Connect with us

ACTUALITATE

Poliţiştii locali din Harghita au depus plângeri împotriva unui om de afaceri şi a tatălui său pentru ameninţare şi şantaj

Publicat

politie

Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc şi tatăl său sunt cercetaţi de IPJ Harghita, în urma unor plângeri depuse de poliţişti locali din oraş, care îi acuză de ameninţare şi şantaj.

Omul de afaceri în cauză este cel care, la începutul anului, a fost arestat pentru 30 de zile pentru că a lovit un poliţist local aflat în timpul liber, cercetările în acest caz fiind continuate, iar suspectul se află sub control judiciar.

În ultimele zile, la Poliţia municipiului Odorhei Secuiesc au fost depuse trei plângeri, una fiind semnată de către un poliţist local care îl acuză pe omul de afaceri că l-a ameninţat, o altă plângere pentru ameninţare fiind depusă şi de către tatăl poliţistului local.

De asemenea, şeful Poliţiei Locale din Odorheiu Secuiesc, Laszlo Szabolcs, a depus o plângere pentru ameninţare şi şantaj faţă de tatăl omului de afaceri în cauză.

„La Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc au fost înregistrate trei sesizări, care se referă, două dintre ele, la infracţiunile de ameninţare, iar una se referă la ameninţare şi şantaj, infracţiuni sub aspectul cărora poliţiştii efectuează cercetări, investigaţii, spre a stabili toate cauzele şi împrejurările producerii acestor evenimente (…) Trebuie să stabilim veridicitatea celor sesizate, temeiul legal al sesizărilor, în aşa fel încât să stabilim clar existenţa faptelor şi despre ce fapte vorbim”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

La rândul său, şeful Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Laszlo Szabolcs, a declarat pentru AGERPRES că, din luna ianuarie, de când colegul său a fost bătut de omul de afaceri, „lucrurile s-au manifestat într-un fel inacceptabil într-un stat de drept” şi susţine că familia afaceristului, care deţine o pensiune turistică şi un restaurant în oraş, a încercat să-l convingă să intervină pe lângă cel lovit ca să-şi retragă plângerea.

Întrucât nu a dat curs solicitărilor acestora, Laszlo Szabolcs susţine că a fost informat că s-a discutat intenţia de a-i fi incendiată casa, lucru care i se pare „extrem de grav”.

Totodată, un alt poliţist local a fost ameninţat că va păţi acelaşi lucru ca şi colegul său lovit în luna ianuarie, ameninţările fiind transmise tatălui său, cu care afaceristul s-a întâlnit într-un service auto.

Într-un comunicat transmis presei, Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc susţine că ameninţările continuă şi că omul de afaceri ar intenţiona să desfiinţeze această instituţie, afirmând că va folosi, în acest scop, legăturile pe care le are în mediul politic.

„În timpul ameninţărilor, acest om de afaceri nu a ascuns intenţia lui de a desfiinţa Poliţia Locală, sau de a-l îndepărta pe directorul poliţiei locale din funcţie, chiar dacă va trebui să se folosească de ‘legăturile lui politice’. Considerăm că, prin aceste acte şi declaraţii, familia făptaşului depăşeşte respectarea legilor unui stat de drept şi îşi arată doar ambiţiile personale de răzbunare (…) Sperăm că Justiţia şi organele competente vor lua măsurile necesare, ca să nu se mai repete asemenea acte sau cazuri pe viitor”, se mai arată în comunicatul menţionat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Un șofer din Alba a accidentat mortal un biciclist, pe un drum din Satu Mare

Publicat

accident satu mare sofer de alba sursa domide ovidiu 960x600.jpg

Un șofer de 40 de ani, din județul Alba, a lovit un biciclist pe un drum din Satu Mare. 

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe DN 19, în localitatea Dorolț ar fi avut loc un eveniment rutier, soldat cu o victimă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 74 de ani, din aceeași localitate, în calitate de biciclist, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din județul Alba.

În urma impactului a rezultat decesul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa

Publicat

tompa gabor.jpg

Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a fost reales în unanimitate în funcția de președinte al UTE.

Alegerile președintelui Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) și a consiliului director au avut loc în data de 4 decembrie la Stary Teatr din Cracovia.

Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa

Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani.

Din noul consiliu director al…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Începe „deranjul” în centrul municipiului Alba Iulia și pe străzi din Bărăbanț. Primăria a predat amplasamentul, constructorului

Publicat

318309175 562061022596631 3591728647516752359 n.jpg

La Alba Iulia vor începe în curând lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că marți, 6 decembrie a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 2, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu.

În cadrul acestui proiect va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Ardealului, T. Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Contractul a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Apel la donare de sânge pentru 3 pacienți cu leucemie acută din Alba. Este nevoie urgentă de grupa B2

Publicat

centrul de transfuzie sanguina alba.jpg

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat un apel către toți cetățenii din județ care pot dona sânge. Este nevoie urgentă de grupa B pozitiv. 

”Avem mare nevoie de donatori cu grupa B pozitiv, pentru 3 pacienți din Alba diagnosticati cu leucemie acută” a transmis dr. Ana Savu, directorul instituției.

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba trebuie să asigure necesarul de sânge și componente sanguine pentru cele șapte spitale din județ.

De ce să donăm sânge?

1. Sângele donat de persoane sănătoase este de un real folos pentru persoanele aflate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe