Connect with us

ACTUALITATE

Pompierii militari din Vâlcea vor verifica toate unităţile şcolare fără autorizaţie. Măsură după ce o grădiniță a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

Toate unităţile şcolare din Vâlcea care au fost modernizate sau reabilitate în ultimii ani, dar nu au autorizaţie de siguranţă la incendiu vor fi verificate în perioada imediat următoare de către pompieri, a anunţat, vineri, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, lt. colonel Dan Pascaru.

El a precizat că măsura a fost dispusă după incendiul de acum aproape două săptămâni de la o grădiniţă din comuna Fărureşti, în urma căruia s-a constatat că imobilul respectiv a fost dat în folosinţă fără a fi solicitată autorizarea din partea ISU.

„Sunt 54 de unităţi şcolare care trebuie să aibă autorizaţie de siguranţă la incendiu. Dintre acestea, 30 deţin autorizaţie iar 24 sunt doar avizate. În perioada următoare se va efectua un control la toate cele 24 de unităţi de învăţământ, să vedem care este motivul pentru care, până la ora actuală, nu s-a obţinut autorizaţia. Poate nu au terminat lucrările sau poate au terminat lucrările şi nu au întocmit documentaţia necesară. (…) Funcţionarea fără autorizaţie se face însă pe propria răspundere, suportând bineînţeles şi consecinţele legale”, a afirmat inspectorul-şef al ISU Vâlcea.

La începutul acestei luni, acoperişul unei clădiri din comuna Făureşti, în care funcţionează o grădiniţă, biblioteca locală, un dispensar şi două încăperi sociale pentru situaţii de urgenţă, a ars în întregime în urma unui incendiu izbucnit la coşul de fum al centralei termice, neizolat corespunzător. În urma cercetărilor făcute pentru stabilirea cauzelor incendiului, pompierii au constatat că imobilul a fost modernizat în urmă cu câţiva ani, fără ca autorităţile să solicite cel puţin avizarea împotriva incendiilor, motiv pentru care primăria din localitate a fost sancţionată cu o amendă de 1.000 de lei iar conducerea unităţii şcolare, cu 100 de lei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe