Connect with us

EVENIMENT

Poliţiştii nu au echipament de protecţie împotriva contaminării cu coronavirus, deşi acesta e obligatoriu

Publicat

politia

Poliţiştii care intră în contact cu cetăţenii în această perioadă trebuie să poarte în mod obligatoriu echipament de protecţie împotriva contaminării cu coronavirus, însă acest lucru nu se întâmplă, se menţionează într-un apel transmis miercuri de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) către ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

„Poliţiştii care intră în contact cu persoanele ce intenţionează să intre în ţară, sau cu persoanele care apelează la serviciile poliţiei, trebuie să poarte echipament de protecţie în mod obligatoriu. Până în prezent acest lucru nu se întâmplă, având exemple concrete în acest sens”, potrivit documentului.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie solicită ministrului de Interne deschiderea unui cont în care poliţiştii şi alţii să doneze bani pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.

„Vă solicităm să dispuneţi măsurile necesare şi să desemnaţi persoanele care să deschidă un cont, în care poliţiştii, persoanele fizice sau judiciare, să poată dona sume de bani, din care să fie achiziţionate echipamente de protecţie pentru cei care au nevoie de acestea, în special personal medical, poliţişti şi cei fără venituri. În acest sens, Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie a luat hotărârea ca toate sumele care rezultă din încasarea cotizaţiilor de membru din luna aprilie să fie virate în acest cont”, se precizează în document.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie mai solicită ministrului de Interne să ordone chemarea elevilor şcolilor de Poliţie la unităţile de Poliţie de care aparţin.

„Referitor la elevii din şcolile de Poliţie care au fost trimişi la domiciliu, aceştia să fie chemaţi prin ordin la unităţile de poliţie de care aparţin, pentru a sprijini poliţiştii la activităţile profesionale, aşa cum o fac şi studenţii la medicină şi studenţii rezidenţi. Totodată vă adresăm rugămintea de a analiza şi îndrepta prevederile art. 32 din Decretul nr. 195/16.03.2020, pentru cazurile în care ambii părinţi ai copilului/copiilor minori sunt angajaţi în sistemul naţional de apărare”, se menţionează în scrisoarea transmisă de organizaţia sindicală.

SNAP solicită şi cercetarea cu celeritate a cazului poliţistului pensionar care a infectat mai multe persoane din spitalul Gerota.

„Cazul ‘Gerota’ trebuie să fie cercetat cu celeritate, deoarece considerăm că s-au comis abuzuri care au condus la situaţia gravă în care ne aflăm, respectiv infectarea unui număr mare de persoane, practic crearea unui focar de infecţie”, se precizează în apelul semnat de preşedintele SNAP, Iulian Surugiu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe