EVENIMENT
Poliția Română a pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, în ultima săptămână
În intervalul 5-11 mai, forțele de poliție din România au executat 13 mandate europene de arestare.
Potrivit IGPR; în perioada 5 – 11 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 770 de persoane, 21 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
Astfel, au fost localizate, în România, 534 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.
De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
Poliția Română a pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, în ultima săptămână. 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini
Totodată, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 19 autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
IGPR anunţă că 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 33 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 11 documente şi 2 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Sursa: MediaFax
EVENIMENT
Premieră la alegerile prezidențiale. STS: Rezultatele votului, în timp real, după închiderea secțiilor de votare
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat lansarea unei noi funcționalități a site-ului prezenta.roaep.ro, odată cu alegerile prezidențiale de duminică. Astfel, pentru prima dată vor fi prezentate centralizarea voturilor și grafice ale rezultatelor provizorii, parțiale și finale, după închiderea secțiilor de vot.
„Astfel, toți cei interesați vor putea urmări centralizarea voturilor și o serie de reprezentări grafice ale rezultatelor provizorii,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Rezultate în timp real la primul tur al alegerilor prezidențiale din România. Anunțul șefului Autorității Electorale Permanente
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Institutul Național de Statistică (INS), a anunțat implementarea unor soluții digitale inovatoare care vor transforma modul de monitorizare și raportare a procesului electoral din România.
Unul dintre principalele beneficii ale acestor noi tehnologii este posibilitatea de a urmări în timp real prezența la vot,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Un tânăr de 24 de ani din Alba a decedat într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac
Un tânăr de 24 de ani, din județul Alba și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac. Mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autocamion condus de un șofer din Cluj.
Potrivit IPJ Arad, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului de Poliție Autostradă A1 Deva-Nădlac au fost sesizați despre un eveniment rutier.
Din primele cercetări a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Expert în Cybersecurity NTT DATA România: Securitatea cibernetică trebuie IMPLEMENTATĂ, cu sau fără ajutorul AI
La Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, desfășurat recent la Cluj-Napoca, specialistul NTT Data, Cătălin Pătrașcu a declarat că trebuie să trecem la acțiune, făcând referire la implementarea măsurilor de securitate cibernetică, mai ales pentru că în ultimii șapte ani au apărut legi care reglementează acest domeniu, atât directive europene, cât și legislație la nivel național.
El recomandă crearea unor noi structuri, mai ales că există deja…
Citește mai mult pe Cluj24.ro