Connect with us

ACTUALITATE

Pompierii au intervenit în 16 judeţe pentru evacuarea apei din case şi gospodării

PublicatArhivă foto

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 23 de localităţi din 16 judeţe pentru evacuarea apei din case şi gospodării, în urma ploilor abundente.

„Se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 70 curţi, 7 anexe gospodăreşti, 7 subsoluri/beciuri şi de pe 5 străzi, cât şi pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate”, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Potrivit sursei citate, rămân în continuare izolate zece persoane (patru familii) în localitatea Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, iar în localitatea Mănăstirea Caşin (judeţul Bacău) s-a acţionat pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de marţi.

Circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pe un drum naţional (DN 13M/Covasna) şi blocată pe două drumuri judeţene (DJ 103B/Covasna şi DJ 204D/Vrancea) şi două drumuri comunale (DC 9/Covasna şi DC 16/Covasna).

AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Încă o țară a decis vaccinarea anti-COVID OBLIGATORIE pentru cadrele medicale. De la 1 august, începe vaccinarea cu a treia doză

Publicat

Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru cadrele medicale, ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut vineri de către premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical… am extins această regulă pentru coronavirus”, a mai spus Orban pentru Kossuth Radio.

Orban: Al patrulea val al pandemiei a început deja în Europa de Vest

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria „va fi şi ea afectată”, notează MTI. El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

El a adăugat că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un piteştean care a hărţuit o femeie timp de două luni, reţinut de poliţişti

Publicat

catuse

Un piteştean în vârstă de 47 de ani, suspectat că a hărţuit o femeie timp de două luni, a fost reţinut de poliţişti.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat, vineri, că poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează în acest caz cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, hărţuire, ameninţare şi violarea vieţii private.

„Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunilor iunie-iulie a.c., bărbatul ar fi distribuit în mediul online fotografii în care persoana vătămată apărea în ipostaze indecente, solicitând acesteia bani şi întreţinerea de relaţii sexuale. Totodată, bărbatul ar fi transmis persoanei în cauză mesaje şi apeluri telefonice cu o frecvenţă foarte ridicată, ar fi urmărit-o în zona domiciliului şi i-ar fi transmis mesaje cu conţinut ameninţător”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trafic intens pe DN 1, între Ploieşti şi Braşov

Publicat

Arhivă foto

Traficul rutier este intens, vineri, pe mai multe sectoare de pe DN 1, între municipiile Ploieşti şi Braşov, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„Pe DN 1 Bucureşti-Braşov valorile de trafic sunt următoarele: sensul de mers Ploieşti către Braşov, coloană de la 103+500 pana la km 107 Comarnic; sensul de mers Ploieşti către Braşov, coloană de la km 127 pana la km 131 Buşteni; sensul de mers Braşov către Ploieşti, coloană de pe raza judeţului Braşov pana la km 131 Buşteni”, precizează reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Conform sursei citate, poliţiştii acţionează pentru fluidizarea circulaţiei în zonele cu probleme.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Criza gunoaielor: De la miezul nopții, stare de alertă în Sectorul 1

Publicat

Starea de alertă provocată de criza gunoaielor din Sectorul 1 va intra în vigoare sâmbătă, a anunțat prefectul capitalei, Alin Stoica. Acesta a mai dezvăluit că situația deșeurilor va fi monitorizată zilnic și că primăria sectorului ar putea solicita ajutor de la o firmă de salubrizare.

Prefectul Alin Stoica a anunțat vineri că a acceptat solicitarea privind introducerea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta va fi valabilă 30 de zile începând de la miezul nopții.

Stoica a explicat de ce prima cerere de declarare a stării de alertă din luna iunie nu a fost aprobată.

„În momentul 7 iunie a fost o solicitare pentru că nu se ridicau deșeurile menajere din gospodării, era un blocaj la sortator. Atunci am găsit o soluție care nu presupunea introducerea stării de alertă, funcționează și acum soluția… Blocajul de acum este generat de faptul că sunt multe deșeuri pe străzi… Prestatorul nu poate sa facă față acestui val de deșeuri”, a explicat prefectul capitalei, Alin Stoica.

Prefectul a mai spus că prin declararea stării de alertă nu va fi reziliat contractul cu societatea de salubrizare din Sectorul 1. Eventual, se poate apela la altă firmă care să ajute și astfel serviciul public să funcționeze eficient, a mai spus Alin Stoica.

„Nu va fi reziliat contractul cu Romprest din contra este parte din soluție. Pentru deșeurile suplimentare trebuie aduse capacități suplimentare și trebuie să se întâmple rapid”, a precizat prefectul Stoica.

Alin Stoica a mai spus că situația va fi monitorizată cu atenție și că, zilnic, vor fi raportate cantitățile de gunoie adunate și depozitate. De asemenea, specialiștii trebuie să lucreze la un plan cu trei puncte care vizează creșterea capacității de răspuns, întocmirea unui plan rapid și disciplinarea agenților economici și cetățenilor care aruncă gunoaie pe domeniul public.

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate