Connect with us

EVENIMENT

Poliţiştii din Olt în ALERTĂ: Caută o fată care a anunţat prin apel la 112 că e sechestrată în portbagajul unei mașini

Publicatpolitia-noaptea

Poliţiştii din judeţul Olt caută o fată care a anunţat, printr-un apel de 20 de secunde la 112, că este sechestrată, fără a oferi alte informaţii, precum nume, o posibilă locaţie, vârstă etc.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, a menţionat că nu este cunoscut numărul de pe care a fost efectuat apelul telefonic.

“La data de 14.10.2019, IPJ Olt a fost sesizat de o persoană de sex feminin (nu se cunoaşte numărul de telefon) despre faptul că este sechestrată, fără a oferi alte detalii. Apelul a durat aproximativ 20 de secunde. În acest moment, se fac verificări pentru identificarea apelantei. Facem apel la cetăţeni să acorde sprijin poliţiştilor aflaţi în teren”, a spus Grigorescu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un român, cercetat penal după ce a încercat să iasă din ţară cu un autovehicul căutat pentru confiscare

Publicat

Un cetăţean român în vârstă de 49 de ani este cercetat penal pentru infracţiunea de tăinuire după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să iasă din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, cu un cap de tractor marca Mercedes în valoare de 100.000 de lei, căutat pentru confiscare de autorităţile din România.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani. Acesta conducea un cap tractor, marca Mercedes, an de fabricaţie 2011. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din România, în data de 10 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat mijlocul de transport din România în leasing şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Coliziune între o ambulanță privată și o autoutilitară, pe DN 1 în județul Prahova. Două persoane încarcerate

Publicat

arhiva foto

Un grav accident rutier în care a fost implicată o ambulanță privată care transporta pacienți s-a produs, joi după-amiaza, pe DN 1, în localitea Blejoi din județul Prahova.

În urma impactului dintre ambulanță și o autoutilitară, două persoane din ambulanță au rămas blocate în autovehicul, fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

UPDATE: Potrivit ISU, cele două victime au fost descarcerate, iar una dintre ele este politraumatizată și inconștientă.

Cei patru pacienți și șoferul sunt duși la spital. Aceștia prezintă mai multe traumatisme, iar unul este în comă.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident mortal pe DN1, la ieșire din Făgăraș spre Brașov. Un motociclist a murit, după o coliziunea dintre un TIR și o motocicletă

Publicat

sursa foto: INFO TRAFIC JUD. BRASOV

Un grav accident rutier s-a produs, joi, 17 septembrie 2020, în jurul orei 16.50, pe DN1, la km 231, după coliziunea dintre un TIR și o motocicletă. În urma impactului, motociclistul a murit.

Potrivit IPJ Brașov, accidentul s-a produs pe DN1, ieșire din Făgăraș spre Brașov, în zona Rompetrol. Din primele informații un TIR a intrat în coliziune cu o motocicletă.

Cadrele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru motociclist, fiind declarat decesul acestuia.

La testarea conducătorului auto al autotrenului din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost negativ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Germania și-a actualizat lista ”zonelor de risc” din România. Ce modificări au efectuat autoritățile germane

Publicat

facebook campanie

Lista ”zonelor de risc” din România a fost actualizată de autoritățile germane. Județele Neamț și Caraț-Severin au fost introduse în categoria de risc, iar județele Argeș și Dâmbovița au fost eliminate de pe listă.

„În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020.

Ca urmare a acestei actualizări, județele Neamț și Caraș-Severin au fost introduse în categoria de risc, în timp ce județele Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe listă”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 11 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

„Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe anterior, județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din „zonele de risc” sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile”, mai transmite MAE

Toate persoanele care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

De la această obligativitate există două excepții. Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare.

Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care efectuează testul după sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate și este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc.

Dacă persoanele în cauză încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse, febră sau pierderea gustului/mirosului) în decurs de 14 zile de la momentul intrării în Germania, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie autoizolarea și contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de aceste obligații. Tranzitul presupune părăsirea cât mai directă a teritoriului german, evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție: distanțare socială, igienă, mască etc..

Sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic ori de afaceri, vizite, cazări, încheierea unor contracte ș.a..

MAE atenționează că în cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate