Connect with us

ACTUALITATE

Poliţiştii vor primi în două săptămâni aparatele de depistare a şoferilor care au consumat droguri

Publicat

politist

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi, la Oradea, că, în aproximativ două săptămâni, poliţiştii vor fi dotaţi cu aparatele care pot să identifice substanţele psihotrope consumate de şoferi.

„Foarte curând ele se vor regăsi în dotarea Poliţiei Române. Cred eu că în maxim două săptămâni. Vom fi mai atenţi cu precădere în zone de risc, expuse, cum este litoralul şi am şi rugat poliţia să comunice rezultatul acestor testări. Să ştiţi că noi le-am folosit destul de mult în zona autostrăzilor şi rezultatul testărilor este unul îngrijorător”, a declarat ministrul.

Ea a mai anunţat că în perioada următoare va fi promovat un proiect de modificare a Codului Rutier prin care să fie interzise live-urile la volan.

Carmen Dan a avut o întâlnire de lucru la Oradea, cu şefii inspectoratelor din subordine, pentru a analiza situaţia operativă din primele luni ale anului şi rezultatele măsurilor dispuse.

„Am avut o întâlnire de lucru. Mă interesează să ştiu ce probleme sunt. Am vizitat fiecare inspectorat şi am discutat cu oamenii din sistem, nu doar cu şefii. Situaţia operativă din Bihor este asemănătoare celei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Există însă o sensibilă creştere a numărului de infracţiuni contra persoanei şi a infracţiunilor stradale, însă valorile nu sunt îngrijorătoare, dar şi o creştere a numărului de cazuri de violenţă domestică”, a declarat, în conferinţă de presă, Carmen Dan.

Ministrul a reamintit că există un proiect legislativ privind brăţările electronice, care pot fi purtate şi de către victimă şi de către agresor, introducerea acestui sistem fiind considerată încă un pas în combaterea violenţei domestice.

„Am transmis colegilor de la Poliţia de Frontieră că sunt mulţumită de modul în care au gestionat perioadele aglomerate din acest an, au dat dovadă de o foarte bună mobilizare. Continuăm acţiunile de patrulare în comun cu partenerii din Ungaria. Am discutat concret şi despre organizarea unor acţiuni privind combaterea nerespectării timpilor de conducere şi odihnă”, a declarat Carmen Dan.

Pe de altă parte, ministrul a vizitat Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ‘Avram Iancu’ din Oradea, acolo unde vor fi pregătiţi, în viitor, inclusiv agenţi din Republica Macedonia de Nord.

„Am auzit lucruri foarte bune despre pregătirea pe care o asigură această şcoală. Am avut nişte discuţii foarte bune cu omologul meu din Macedonia şi mă bucur că suntem recunoscuţi. Vom pune la dispoziţie expertiza noastră şi vom pregăti agenţi din Macedonia în cadrul şcolii”, a mai menţionat ministrul Carmen Dan. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

A murit Tina Turner, regina rock ‘n’ roll-ului

Publicat

a murit regina rock ‘n’ roll ului. tina turner avea 83

Regina rock ‘n’ roll-ului, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani. Tina Turner luase în calcul sinuciderea asistată, după ce și-a pierdut ambii copii.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.
A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia”, transmite purtătorul de cuvânt.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model de urmat”, transmite el, potrivit Sky News.

Tina Turner a devenit faimoasă în anii ’60 ca solista formaţiei Ike & Tina Turner Revue, alături de soţul ei abuziv, Ike Turner.

După despărţirea de acesta în 1978, Tina Turner şi-a relansat cariera solo în anii ’80, cu albume de succes precum Private Dancer şi Foreign Affair şi hituri precum What’s Love Got to Do with It şi The Best.

Tina Turner a fost şi actriţă, jucând în filme ca Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome sau Last Action Hero.

În 1993, a fost lansat filmul biografic What’s Love Got to Do with It, bazat pe cartea ei de memorii I, Tina: My Life Story.

În 2009, s-a retras din activitate după turneul Tina!: 50th Anniversary Tour.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.

A primit 12 premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi în Grammy Hall of Fame.

A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o printre cei mai mari 100 de artişti şi cei mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

Mai multe probleme de sănătate

De-a lungul anilor,  avusese mai multe probleme de sănătate. În 2018, cântăreaţa a dezvăluit în „Tina Turner: My Love Story” că a suferit de boli care îi pun viaţa în pericol. Mai mult, în 2013, la câteva săptămâni de la căsătoria cu Erwin Bach, Turner a suferit un accident vascular cerebral şi a trebuit să treacă printr-o perioadă lungă de reabilitare pentru a învăţa să meargă din nou.

În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Regina Rock’n Roll-ului preferase să opteze pentru remedii homeopate, pentru a-şi trata hipertensiunea care îi provocase leziuni renale şi insuficienţă renală. I-a fost recomandat un transplant de rinichi, dar şansele de a primi un rinichi au fost mici şi a fost îndemnată să înceapă dializa. Turner evaluase şi sinuciderea asistată şi se înregistrase la Exit, o asociaţie care ghidează procesul, dar în cele din urmă soţul ei se oferise să doneze un rinichi, transplantat pe 7 aprilie 2017.

Tina Turner pierduse deja doi copii: fiul cel mare, Craig Raymond Turner, pe care l-a avut după 18 ani de relaţie cu Raymond Hill, saxofonistul trupei sale, Kings of Rhythm, a fost găsit mort la 59 de ani, pe 4 iulie 2018, când s-a sinucis. Fiul celălalt, Ronnie Turner, avut cu cel de-al doilea soţ, Ike Turner, a murit la vârsta de 62 de ani, pe 9 decembrie 2022, după o lungă luptă cu diverse probleme de sănătate, inclusiv cancer.

Sursa Mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale

Publicat

1643128008 papa.jpg
Arhivă foto

Papa Francisc și-a exprimat miercuri sprijinul față de comunitatea catolică din China, adresând un mesaj de solidaritate către aceia care se confruntă cu suferința, inclusiv preoți și credincioși. Această declarație vine într-un context tensionat, având în vedere situația catolicilor din această țară, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Astăzi este ziua mondială de rugăciune pentru Biserica Catolică din China”, a declarat papa argentinian după audienţa sa generală.

„Vreau să-mi exprim sprijinul pentru fraţii şi surorile noastre din China, împărtăşindu-le bucuriile şi speranţele.

Dedic un gând special tuturor celor care suferă, preoţi şi credincioşi, pentru ca aceştia să găsească consolare şi încurajare în comuniunea şi solidaritatea Bisericii Catolice universale”, a adăugat papa Francisc.

În octombrie, Vaticanul şi regimul comunist de la Beijing şi-au reînnoit pentru doi ani acordul lor istoric semnat în 2018 cu privire la problema spinoasă a numirii episcopilor în China.

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale. Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China

Însă, la sfârşitul lunii noiembrie, Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China nerecunoscută de Sfântul Scaun, considerând că acest lucru a încălcat acordul din 2018, reînnoit prima dată în 2020.

Acest acord, al cărui conţinut nu a fost făcut public, are drept scop să reunească catolicii chinezi împărţiţi între Bisericile oficiale şi cele subterane, oferind totodată papei ultimul cuvânt în numirea episcopilor.

În patru ani, textul a provocat nemulţumire în interiorul Bisericii, unii văzând în el un control al Beijingului asupra celor aproximativ 10 milioane de catolici din ţară, unde biserici au fost distruse, în timp ce restricţiile asupra libertăţii religioase sunt în continuare criticate. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024

Publicat

mexicul speră să găzduiască jocurile olimpice de vară în 2036
Arhivă foto

Ministrul de Interne al Franței, citat de Reuters, a anunțat că 35.000 de agenți de securitate și militari vor fi mobilizați pentru a asigura protecția ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Această măsură are scopul de a preveni eventuale amenințări de securitate, inclusiv atacuri cu drone, în timpul paradei fluviale ce va avea loc în inima Parisului.

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze de-a lungul râului Sena, pe un traseu de 6 km, pentru a vedea delegaţiile naţionale navigând într-o flotilă de bărci de la podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel.

După o ediţie a Jocurilor de la Tokyo, care a avut loc în spatele uşilor închise, Parisul promite un spectacol sportiv deschis maselor, dar se confruntă cu multiple riscuri de securitate, de la lovituri efectuate cu drone şi atacuri cibernetice la activişti pentru climă şi protestatari antiguvernamentali.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că întăririle vor veni de la Ministerul Apărării. Armata franceză are sarcina de a conduce apărarea ţării împotriva atacurilor cu drone.

„Dronele reprezintă o ameninţare cu totul nouă.

Am lucrat mult la ameninţarea clasică, fie că este vorba de delincvenţi, fie că este vorba de o persoană înarmată cu o armă, o bombă, orice ar fi acea bombă…

Ştim cum să detectăm şi să combatem această ameninţare”, a declarat Darmanin într-o conferinţă de presă.

„Sosirea dronelor încărcate cu explozibili în teatrul de operaţiuni civile este o noutate. Nu există nicio certitudine că această ameninţare se va materializa, dar este cea mai greu de oprit”.

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Precizările ministrului de Interne francez

Darmanin a declarat că guvernul va cere forţelor de poliţie din alte părţi ale Europei să îşi intensifice schimbul de informaţii cu privire la persoanele care ar putea reprezenta o ameninţare teroristă pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul francez.

El a declarat că Franţa a cerut, de asemenea, Comisiei Europene să i se permită să restabilească controalele la frontieră în timpul Jocurilor Olimpice şi al Cupei Mondiale de Rugby din acest an pentru persoanele care sosesc din ţările din Spaţiul Schengen, care nu necesită paşaport şi care permite circulaţia fără restricţii a persoanelor.

Comisia Europeană va da curs, fără îndoială, cererii Franţei, dar Parisul aşteaptă încă un răspuns, a continuat ministrul.

Reuters a dezvăluit că organizatorii Paris 2024 au plănuit să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel, deşi nu în vârful monumentului.

Darmanin a declarat că se aşteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la evenimentul de lansare a Jocurilor, inclusiv 100.000 care vor plăti până la 2.700 de euro fiecare pentru un loc pe malul inferior al râului.

Spectatorii vor putea vedea holograme pe apă, dansatori pe acoperişurile clădirilor din apropiere şi spectacole aeriene.

„Ştim că cel mai mare eveniment al planetei va atrage o mulţime de oameni care vor să petreacă şi apoi, fără îndoială, alţii care vor să strice petrecerea”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, președintele Organizației Municipale AUR Botoșani

Publicat

cilibiu 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, președintele Organizației Municipale a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a încercat să explice ce vrea noul partid de pe eșichierul politic din România, mai ales în codițiile în care campania electorală stă să înceapă și această formațiune politică ar putea fi o alternativă la partidele deja consacrate și cunoscute din peisajul politic românesc.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe