Connect with us

EVENIMENT

Polițiștii din operativ, evaluați o dată la trei ani. Noi proceduri de evaluare psihologică introduse de MAI

Publicat

accident pe autostrada a10, în zona comunei unirea: un autoturism

Regulile privind evaluarea psihologică a polițiștilor au fost modificate, odată cu intrarea în vigoare, din 4 octombrie, a unui ordin MAI. Acesta prevede, printre altele, că evaluarea polițiștilor operativi va fi făcută la interval de trei ani, nu la cinci ani, ca până acum.

În ceea ce privește misiunile sau activitățile cu caracter operativ, acestea sunt definite ca ansamblu de acțiuni în domeniul ordinii, siguranței publice și securității naționale, efectuate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

APIA a deblocat plățile pentru fermieri. Câți bani vor primi aceștia. Anunțul ministrului Agriculturii

Publicat

crește valoarea creditelor garantate de stat pentru fermieri. ”de cinci

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că APIA a deblocat plățile pentru fermieri. A fost autorizată la plată suma de circa 1,5 miliarde lei.

”Fermierii își primesc banii. APIA a deblocat plățile.

În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Autobază cu 47 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice la Alba Iulia. Unde va fi construită

Publicat

autobază cu 47 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Primăria Alba Iulia pregătește soluția tehnică pentru amenajarea unei autobaze cu stații de încărcare a autobuzelor electrice. A început procedura de achiziție directă pentru servicii de proiectare privind alimentarea cu energie.

Autobaza va fi construită în cartierul Partoș. Va fi dotată cu 47 de stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice, folosite în transportul public de persoane.

Terenul este în suprafață de circa 18.000 mp.

Autobuze și microbuze…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lucrările avansează promițător pe Autostrada Moldovei A7. Asocierea RETTER Projectmanagement-Pizzarotti a început turnarea covorului asfaltic pe lotul 1

Publicat

lucrari a7 autostrada moldovei turnare covor asfaltic lotul 1

După finalizarea cu succes a sectoarelor experimentale pentru stratul de asfalt de bază, în 27 februarie 2024 s-a inițiat asternerea covorului asfaltic permanent pe stratul de bază la km 11+250 – 11+800-Km, pe calea 1 a Autostrăzii A7, Lotul 1.

Se preconizează o producție zilnică de minim 2.000 tone de asfalt, iar cantitatea totală de 190.000 tone se estimează a fi finalizată până la final de august 2024.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 11

Se fac, de asemenea, pregătiri pentru etapa a II-a de montaj grinzi, care va începe în data de 2 aprilie. În total sunt prevăzute prin proiect un număr de 478 de grinzi, din care în prima etapă s-au montat 78 de bucăți, iar în etapa a II-a, care urmează în 2 aprilie, se vor monta 224 de grinzi. În etapa finală se vor monta restul de 176 grinzi.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 12

În prezent se lucrează la montarea și instalarea aparatelor de reazem de tip Izolatori seismici cu miez de plumb, furnizați de partenerul german Maurer al companiei RETTER.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 4

Producătorul Maurer SE este unul dintre partenerii internaționali stratetegici ai companiei românești, alături de care cercetează, dezvoltă și implementează concepte și soluții tehnice inovatoare în domeniul construcțiilor de poduri, tuneluri și infrastructuri pentru transport.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 2

În proiect este prevăzut un numar de 444 de aparate de reazem, acestea reprezentând componente esențiale pentru asigurarea stabilității, siguranței și funcționalității podurilor în diferite condiții și circumstanțe, având scop multiplu: distribuția încărcăturii, permiterea mișcărilor cauzate de schimbările de temperatură, dilatare și contracție, activitatea seismică, absorbția șocurilor și vibrațiilor generate de traficul rutier sau de alte surse de vibrații, protecția împotriva fenomenelor naturale extreme.

Aceste componente aduc o contribuție esențială pentru durabilitatea în timp a infrastructurii românești.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 1

Lucrările de instalare a aparatelor de reazem sunt premergătoare etapei a II-a de montaj a grinzilor.

Vremea bună care urmează va permite constructorilor să lucreze mai repede și mai eficient, mai ales la partea de structuri pentru ca se vor putea turna betoane fără măsuri speciale de protecție și încălzire, așa cum s-a procedat recent în perioada foarte rece.

lucrari autostrada modovei a7 lorul 1 martie 2024 13

RETTER și Pizzaroti s-au angajat să termine Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei în termenele stabilite prin contract și există toate premisele să se țină de promisiune.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la ieșire din Sebeș, spre comuna Cut. Intervin echipaje de pompieri și voluntari SVSU

Publicat

incendiu la ieșire din sebeș, spre comuna cut. intervin echipaje

Un incendiu de vegetație uscată a fost semnalat vineri seara la ieșire din Sebeș spre Cut. Potrivit ISU Alba, pompierii acționează în zona Pârâului Obrezeanului.

S-au deplasat pentru stingerea incendiului pompieri de la secția Sebeș, cu o autospecială.

Aceștia acționează alături de voluntari de la SVSU Sebeș și SVSU Cut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe