Connect with us

ACTUALITATE

Poliția Română angajează ofițeri și agenți de poliție din sursă externă, în București și opt județe din țară. Condiții

Publicat

masini politie

IGPR organizează concurs pentru ocuparea a 14 posturi vacante de ofițer de poliție, respectiv agent de poliție, cu încadrare din sursă externă. Înscrierea candidaţilor se va face pe bază de cerere de înscriere, până în 14 octombrie, la sediul unităților în ale căror state de organizare se regăsesc posturile pentru care se organizează concursul. Una dintre condițiile obligatorii pentru candidați este să cunoască limba engleză.

Posturile de ofițeri se regăsesc în statele de organizare ale Direcţiei Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Botoșani, Călărași, Ilfov, Mehedinți, Neamț și Tulcea.

Posturile de agent de poliție existente în statele de organizare ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Angajările se fac prin încadrare directă.

Posturile vacante:

Direcţia Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale – Biroul Afaceri Europene

– ofiţer specialist principal II, poziţia 444

– ofițer specialist I, poziția 446/a

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Biroul Relații Internaționale

– ofiţer specialist I, poziţia 317

– ofiţer specialist I, poziţia 318

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Cabinet/Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist II, poziţia 25

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani – Serviciul Cabinet – Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist I, poziţia 25

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călărași – Serviciul Cabinet – Compartimentul Schengen și Relații Internaționale:

– ofiţer specialist III, poziţia 23;

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer I, poziţia 36

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  II, poziţia 30/a

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  I, poziţia 30/a

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea– Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– ofițer specialist  II, poziţia 28

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Biroul Relații Internaționale

– agent I, poziţia 321

– agent I, poziţia 322

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Cabinet – Schengen și Relații Internaționale:

– agent I, poziţia 45/a

Candidații care se înscriu la aceste concursuri să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale), să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi și să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează.

Condiții specifice:

Pentru posturile de ofițer de poliție de la Biroul Afaceri Europene din cadrul Direcţiei Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, de la Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București, precum și pentru posturile din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Botoșani, Călărași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Tulcea, candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele profiluri/domenii de licenţă/specializări: Economie/ştiinţe economice (toate specializările/domeniile de licenţă), ştiinţe ale comunicării/jurnalistică, ştiinţe administrative, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, istorie, filolosofie, filologie (toate specializările/domeniile de licenţă) sau studii superioare de lungă durată, ciclul I de studii universitare (în sistem „Bologna”), absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii de licenţă (toate specializările/programele de licenţă): Științe administrative, ştiinţe politice, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, istorie, studii culturale, filosofie, administrarea afacerilor, contabilitate, economie, finanţe, management, marketing, economie şi afaceri europene, cibernetică, statistică şi informatică economică, limbă şi literatură, limbi moderne aplicate.

De asemenea, trebuie  să cunoască limba engleză – nivel minim B2 conform Cadrului European de Referință în domeniul Limbilor Străine, dovedit prin certificat de competență lingvistică/atestat/autorizație (valabil/ă) de cunoscător, cu excepția absolvenților de studii universitare cu diplomă de licență în domeniul limbii engleze.

Pentru posturile de agent de poliție de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, candidații trebuie să aibă studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat și să cunoască limba engleză – nivel minim B2 conform Cadrului European de Referință în domeniul Limbilor Străine, dovedit prin certificat de competență lingvistică/atestat/autorizație (valabil/ă) de cunoscător.

Alte condiții pentru candidați:

–  să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;

–  să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

–   să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

–  să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

–  să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

–  să nu aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;

– să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (condiţie ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale);

– dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă.

Evaluarea psihologică se susţine în intervalul 21-23 octombrie.

Evaluarea medicală se va desfășura în intervalul 4-20 noiembrie (numai în zilele lucrătoare), doar pentru candidaţii declaraţi „apt psihologic”.

Concursul include evaluarea competențelor lingvistice și un test-grilă.

Evaluarea competenţelor lingvistice se face în perioada 2-4 decembrie, prin susţinerea unui test scris tip grilă în limba engleză pentru toate posturile de ofițer de poliție și de agent de poliție menționate.

Aprecierea rezultatelor acestei probe de concurs se face cu note de la 1 la 10. 1 punct se acordă din oficiu.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Candidaţii declaraţi „respins“ la proba de evaluare a competențelor lingvistice nu vor fi planificaţi la proba scrisă.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice poate fi contestată o singură dată, în termen de 24 de ore de la data publicării anunţului cuprinzând rezultatele, iar admiterea contestaţiei determină replanificarea candidatului şi susţinerea din nou a probei.

Proba scrisă va fi în 14 decembrie și va consta într-un test scris – rezolvarea unui test grilă, elaborat de către Comisia de Concurs din cadrul I.G.P.R., din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Candidaților declaraţi „admis” la concurs vor fi încadraţi în funcţiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 12 luni pentru candidaţii care au ocupat posturi de ofiţer de poliţie, respectiv pe o perioadă de probă de 6 luni, pentru candidații care au ocupat posturi de agent de poliţie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe