EVENIMENT
Poliţist acuzat că ar fi pus doi minori să care un cadavru. IPJ Vaslui a demarat verificări

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat verificări în cazul unui poliţist din comuna Zorleni, acuzat că ar fi pus doi minori să care un cadavru cu o pătură.
Acest lucru incident s-ar fi petrecut în luna mai a anului trecut.
„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora sa fie dispuse măsuri legale”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Gheorghiţă.
Poliţistul din comuna Zorleni ar fi fost chemat să constate o crimă, a găsit cadavrul pe un câmp şi le-ar fi cerut celor doi minori să-l ajute să-l care cu o pătură, deoarece pe el îl doare spatele. Familia unuia dintre minori susţine că adolescentul ar fi rămas cu traume după acest episod. Agerpres
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război.
Potrivit statisticii prezentate de partea ucraineană, 29.050 de militari ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina.
Ucraina spune că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război: Rusia are și alte pierderi
De asemenea, Rusia are pierderi foarte mari la vehicule și echipamente militare. 1.285 de tancuri, 204 avioane, 170 de elicoptere, 3.141 de mașini, 599 de sisteme de artilerie și 13 nave au fost distruse, mai susține Ministerul Apărării din Ucraina.
Informațiile nu au putut fi verificate prin surse independente. MEDIAFAX
Sursă foto: Mikhail Khodorkovsky
EVENIMENT
VIDEO: Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital

Un carambol cu 4 mașini s-a produs, duminică, pe o șosea din județul Cluj. Două persoane au ajuns în spital.
Accidentul a avut loc pe varianta Vâlcele – Apahida, conform ISU Cluj.
Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital: ocupanții erau ieșiți din mașini
Pompierii au găsit la fața locului patru autoturisme avariate, iar ocupanții erau ieșiți din acestea.
Trei persoane au solicitat consult medical, iar două dintre ele au fost transportate la spital. Prezentau afecțiuni ușoare.
EVENIMENT
Un adolescent din Botoșani parcă a intrat în pământ. Familia a cerut ajutorul polițiștilor. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Israelul și Elveția sunt ultimele țări care au confirmat cazuri de variolă de maimuță, ceea ce ridică la 14 numărul total al națiunilor care au raportat focare.
Ambele țări au anunțat că au identificat câte o persoană infectată care a călătorit recent. De asemenea, autoritățile din Israel au declarat că investighează alte cazuri suspecte.
Peste 80 de cazuri au fost confirmate în Europa, SUA, Canada și Australia.
Această epidemie i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință, dar variola maimuței nu tinde să se răspândească cu ușurință între oameni, iar riscul pentru publicul larg este considerat a fi scăzut.
Boala este de obicei ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.
Israel și Elveția confirmă cazuri de variola maimuței: alte 50 de cazuri suspecte
Organizația Mondială a Sănătății a declarat că alte 50 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare, fără a nominaliza țările implicate, și a avertizat că este posibil să fie confirmate mai multe infecții.
Întrebat despre epidemie în timp ce își încheia o vizită în Coreea de Sud, președintele american Joe Biden a declarat că, dacă virusul s-ar răspândi mai mult, ar avea „consecințe”, adăugând că „este un lucru care ar trebui să preocupe pe toată lumea”.
El a declarat că SUA „lucrează din greu” la vaccinurile care ar putea fi folosite.
După ce variola maimuței a fost identificată pentru prima dată în Regatul Unit, virusul a fost detectat în numeroase zone din Europa, iar agențiile de sănătate publică din Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franța, Olanda, Italia și Suedia au confirmat cazuri.
Agenția britanică de securitate sanitară a identificat 20 de cazuri până în prezent, iar Susan Hopkins, consilierul medical șef al acesteia, a declarat pentru emisiunea Sunday Morning de la BBC: „Depistăm mai multe cazuri în fiecare zi”.
Israel și Elveția confirmă cazuri de variola maimuței: contact cu oameni care au vizitat Africa de Vest
Ea a spus că virusul se răspândește acum în comunitate, la persoane care nu au avut contact cu oameni care au vizitat Africa de Vest, unde boala este endemică.
Dar riscul pentru populația generală rămâne „extrem de scăzut”, cazurile fiind găsite până acum mai ales în unele zone urbane și în rândul bărbaților homosexuali sau bisexuali, a explicat Hopkins.
Deși nu există un vaccin specific pentru variola maimuțelor, mai multe țări au declarat că își fac rezerve de vaccinuri împotriva variolei, care au o eficiență de aproximativ 85% în prevenirea infecției, deoarece cele două virusuri sunt destul de asemănătoare.
Israel și Elveția confirmă cazuri de variola maimuței: ce este boala
Variola maimutei este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest. Se poate răspândi prin contactul cu animalele dar și de la o persoană la alta.
Există două tipuri de virus variolei maimutei, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). În medie, 1% dintre cei infectați cu tipul vest-african și până la 10% dintre cei infectați cu virusul din bazinul Congo au decedat. MEDIAFAX