EVENIMENT
Polițiștii din cadrul IPJ Bacău au deschis dosar penal după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Poliţiştii IPJ Bacău au deschis un dosar penal pentru distrugerea porţii de acces în cimitirul din Valea Uzului, informează Jandarmeria Română.
„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la faţa locului, respectiv distrugerea porţii de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, arată sursa citată.
Citește și Tensiuni de Ziua Eroilor, la Cimitirul din Valea Uzului. Maghiarii au făcut lanț uman, iar românii au intrat cu forța în cimitir
Jandarmeria Română a asigurat, prin structurile sale teritoriale şi împreună cu celelalte structuri ale MAI, măsurile de ordine şi siguranţă cu ocazia desfăşurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de joi la cimitirul din Valea Uzului.
Citește și VIDEO: Misterul crucilor acoperite cu saci negri din Cimitirul Eroilor din Valea Uzului a fost dezlegat. Au fost identificați vinovații
„Principalele obiective ale misiunii de ieri au vizat prevenirea apariţiei unor acte de violenţă între participanţii la cele două momente comemorative şi evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoţional deosebit pentru populaţia din zonă. Premergător şi pe timpul desfăşurării evenimentelor, Jandarmeria, împreună cu celelalte structuri MAI, a adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situaţiei şi protecţia tuturor participanţilor. Precizăm, totodată, că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deşi au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situaţii care să impună intervenţia în forţă sau alte măsuri speciale”, precizează Jandarmeria. AGERPRES
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro