EVENIMENT
Poliţiştii din Botoşani, sesizaţi că un elev a mers la şcoală cu un pistol

Luni, polițiștii din Botoșani au primit o sesizare de la directorul unei școli cu privire la faptul că un elev în vârstă de 14 ani a fost prezent la orele de curs cu o armă de foc.
Poliţiştii din Botoşani au fost sesizaţi luni după-amiază, prin apel la 112, de directorul unei instituţii de învăţământ, cu privire la faptul că un elev de 14 ani a venit în sala de curs cu un pistol.
Din verificările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că pistolul este de jucărie, iar elevul nu l-a folosit pentru a ameninţa pe cineva.
Poliţiştii continuă verificările, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.
Sursa: MediaFax

Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Poliția Cluj verifică anunțurile suspecte semnalate de studenții FSPAC. Bănuieli de racolare a tinerelor în scop sexual

Poliția Cluj anunță că întreprinde verificări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, referitoare la anunțuri publice cu un conținut suspect, semnalate de mai mulți studenți de la FSPAC care aveau suspiciuni că se încerca racolarea în scopuri sexuale a unor tinere.
”Situația în cauză a fost expusă ieri, 25 septembrie a.c., polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul unui redactor al unei publicații…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Licitație pentru amplasarea a două automate bancare (ATM) la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj organizează în 5 octombrie o licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale destinate amplasării unor automate bancare (ATM-uri).
Astfel, se închiriază 2 mp în lotul 1, pentru instalarea unui automat bancar (ATM) în Terminal Pasageri Sosiri parter zonă publică, având o suprafață de 2 mp, în partea de est, lângă uşa automată 1, și 2 mp în lotul 2 pentru un ATM similar în partea de vest,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Jumătate dintre satele româneşti pot deveni ”smart” până în anul 2030. De ce factori depinde rata de digitalizare

Jumătate dintre satele din România pot deveni inteligente până în anul 2030, însă rata de digitalizare depinde de mai mulţi factori.
Cum ar fi gradul de implicare a autorităţilor locale, accesul la finanţare şi gradul de adopţie a tehnologiei în zonele rurale, inclusiv dezvoltarea competenţelor digitale necesare, susţin specialiştii Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC).
„Când vorbim despre sate inteligente exemplul care ne vine cel mai rapid în minte este Ciugud,…
Citește mai mult pe Alba24.ro