Connect with us

ACTUALITATE

Portofel pierdut, RECUPERAT de un jandarm clujean în timpul său liber

Publicat

whatsapp image 2021 12 28 at 13.44.26 e1640695022161.jpeg

Un jandarm clujean aflat în timpul său liber a găsit și returnat proprietarului un portofel cu bani și acte.

„Astăzi, 28 decembrie, în jurul orei 12.30, un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, aflându-se în timpul liber, a găsit pe strada Eroilor din localitatea Florești, județul Cluj un portofel care conținea suma de 60 euro și 150 lei, actul de identitate, carduri și un permis de conducere.

Subofițerul a predat portofelul lucrătorilor Secției 6 Poliție Rurală Florești. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul portofelului, un bărbat în vârsta de 40 de ani, din mun. Iași, care a declarat că a pierdut portofelul în seara zilei de 27 decembrie, în timp ce cobora din autoturismul societății în cadrul căreia este angajat.

Documentele și sumele de bani au fost predate proprietarului”, a comunicat Jandarmeria Cluj.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. O mare acțiune pentru stârpirea epidemiilor

Publicat

spital e1642755827297.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„În fiecare an, școalele Clujului trebuie să fie închise pe câteva săptămâni din cauza epidemiilor și a endemiilor, cari bântuie împotriva tuturor măsurilor sanitare de prevedere. În anul curent situația este aceiași, școlile fiind închise pe timp de zece zile. Cele mai frecvente epidemii și cele mai obișnuite endemii, sunt difteria și scarlatina. Spitalul epidemic al orașului, fiind de multe ori neîncăpător pentru primirea tuturor bolnavilor, iar clinicile ne având totdeauna paturi libere, este evident că combaterea acestor boli merge foarte greu.

Tocmai din acest motiv, domnul dr. Petru Vlad, prim-medicul orășenesc și șeful serviciului sanitar, a socotit că o îmbunătățire a situației sanitare și o luptă eficace împotriva acestor boli nu se poate efectua cu succes decât printr-o sistematică operă de prevenție. Chiar de aceea, la inițiativa dată de domnia sa, autoritățile medicale din oraș precum și primăria, au admis ca să se facă în săptămânile care urmează, vaccinarea în masă a tuturor copiilor de la 4 la 12 ani.

Operația aceasta este de proporții atât de mari încât efectuarea ei reclamă timp de 7 săptămâni. Ea nu își află echivalent decât în activitatea serviciului sanitar din București și Iași, care de asemenea au procedat la vaccinări în masă. În ceea ce privește Ardealul, ea este prima ofensivă mai mare împotriva epidemiilor și endemiilor.

Cu toate că la Cluj există clinici și spital epidemic orășenesc, precum și atâtea spitale…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Cluj-Napoca, DISPĂRUTĂ. Ați văzut-o? Anunțați POLIȚIA

Publicat

whatsapp image 2022 01 23 at 10.30.58.jpeg

Sâmbătă, 22 ianuarie, în jurul orei 10.00, Cornea Maria, în vârstă de 55 de ani, a plecat de la locuința sa din municipiul Cluj-Napoca și nu a mai fost văzută de atunci. 

Semnalmente

  • înălțime aproximativă 1.58 m
  • 80 de kilograme
  • păr șaten mediu
  • ochi căprui

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata de incidenţă COVID în Bucureşti a ajuns la 9,50

Publicat

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti de 9,50 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

În ziua precedentă, incidenţa a fost de 8,77 cazuri la mia de locuitori.

Pe 12 ianuarie, Capitala a intrat în scenariul roşu, după ce a depăşit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 – 16,54 cazuri la mia de locuitori. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Au ajuns la Botoșani peste 200.000 de teste de salivă. IȘJ: „Rugăm părinții să nu trimită la școală copii cu simptome Covid”

Publicat

teste saliva 800x600.jpg

Aproximativ 220 de mii de teste de salivă au ajuns la Botoșani și vor fi distribuite marți în școlile din județ. Șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Ada MAcovei, face apel la toți factorii implicați pentru a preveni răspândirea infectării cu noul coronavirus.

„Am primit, în această dimineață, testele rapide pentru elevii din județul Botoșani, urmând a fi distribuite școlilor, în cursul zilei de marți, 25 ianuarie. Cele trei teste per elev, plus stocurile de rezervă din unități, vor ajunge pentru următoarele două săptămâni. Testarea elevilor este o prioritate, în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri. Rugăm părinții, în continuare, să nu trimită la școală copii cu simptome Covid, iar colegii profesori, să efectueze triajul epidemiologic, împreună cu cadrele medicale, acolo unde există cabinete școlare sau să discute cu părinții, pentru prevenirea apariției focarelor în unitățile de învățământ”, a spus Ada MAcovei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe