Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Pompierii din Harghita intervin în Gara Siculeni, după ce s-au anunţat scurgeri de îngrăşământ lichid la un vagon

Publicat

pompierii smurd

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita intervin, miercuri dimineaţa, în gara Siculeni, după ce s-au anunţat scurgeri de îngrăşământ lichid de tip URAN dintr-un vagon, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alina Ciobotariu.

UPDATE: Îngrăşământul lichid de tip URAN din vagonul fisurat aflat în gara Siculeni va fi transvazat într-un alt vagon cisternă, care va veni de la Târgu Mureş, zona fiind asigurată de jandarmi şi de pompieri, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, cantitatea de îngrăşământ lichid aflată în vagon este de 23 de tone, la faţa locului venind în sprijin specialişti de la ISU Bacău, care dispun de o autospecială destinată intervenţiei în astfel de situaţii. De asemenea, urmează să sosească şi un vagon cisternă de la Târgu Mureş, în care va fi transferată substanţa respectivă.

„S-a asigurat zona cu jandarmi, pompierii fiind prezenţi pentru evitarea producerii unei situaţii de urgenţă şi a sosit şi un echipaj cu autospecială CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear) de la ISU Bacău. (…) Se impune transvazarea substanţei respective şi se aşteaptă sosirea de la Târgu Mureş a unei cisterne în care se va transfera”, a precizat Alina Ciobotariu, pentru AGERPRES.

Aceasta a explicat că fisura se află în partea inferioară a vagonului cisternă, care a fost tras pe o linie secundară, deocamdată nefiind cunoscută cantitatea de substanţă care s-a scurs, în condiţiile în care trenul de marfă venea de la Târgu Mureş şi abia în gara Siculeni s-a observat problema.

Trenul de marfă circula de la Târgu Mureş către Giurgiu, iar după observarea fisurii în staţia Siculeni, vagonul a fost scos din garnitură iar aceasta şi-a continuat drumul spre destinaţie.

La faţa locului se află şi poliţişti dar şi specialişti de la Garda de Mediu Harghita. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. Cât de important e să ai un stil de viață echilibrat

Publicat

sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. cât de important

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată: este important să urmezi anumite recomandări și să ai o rutină de îngrijire adecvată.

Curăță pielea în mod regulat

Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un produs de curățare potrivit pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe