru fluidizarea circulaţiei sau menţinerea siguranţei publice.

„Mă bucur că am putut contribui la eficientizarea acestei instituţii, atât prin creşterea numărului de poliţişti locali care îşi desfăşoară activitatea în teren, astfel încât bucureştenii să fie în siguranţă, cât şi prin modernizarea tehnologiilor utilizate. Mai sunt multe de făcut în acest domeniu, este adevărat, au fost şi momente dificile, pe care le-am remediat cât s-a putut de repede. Am convingerea că actuala echipă de la Poliţia Locală a Capitalei va reuşi să consolideze imaginea unei instituţii moderne, apreciată de cetăţeni”, a spus Firea.

Potrivit PMB, în 2018 Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a aplicat sancţiuni în valoare de 20,8 milioane lei; a constatat 230 de infracţiuni şi a efectuat 3.183 de misiuni de ordine publică. A verificat 8.161 de persoane, 1.244 de maşini şi 5.058 de documente auto; a soluţionat 4.080 petiţii; a propus reţinerea autorizaţiei taxi în 74 de cazuri. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: „Hai să dăm mână cu mână!”. Elevii Liceului „Demostene Botez” din Trușești au sărbătorit Unirea Principatelor cu emoție și patriotism

Publicat

video: „hai să dăm mână cu mână!”. elevii liceului „demostene

Publicitate

Elevii Liceului „Demostene Botez” din Trușești au evocat, vineri, însemnătatea istorică a zilei de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române, moment însoţit şi de un colaj de versuri patriotice, recitate de câţiva elevi ai școlii amintite, îmbrăcaţi în costume populare. Straiele copiilor și măiestria interpretării au alcătuit un tablou parcă încremenit în vremea lui Moș Ion Roată. 

Atmosfera evenimentului a fost una plină de emoție…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Monografia unei străvechi așezări botoșănene. Testamentul răzeșilor de la Românești” așează această localitate pe harta istorică a județului Botoșani

Publicat

„monografia unei străvechi așezări botoșănene. testamentul răzeșilor de la românești”

Publicitate

Joi, în sala Consiliului Local al Comunei Romănești, județul Botoșani, în cadrul manifestărilor consacrate zilei de 24 ianuarie a avut loc lansarea lucrării „Monografia unei străvechi așezări botoșănene. Testamentul răzeșilor de la Românești” scrisă de col. rz Gheorghe Ciobanu fiu al acestei frumoase localități de pe valea Prutului.
​Lucrarea cuprinsă în cele 412 pagini, cu anexe si o bibliografie generoasă, așează Romăneștii pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când intră banii pe cardurile de alimente în 2025

Publicat

când intră banii pe cardurile de alimente în 2025

Publicitate

Anunț important pentru o anumită categorie de români. În urma măsurilor de austeritate adoptate de autorități, beneficiarii ajutoarelor pentru alimente vor primi mai puțini bani, informează cancan.ro

În anul 2024, o anumită categorie de români vulnerabili au beneficiat de tichetele sociale pentru alimente și mese calde. Cardurile erau încărcate odată la două luni cu suma de 250 de lei – în total, 1.500 de lei.  În acest an, autoritățile au…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vernisajul expoziției de fotografie „Obiceiuri și tradiții de iarnă”, în holul Casei Văsescu din Botoșani. Când va avea loc

Publicat

vernisajul expoziției de fotografie „obiceiuri și tradiții de iarnă”, în

Publicitate

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de fotografie „Obiceiuri și tradiții de iarnă”, care va avea loc în data de 29 ianuarie 2025, începând cu ora 12:00, în holul Casei Văsescu din Botoșani.

Curatorul expoziției este domnul Liviu Șoptelea, iar evenimentul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe