EVENIMENT
Poliția Română a pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, în ultima săptămână

În intervalul 5-11 mai, forțele de poliție din România au executat 13 mandate europene de arestare.
Potrivit IGPR; în perioada 5 – 11 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 770 de persoane, 21 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
Astfel, au fost localizate, în România, 534 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.
De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 107 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
Poliția Română a pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, în ultima săptămână. 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini
Totodată, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 19 autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
IGPR anunţă că 236 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 33 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 11 documente şi 2 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Sursa: MediaFax

Primăriile pot cere împrumuturi direct de la Trezorerie în baza unui act normativ adoptat de senatori.
Actul normativ care permite primăriilor să ceară împrumuturi directe de la Trezoreria Statului pentru evitarea situației de incapacitate de plată din cauza lipsei de surse financiare a fost adoptat de Senat.
Împrumuturile sunt acordate în limita a 1,5 miliarde de lei unităților administrativ-teritoriale care au proiecte în derulare finanțate din fonduri europene, transmite Radio…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Șefii RAR din toate județele, convocați în ședință tehnică: Targetul nostru este media de 20 de zile pentru programări

Directorul Registrului Auto Român (RAR), Mihai Alecu, a convocat o ședință tehnică de lucru cu cei 41 de șefi ai reprezentanțelor teritoriale ale instituției, într-o întâlnire cu caracter managerial și strategic.
Scopul principal: identificarea soluțiilor concrete pentru reducerea timpilor de așteptare la programările RAR și îmbunătățirea performanței generale.
„Targetul nostru este media de 20 de zile pentru programarea activităților la Registrul Auto Român”, a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ATENȚIE. Schemă frauduloasă de colectare a datelor personale și bancare. E folosită identitatea brandului Notino

O tentativă de fraudă care folosește numele brandului Notino este în desfășurare în mediul online.
Schema este menită să colecteze datele personale și bancare ale utilizatorilor, atenționează Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC).
Schemă frauduloasă de colectare a datelor personale și bancare
“Atenție la ofertele ‘prea bune ca să fie adevărate’. Ofertele promoționale atractive circulă frecvent online, însă este important să le…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Pavel Bartoș și actori ai Teatrului Odeon la Alba Iulia: Actorii vor fi ultimii înlocuiți de AI. Mai poate educa teatrul?

Teatrul, sau cel puțin o manifestare artistică există în societate încă din Antichitate. Teatrul a evoluat în același timp cu societate. Acum, în contextul actual, în societate actuală prinsă între două realități, cea fizică și cea digitală, mai poate educa, mai poate teatrul forma păreri sau idei?
La aceasta întrebare au răspuns actorii Teatrului Odeon, printre care și Pavel Bartoș, la prima ”cafea cu tâlc” din cadrul Festivalului Internațional de Teatru…
Citește mai mult pe Alba24.ro