Connect with us

EVENIMENT

Poliţiştii din Giurgiu se deplasează la intervenţii pe jos sau cu autobuzul. SECHESTRU pe mașinile Poliției

PublicatPoliţiştii locali din municipiul Giurgiu patrulează pedestru şi se deplasează la intervenţii cu mijloace de transport în comun, după ce, printr-o decizie judecătorească, a fost pus sechestru pe maşinile de intervenţii şi poprire pe conturi.

“În urma unei reorganizări a activităţii în cadrul Poliţiei Locale Giurgiu, un număr de 15 agenţi de poliţie au fost daţi afară în anul 2017, ei au contestat decizia în instanţă, au câştigat, iar noi trebuie să le plătim drepturile salariale din anul 2017 şi până în 2018, când au fost reangajaţi. Deoarece nu am putut face plata integral a drepturilor salariale restante, un executor judecătoresc s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale şi a pus sechestru pe cele şase maşini de intervenţie, care acum sunt indisponibilizate la sediul instituţiei”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.

El a spus că a fost pusă poprire şi pe conturi, dar că se pot plăti salariile, însă nu pot fi făcute achiziţii.

“Folosim pentru intervenţii o singură maşină, pe care o avem printr-un contract de comodat şi pe care nu a putut fi pus sechestru, dar activitatea în teren se desfăşoară prin patrulare pedestră, deplasarea la intervenţii se face cu mijloacele de transport în comun şi la situaţiile deosebite folosim maşina pe care o avem prin contract de comodat”, a adăugat directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu.

Mihăiţă Penciu a mai spus că s-a ajuns în această situaţie ca urmarea a aplicării Ordonanţei de guvern 63, care prevede să fie angajat un poliţist local la o mie de locuitori, iar în municipiul Giurgiu sunt 67 de mii de locuitori şi 80 de angajaţi după reangajarea celor 15 disponibilizaţi.

“Pe de o parte, avem de respectat o ordonanţă de guvern, pe de altă parte – o decizie judecătorească. Acum am depus şi noi contestaţie împotriva sechestrului, dar nu cred că se poate rezolva mai repede de o lună şi am solicitat instanţei să accepte plata eşalonată a drepturilor salariale a celor 15 agenţi de poliţie care au fost disponibilizaţi în urmă cu doi ani, dar aceştia nu acceptă acest lucru, motiv pentru care şi în rândul agenţilor de poliţie locali s-au creat animozităţi”, a explicat Mihăiţă Penciu.

Poliţia Locală Giurgiu avea aproximativ zece solicitări de intervenţii în 24 de ore pentru parcări, tulburarea ordinii şi liniştii publice, depozitări ilegale de deşeuri, iar acum, în ultimele 48 de ore, au fost doar patru solicitări. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Atenție șoferi! Trafic restricționat pe Autostrada A1 din cauza unor lucrări

Publicat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, până la ora 17:00, circulația este restricționată pe a doua bandă a autostrăzii A1 București-Pitești, sensul către Capitală, la kilometrul 86, pe raza localității Teiu, județul Argeș, pentru a permite înlocuirea parapetului metalic avariat.

De asemenea, marți, 22 septembrie, în intervalul orar 07:30 – 19:00, pe sensul către Sibiu al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, pe tronsonul kilometric 264+400 de metri – 264, pe raza localității Săliște, județul Sibiu, se efectuează lucrări pentru teste de laborator. Astfel, banda de urgență și banda unu vor fi restricționate.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Sursa: politiaromana.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între trei mașini în județul Constanța. Un șofer nu a respectat culoarea roșie a semaforului

Publicat

masina politia

Un accident rutier în care au fost implicate trei mașini s-a produs marți dimineață, în județul Constanța. Un bărbat nu a respectat culoarea roșie a semaforului, astfel, mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

Potrivit IPJ Constanța, marți, 22 septembrie, în jurul orei 07:10, un bărbat de 66 de ani care conducea un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța, pe banda a doua, dinspre bulevardul I.C Brătianu către 1 Mai, la intersecția semaforizată, a pătruns pe culoarea roșie a semaforului, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani care se deplasa dinspre strada Th. Burada către strada Atelierelor .

În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat către stânga, pe sensul opus de mers, și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 30 ani care era oprit la semafor.

Din primele informații, în urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a celui de-al doilea conducător auto.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Opt elevi de la școli și licee din Sectorul 4 al Capitalei, confirmaţi cu coronavirus

Publicat

Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la trei unităţi de învăţământ, după ce alţi patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Conform aceleiaşi surse, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online.

Cei patru elevi recent confirmaţi cu SARS-COV2 sunt înscrişi la următoarele unităţi de învăţământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, doi la Şcoala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic “Sfântul Iosif”, “unde, deşi în cursul zilei de astăzi au mai fost confirmaţi pozitiv alţi doi elevi, nu se impune desfăşurarea cursurilor în scenariul roşu, întrucât aceştia învaţă în clădiri distincte”.

Conform primăriei, în total, luni, au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus opt elevi dintre cei care învaţă la şcolile şi liceele din Sectorul 4.

Astfel, pe lângă situaţiile menţionate, alte cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la un elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Dinu Lipatti” şi la un alt elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia “la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, precizează primăria. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Vizibilitate redusă în localități din județul Harghita. Cod galben de ceață

Publicat

Administraâia Națională de Meteorologie a emis, marți, 22 septembrie, o avertizare meteo cod galben de ceață valabilă până la ora 10.00 pentru mai multe localități din județul Harghita.

Potrivit meteorologilor, se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m

Localități vizate:
Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Băile Tușnad, Leliceni, Păuleni-Ciuc și Racu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate