Connect with us

ACTUALITATE

Poliția Română angajează ofițeri și agenți de poliție din sursă externă, în București și opt județe din țară. Condiții

Publicat

masini politie

IGPR organizează concurs pentru ocuparea a 14 posturi vacante de ofițer de poliție, respectiv agent de poliție, cu încadrare din sursă externă. Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, până în 14 octombrie, la sediul unităților în ale căror state de organizare se regăsesc posturile pentru care se organizează concursul. Una dintre condițiile obligatorii pentru candidați este să cunoască limba engleză.

Posturile de ofițeri se regăsesc în statele de organizare ale Direcţiei Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Botoșani, Călărași, Ilfov, Mehedinți, Neamț și Tulcea.

Posturile de agent de poliție existente în statele de organizare ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Angajările se fac prin încadrare directă.

Posturile vacante:

Direcţia Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale – Biroul Afaceri Europene

– ofiţer specialist principal II, poziţia 444

– ofițer specialist I, poziția 446/a

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Biroul Relații Internaționale

– ofiţer specialist I, poziţia 317

– ofiţer specialist I, poziţia 318

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Cabinet/Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist II, poziţia 25

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani – Serviciul Cabinet – Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist I, poziţia 25

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călărași – Serviciul Cabinet – Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist III, poziţia 23;

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer I, poziţia 36

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  II, poziţia 30/a

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  I, poziţia 30/a

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea– Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  II, poziţia 28

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Biroul Relații Internaționale

– agent I, poziţia 321

– agent I, poziţia 322

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– agent I, poziţia 45/a

Candidații care se înscriu la aceste concursuri să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale), să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi și să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează.

Condiții specifice:

Pentru posturile de ofițer de poliție de la Biroul Afaceri Europene din cadrul Direcţiei Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, de la Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București, precum și pentru posturile din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Botoșani, Călărași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Tulcea, candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele profiluri/domenii de licenţă/specializări: Economie/ştiinţe economice (toate specializările/domeniile de licenţă), ştiinţe ale comunicării/jurnalistică, ştiinţe administrative, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, istorie, filolosofie, filologie (toate specializările/domeniile de licenţă) sau studii superioare de lungă durată, ciclul I de studii universitare (în sistem „Bologna”), absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii de licenţă (toate specializările/programele de licenţă): Științe administrative, ştiinţe politice, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, istorie, studii culturale, filosofie, administrarea afacerilor, contabilitate, economie, finanţe, management, marketing, economie şi afaceri europene, cibernetică, statistică şi informatică economică, limbă şi literatură, limbi moderne aplicate.

De asemenea, trebuie  să cunoască limba engleză – nivel minim B2 conform Cadrului European de Referință în domeniul Limbilor Străine, dovedit prin certificat de competență lingvistică/atestat/autorizație (valabil/ă) de cunoscător, cu excepția absolvenților de studii universitare cu diplomă de licență în domeniul limbii engleze.

Pentru posturile de agent de poliție de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, candidații trebuie să aibă studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat și să cunoască limba engleză – nivel minim B2 conform Cadrului European de Referință în domeniul Limbilor Străine, dovedit prin certificat de competență lingvistică/atestat/autorizație (valabil/ă) de cunoscător.

Alte condiții pentru candidați:

–  să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;

–  să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

–   să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

–  să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

–  să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

–  să nu aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;

– să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (condiţie ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale);

– dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă.

Evaluarea psihologică se susţine în intervalul 21-23 octombrie.

Evaluarea medicală se va desfășura în intervalul 4-20 noiembrie (numai în zilele lucrătoare), doar pentru candidaţii declaraţi „apt psihologic”.

Concursul include evaluarea competențelor lingvistice și un test-grilă.

Evaluarea competenţelor lingvistice se face în perioada 2-4 decembrie, prin susţinerea unui test scris tip grilă în limba engleză pentru toate posturile de ofițer de poliție și de agent de poliție menționate.

Aprecierea rezultatelor acestei probe de concurs se face cu note de la 1 la 10. 1 punct se acordă din oficiu.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Candidaţii declaraţi „respins“ la proba de evaluare a competențelor lingvistice nu vor fi planificaţi la proba scrisă.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice poate fi contestată o singură dată, în termen de 24 de ore de la data publicării anunţului cuprinzând rezultatele, iar admiterea contestaţiei determină replanificarea candidatului şi susţinerea din nou a probei.

Proba scrisă va fi în 14 decembrie și va consta într-un test scris – rezolvarea unui test grilă, elaborat de către Comisia de Concurs din cadrul I.G.P.R., din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Candidaților declaraţi „admis” la concurs vor fi încadraţi în funcţiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 12 luni pentru candidaţii care au ocupat posturi de ofiţer de poliţie, respectiv pe o perioadă de probă de 6 luni, pentru candidații care au ocupat posturi de agent de poliţie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 40 de amenzi aplicate în cadrul unei acțiuni organizată pentru prevenirea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor sau a bicicliștilor, din municipiul Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 15:00-19:00, pe artere rutiere, atât din municipiul Botoșani, cât și din zonele rurale aflate în competența Biroului Rutier, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe