Connect with us

EVENIMENT

Polițist zgâriat de un bărbat cu HIV şi hepatită, în timpul unei intervenții: ”Cum poţi să-ţi nenoroceşti viaţa şi nimănui să nu-i pese: fă-ţi meseria!”

PublicatUn polițist din București a fost zgâriat de un bărbat cu HIV și hepatită, în timpul unei intervenții la care a participat. Cazul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, iar polițistul le reproșează procurorilor că l-au lăsat liber pe agresor.

“Ghid cum poţi să-ţi nenoroceşti viaţa în câteva minute şi nimănui să nu-i pese: fă-ţi meseria!

În data de 10 mai a.c., aflându-mă în patrulare cu ‘LoganSpeciala’ pe o stradă mai puţin circulată din Sectorul 2, am observat un grup de 10-15 tineri care jucau tenis de picior, spărgeau seminţe şi ascultau muzică la una din maşinile parcate (lucru absolut normal pe timp de pandemie). Nu aveam de gând să dau amenzi, oricum se pare că sunt inutile, voiam doar să-i legitimăm şi să-i îndepărtăm din zonă.

Colegul meu de la volan a oprit echipajul şi a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda şi pixul. În acel moment, de undeva de peste stradă, se îndrepta către colegul meu un ‘ceafălată’ încordat, plin de tatuaje şi pus pe făcut scandal.

Ne-a întâmpinat cu clasicul ‘(…) aţi venit să daţi amenzi?’ (că aşa îi vorbeşti unui om al legii într-o ţară cu apă caldă) şi a continuat cu “(…) vă omor, vă dezbrac şi vă violez aici de faţă cu toată lumea pe capota maşinii’ şi altele greu de reprodus. A încercat să ne lovească cu pumnul, pe colegul meu chiar l-a îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în faţa stâlcită de bombardier jumătate de tub de ‘Armani’ din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun aşa ceva).

Se adunase lumea ca la bâlci şi toţi strigau să-l lăsăm în pace şi să avem grijă că are HIV, hepatită şi alte chestii care îţi provoacă fiori (om bolnav ‘cu toate boalele, cu toate capu’).

Între timp, ne-au venit alţi colegi în ajutor şi am pus la pământ bombardierul care se zbătea din toate puterile să scape, iar în timpul încătuşării forţate, eu m-am ales cu 2 zgârieturi la nivelul mâinilor. Împachetat în ‘cuşcă’ şi livrat la secţie.

A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini şi familie faptul ca bombardierul chiar avea HIV.

Panică! Mă uitam la zgârieturi şi simţeam cum mă lasă picioarele.

De urgenţă la Institutul Matei Balş pentru investigaţii, luat sânge, consultat. (…) Eram pierdut, mă durea sufletul şi mă gândeam la riscul care şi în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi şi neputinţă şi speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-şi petreacă noaptea în arest.

Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă şi poliţiştii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secţie pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reţinere care era obligatorie (…) bombardierul plecând liber acasă fără măcar să fie audiat. Şi acum îi văd rânjetul satisfăcut în timp ce ieşea din secţie şi spunând: ‘Acum vă cunosc, data viitoare vă trag în curte’. A fost umilită o întreagă instituţie, o întreaga breaslă neputincioasă.

Eu stau şi mă gândesc ce se va întâmpla cu viaţa mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B şi mai stau şi mă gândesc unde voi mai găsi motivaţia să-mi fac meseria cu determinare şi curaj. Mie cine-mi plăteşte suferinţa? Cine le alină suferinţa părinţilor mei?

Eu trag greu ca şi mulţi alţi colegi, iar bombardierul se plimbă liber pe stradă, demonstrând încă o dată că oricine poate să agreseze un organ al legii, că oricum nu păţeşte nimic.

Vreţi siguranţă şi încredere? Şi noi vrem, dar suntem singuri!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

În replică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 susţine că bărbatul are afecţiuni psihice şi l-ar fi zgâriat pe agent în urma unei crize medicale, precizând că ar putea dispune ca agresorul să fie internat într-o unitate medicală de specialitate.

“În fapt, s-a reţinut că, la data de 10.05.2020, doi agenţi de poliţie din cadrul DGPMB – Secţia 7, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost ameninţaţi de un bărbat în vârstă de 52 de ani cu acte de violenţă şi cu săvârşirea unei infracţiuni de viol îndreptate împotriva lor.

După încătuşarea bărbatului, unul dintre agenţii de poliţie a constatat că prezintă două zgârieturi în zona mâinilor. Făptuitorul are o stare de sănătate precară, suferind de diabet, HIV, hepatita B. De asemenea, făptuitorul este dependent de insulină, din ansamblul materialului probator administrat în cauză reieşind că acesta a săvârşit fapta în urma unei crize medicale.

S-a apreciat că în cauză există dubii cu privire la discernământul persoanei, aceasta având şi acte medicale din care reiese că suferă de tulburări psihice. (…) În funcţie de situaţia medicală a persoanei cercetate, urmează a se analiza cea mai bună cale de urmat pentru desfăşurarea cu celeritate a urmăririi penale şi cu respectarea drepturilor procesuale a tuturor părţilor din prezenta cauză”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă

Publicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Primarul Clotilde Armand susține că în urmă cu câteva zile a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, depistaţi în Galați cu şedere ilegală

Publicat

frontiera
Arhivă Foto

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, respinşi în procedura de azil, au fost depistaţi cu şedere ilegală, după ce nu au părăsit voluntar teritoriul României la expirarea termenului legal, informează, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări din Galaţi au efectuat o acţiune în cooperare cu structura de jandarmi teritorială, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, din Afganistan şi Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, aceştia sunt foşti solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională, ale căror cereri au fost respinse în procedură de azil.

Întrucât cetăţenii străini nu au părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică, aceştia fiind plasaţi în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică Otopeni, în vederea efectuării demersurilor specifice pentru îndepărtarea sub escortă.

AGERPRES

 

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a murit, strivit sub un tractor, într-o localitate din Vrancea

Publicat

Un bărbat de 77 de ani și-a pierdut viața, luni după amiază, într-o localitate din județul Vrancea. Bărbatul a fost prins sub un tractor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au fost solicitați să intervină în jurul orei 18:00 în localitatea Vizantea-Livezi, pentru extragerea unei persoane surprinse sub un tractor.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei.

Conform sursei citate, din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 77 de ani, a suferit leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ declarând decesul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de intervenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de muncă în Târgu Jiu. Un bărbat a murit, strivit de un motostivuitor

Publicat

Arhivă Foto

Un bărbat a decedat, pe parcursul zilei de luni, după ce a fost strivit de un motostivuitor la o societate comercială din Târgu Jiu, județul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, a fost sesizat un accident de munca la o societate comercială de pe strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu.

Un barbat de 40 de ani, din localitate ar fi fost strivit de un motostivuitor, iar ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.

În cauză s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Citește mai departe