Connect with us

EVENIMENT

Poliţiştii din Giurgiu se deplasează la intervenţii pe jos sau cu autobuzul. SECHESTRU pe mașinile Poliției

Publicat

Poliţiştii locali din municipiul Giurgiu patrulează pedestru şi se deplasează la intervenţii cu mijloace de transport în comun, după ce, printr-o decizie judecătorească, a fost pus sechestru pe maşinile de intervenţii şi poprire pe conturi.

„În urma unei reorganizări a activităţii în cadrul Poliţiei Locale Giurgiu, un număr de 15 agenţi de poliţie au fost daţi afară în anul 2017, ei au contestat decizia în instanţă, au câştigat, iar noi trebuie să le plătim drepturile salariale din anul 2017 şi până în 2018, când au fost reangajaţi. Deoarece nu am putut face plata integral a drepturilor salariale restante, un executor judecătoresc s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale şi a pus sechestru pe cele şase maşini de intervenţie, care acum sunt indisponibilizate la sediul instituţiei”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.

El a spus că a fost pusă poprire şi pe conturi, dar că se pot plăti salariile, însă nu pot fi făcute achiziţii.

„Folosim pentru intervenţii o singură maşină, pe care o avem printr-un contract de comodat şi pe care nu a putut fi pus sechestru, dar activitatea în teren se desfăşoară prin patrulare pedestră, deplasarea la intervenţii se face cu mijloacele de transport în comun şi la situaţiile deosebite folosim maşina pe care o avem prin contract de comodat”, a adăugat directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu.

Mihăiţă Penciu a mai spus că s-a ajuns în această situaţie ca urmarea a aplicării Ordonanţei de guvern 63, care prevede să fie angajat un poliţist local la o mie de locuitori, iar în municipiul Giurgiu sunt 67 de mii de locuitori şi 80 de angajaţi după reangajarea celor 15 disponibilizaţi.

„Pe de o parte, avem de respectat o ordonanţă de guvern, pe de altă parte – o decizie judecătorească. Acum am depus şi noi contestaţie împotriva sechestrului, dar nu cred că se poate rezolva mai repede de o lună şi am solicitat instanţei să accepte plata eşalonată a drepturilor salariale a celor 15 agenţi de poliţie care au fost disponibilizaţi în urmă cu doi ani, dar aceştia nu acceptă acest lucru, motiv pentru care şi în rândul agenţilor de poliţie locali s-au creat animozităţi”, a explicat Mihăiţă Penciu.

Poliţia Locală Giurgiu avea aproximativ zece solicitări de intervenţii în 24 de ore pentru parcări, tulburarea ordinii şi liniştii publice, depozitări ilegale de deşeuri, iar acum, în ultimele 48 de ore, au fost doar patru solicitări. AGERPRES

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Taifun în Japonia. Doi morți și zeci de mii de gospodării fără energie electrică

Publicat

taifun

Taifunul a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torențiale și vânt violent, provocând moartea a două persoane și lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică.

Orașul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitații, scrie agenția de presă Kyodo.

Taifunul Talas a înregistrat rafale de vânt de aproximativ 90 km/h.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, după ce o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

„Ne așteptăm ca restabilirea energiei electrice să dureze ceva timp din cauza alunecărilor de teren, printre alți factori”, a precizat furnizorul.

Deși sâmbătă dimineață taifunul a fost retrogradat la ciclon extratropical, se anunță încă ploi torențiale în Shizuoka. Oamenii sunt îndemnați la prudență din cauza riscului de alunecări de teren și inundații.

 

Taifun în Japonia. Doi morți și zeci de mii de gospodării fără energie electrică: aviz de evacuare

 

Orașul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Taifunul Nanmadol, una dintre cele mai mari furtuni care a lovit Japonia în ultimii ani, a ucis cel puțin două persoane și a adus luni vânt feroce și precipitații record în vestul țării. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Fosta mână dreaptă a Gabrielei Firea, scenariu apocaliptic pentru bucureșteni. Bădulescu: „Dacă temperaturile scad sub -5 grade, va fi nenorocire”

Publicat

fosta mână dreaptă a gabrielei firea, scenariu apocaliptic pentru bucureșteni.

Bucureștenii ar putea înfrunta iarna ce bate la ușă pe cont propriu, fără prea mare sprijin din partea Elcen și Termoenergetica, companii care ar trebui să asigure încălzirea a sute de mii de locuințe și instituții din Capitală. Liderul consilierilor municipali din partea Partidului Social Democrat, Aurelian Bădulescu, vede rezolvarea venind mai degrabă din partea Executivului, decât din partea actualului primar general, Nicușor Dan.

Scenariul lui Aurelian Bădulescu cu privire la încălzire

„Sincer vă spun că ar trebui mai degrabă să ne punem speranțele în această chestiunea în decizia celor de la Palatul Victoria decât în mâinile celui chemat să rezolve chestiunea încălzirii bucureștenilor pe durata sezonul rece. Spun asta, fiindcă fără subvenția acordată anual de către Guvern,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație în București. Se vor desfășura mai multe evenimente

Publicat

accident pe autostrada a1 sibiu deva. traficul este oprit pe banda

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de circulație în weekend în mai multe zone din Capitală, unde vor avea loc „Turul ciclist – Cupa Toamnei”, Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, evenimentul cultural artistic „Străzi deschise”, evenimentul „Jocurile cartierului” sau alte adunări publice.

Evenimentul sportiv „Tur ciclist – Cupa Toamnei” se va desfăşura în data de 24 septembrie 2022, între orele 14,00 – 18,30, iar deplasarea participanţilor în cadrul competiţiei, se va face pe următorul traseu: alveolele Rondul I de pe bulevardul Kiseleff – şoseaua Kiseleff – întoarcere Piaţa Victoriei (fără afectarea traficului rutier din intersecţie) – şoseaua Kiseleff – întoarcere Arcul de Triumf (fără afectarea traficului rutier din intersecţie).

Zona se va amenaja începând cu data de 24 septembrie, orele 13,30, în alveola rondul I de pe bulevardul Kiseleff, dezafectarea se va face după terminarea competiţiei, până la orele 20,00, traficul rutier fiind restricţionat pe şoseaua Kiseleff, către Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, în acest interval orar, a informat un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti transmis vineri AGERPRES.

Evenimentul „Străzi deschise” din acest weekend se va desfăşura pe strada G-ral Ştefan Burileanu, între orele 10,00 – 21,00, pe segmentul de drum cuprins între intersecţia cu strada Nicolae Caramfil şi intersecţia cu strada Av. Alexandru Şerbănescu.

Pentru amenajarea spaţiilor, se va închide traficul rutier pe strada G-ral Ştefan Burileanu, pe segmentul de drum precizat mai sus, de vineri, de la orele 23,00, până luni, orele 4,00.

Evenimentul „Jocurile Cartierului” se va desfăşura în data de 24 septembrie, între orele 8,00 – 13,30, pe strada Amintirii, iar traficul rutier se va restricţiona pe această stradă, pe segmentul de drum cuprins între strada Bacului şi strada Niagara.

Spectacolul cultural „Simfonia Apei” din Piaţa Unirii – Fântâni Unirii, va avea loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 20,00 – 20,45.

În zilele menţionate se va restricţiona traficul rutier, gradual în funcţie de numărul de persoane, între orele 19,30 – 23,00, pe bulevardul Unirii, segmentul cuprins între bulevardul Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni), sub supravegherea organelor de ordine. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: UPDATE: Șofer încarcerat în stare de inconștiență în Prahova / A murit

Publicat

p

Un șofer a rămas încarcerat în camionul pe care îl conducea, în urma unui accident produs pe A3, în Prahova.

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă pe A3, la kilometrul 60.

În eveniment a fost implicat un camion ce a pierdut controlul asupra direcției de mers. Acesta a trecut de separatoarele de sens și a pătruns pe contrasens.

Șoferul este încarcerat și în stare de inconștiență.

UPDATE: Șoferul de 40 ani a fost declarat decedat.

Citește mai departe